Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 245)

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou nejnovějšího Vejdělkova počinu je výtečné ženské herecké osazenstvo v čele s Eliškou Balzerovou, která po dlouhé době dostala pořádnou roli, a skvělá hudba Honzy Muchowa, který opět dokazuje, že v českém prostředí naší současnosti nemá konkurenci. Velká výtka padá na Šáchovu kameru, která místy připomíná televizní inscenaci (až na jednu flashbackovou scénu - ta je výtvarně zajímavá). Režie zručná, ale Vejdělek - scénárista si několik těch příliš laciných vtipů mohl odpustit. Příjemných 7/10. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten legendami opředený surový útok na už tak dost nízkou úroveň českého filmu? A já pořád, kam se schoval. Eli Balzerová se zapoměla na divadle a Vojtík Dyků se po éře Hádka a Kotka-Mádla stává novým univerzálním souložníkem českého kina. Tak báječný mladý muž a už činoherec! Není to báječné, holky? V kombinaci s nevšedně trapným Macháčkem je to skutečně lahoda. Bod čistě za propagaci antikvariátu v Bělehradské. Mínus za to, že jsem to minula v Otavě, ale plichta za pozvánku do multiplexu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší Vejdělkův film, na české poměry přesto lepší průměr. Režie je příjemná a chvílemi i nápaditá (psycholožka Helena zpovídá sama sebe), herečky a herci doopravdy hrají (až na Jiřího Macháčka, který mě rozčiloval). Velká výhra je obsazení Lenky Vlasákové (kočka) a Vojtěcha Dyka - jejich výkonům nesahá nikdo ze zbytku ani po kotníky. Ne, ani Eliška Balzerová, jejíž tolikrát omílaná "herecká genialita" spočívá pouze v tom, že dělá a říká věci, které by od ní nikdo nečekal. Scénář se mohl vyvarovat (mnoha) laciných fórů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Důvěřuj IQ svojí frndy." Frndu nemám a kdybych důvěřoval IQ svého ztopořeného ješity, tak bych se alimentů nedoplatil. No nic, tohle je o těch frndách a ať se to vezme od nejmladší po nejstarší nebo naopak, tak mě všechny dokázaly svým způsobem pobavit. Nakoukl jsem přitom do ženské ... duše a dle vzoru Michala nyní úspěšně balím slečny, paní i dámy na to, že jsem horolezec, který chodil do kurzů pletení, naučil se jezdit na koni, osvojil si základy maďarštiny a hraje závodně domino. Hlavně přitom nesmí být poblíž hory, jehlice, kůň, hungarista ani Dominátor. V těchto případech to totiž nefunguje. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se ze mě snad stal skalní fanda Jiřího Vejdělka, ale v našich luzích a hájích je to nejlepší Woody Allen, co do vztahových komedií. Děj měl pro mě zcela opačný spád než pořadí aut, jaká Helena pomáhala roztlačit. Zatímco začátek přijel v ojetém favoritu, na konci si to Ženy v pokušení frčely našlapaným sporťákem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Dům, ve kterém Helena bydlela, je v ulici Glinkova 2 na Praze 6. (Hismael)
  • K filmu vznikla i skladba „Slunce v duši“ od skupiny Nightwork. Vznikl i klip se záběry z filmu, ale samotná píseň ve filmu nezazní. Skladbu později zpíval Vojtěch Dyk na koncertech kapely Nightwork, ale zajimavostí je, že píseň nepatří k postavě, kterou ve film hrál on, ale Jiří Macháček. (JUK_JANA)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama