Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 245)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Můj upřímný obdiv lidem jako je Vilma. Ve svém věku mají neuvěřitelný šmrnc, nadhled a vyzařuje z nich obrovská, pozitivní energie. Nebojí se být otevření a dokáží si život užít naplno a bez přetvářky. Taková byla ona. Balzerce tahle role sedla a já jsem si hlavně díky ní prožila příjemných 112 minut pohody a úsměv na tváři mám doteď. Nehynoucí čest a slávu přeji režiséru a scénáristovi Jiřímu Vejdělkovi, který dokázal svým postavám dát nejen tolik svěží a nevtíravý humor, ale i citlivou dramatickou linku. Jen tak dál! Veronika a Vojtěch byli taková dvě sluníčka. Jirka Macháček klasicky nezklamal a jeho šipku do stanu jsem ohodnotila plným počtem bodů. A taky jsem byla překvapená, jak na mě ve své roli novináře, mile a příjemně zapůsobil telenovelácký Roman Zach. Na závěr se rozloučím Vilminou hláškou, takovým malým poučením pro ženy "Nikdy nepodceňuj IQ svý frndy ! " ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Eliška Balzarová měla skvělý hlášky, ale chyba tohohle filmu byla v tom, že nejlepší hlášky nastrkali do traileru a člověk už se pak tolik nesmál. Šla jsem na to, protože jsem se potřebovala odreagovat od maturitní písemky, jinak bych na to do kina asi nešla. Podařilo se, jako odreagování dobrý, zasmála jsem se. Ale bylo to pro mě moc dlouhý celkovou stopáž bych z 2 hodin zkrátila na hodinu a půl a bylo by to lepší. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Téma natočené už nejednou v celé světové kinematografii mnohokrát lépe. Nevím proč byl kvůli filmu takový rozruch, když si kolikrát pustím ČT1, dočkám se mnohem zábavnějších a vydařenějších filmů, které jsou rovnou natáčené pro televizi a nikdo je necpe zbytečně do kina, v neděli večer solidní oddychovka před spaním, u které se dá ještě něco dělat, aniž byste o něco zásadního přišli, ale v kině asi vyložené utrpení. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou s velikou radostí sleduji jistou renesanci českého filmu. Zdá se, že doba debilních komedií a sponzorsky provařených kravin je pryč, a nastává doba lepší. Velkým pozitivem je velice sympatický výkon Elišky Balzerové,která podle mého udělala 90% kvality, slušně si vede i Vlasáková s překvapivě sympatickým Dykem. Naopak mi moc nesedlo to malé neštěstí, ale to je asi věc názoru. Takže na závěr, jsem spokojený a určitě se vrátím:-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Ženy v harašení, další vztahová komedie přesně mířící na své vieweghovskými čajíčky odkojené publikum. Stejně jako Líbáš jako Bůh se netají přítulností k nevěrám, sexuálním eskapádám všech generací a slabým mužským postavám. Na film nahlížíme hédonistickou životní optikou hlavní postavy, uberšik babičky, (výtečná, nepřehrávající Balzerová), která je českou verzí mužsky živočišné Samanthy ze Sexu ve městě, až na to, že je tak trochu ekonomická pijavice. Paradoxně jde o jedinou funkční a komplexní postavu, zatímco chování zbytku osazenstva jako by pouze otrocky naplňovalo režisérovy erotické fantazie, od sexu s černoškou až po .... Vzhledem k solidní herecké práci a řemeslnému standardu Vejdělkovo dílko vysloveně neuráží (až na záběry z manželské poradny- proč české filmy dělají z jakýchkoli psychologů a pacientů psychopaty?), jen je mi prostě tenhle typ "dělání humoru" a vidění světa dokonale cizí- romantický či komediální náboj nula celá nula. Cílovou skupinu nicméně uspokojí, navzdory tomu, že tento navenek "estrogenový" film je samý testosteron. 45% P.S. Komunikační kanál kadeřnic JE geniálním marketingovým tahem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Eliška Balzerová získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli, film získal ještě druhé ocenění jako divácky nejúspěšnější film. (M.B)
  • Natáčení filmu probíhalo v září a říjnu 2009 v Praze a v okolí Jablonného v Podještědí. „Nechť jsou Ženy v pokušení romantickou, pikantní i citlivou komedií, kterou složím hold ženám za jejich lásku, obětavost, toleranci a geniální schopnost najít během tří sekund ve staromládeneckém bytě pár odpovídajících čistých ponožek,“ přeje si dojatě režisér Jiří Vějdělek. [Zdroj: Falcon] (POMO)
  • V horolezeckých scénách je několik zřejmých nesmyslností. Když Helena leze na skálu, je jištěna horním jištěním ze střední části stěny. Přitom není jasné, kdo jistící bod založil, když tam byl Michal sám. Následuje scéna, kdy Helena dosahuje vrcholu skály. Přitom má vedle sebe stočené lano, které ji mělo jistit a brzy ji dolézá Michal, aniž by kdokoliv jistil jeho. Takový způsob lezení by na životě ohrozil oba lezce a i pro laiky postrádají některé scény logiku. (Boulderman)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama