Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Pokračování ligy spravedlivých. Úroveň jasně nejde dolů a divákům nabízí lahůdku co se týká zpracování od výtečného grafického vzhledu po propracovaný příběh, který určitě zaujme. Řekl bych, že "Krize na dvou zemích" je o malinko lepší než "Zánik" z téhle série. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předešlá "Nová hranice". Dopomáhá tomu hlavně zajímavý námět paralelního světa, ve kterém JL jsou ti špatní a námi známí zloduši jako je Lex nebo Joker jsou ti hodní. A hned na začátku přijde malé zklamání v podobě toho, že z klaďasů na druhé Zemi zbyl pouze Luthor a zazdí se tak možné zajímavé interakce, které by setkání dlouholetých nemesis (ikdyž v tomto případě kopající za stejný mančaft) rozhodně vyvolala (rozhodně bych rád viděl, co by Batman dělal s hodným Jokerem alias Jesterem). Co naopak ocením hned je přemíra akce a minimum zbytečných keců. Je to vlastně nonstop akční jízda, která za celých 70 minut popadne dech tak 3x-4x. Animací je tento film takový příjemný standart, tudíž nic co byste ještě neviděli, ale ani nic na co byste nadávali. Z dabingu rozhodně vyniká Woodsův Owlman, který jako postava působí rozhodně dost zajímavě a celkově jeho motiv byl dost uvěřitelný (na blázna). Finále si něco málo vzalo z Watchmenů, něco z komiksů a ve výsledku bylo finále rozhodně jedním z higlightů celého filmu. Potěšilo mě (jakožto batman-fana), že přes Batmanovu nechuť zabývat se cizí Zemí nakonec stejně vše zachránil on (jak taky jinak, že?), ikdyž skákat tři metry do výšky z kroku se zlomenými žebry je asi dost i na komiks, ale to tu nemůžu rozebírat. 65% ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu Superman /Batman Veřejní nepřátele které jsem viděl hned před tímto snímkem,se mi Liga spravedlivých líbila ještě o něco více.Hlavně je zde dobrý příběh,který je originální,alespoň pro neznalce komiksu jako jsem já.Příběh o dvou vesmírech,kde naši hrdinové na straně jedné jsou takový jaké je známe a na straně druhé jejich na první pohled hodně podobné postavy jsou naopak vykresleny jako záporáci se mi opravdu líbil.Navíc v tomto filmu dostaneme kromě Batmana a Supermana i další kladné charaktery a přes tolik postav co na jedné nebo druhé straně film nabízí,je příběh udělaný dobře a nepůsobí něco nadbytečně.Na to,že je to animovaný film,které mam zaškatulkované hlavně z pohádek :-) tak zde jsou ty charaktery i dobře napsané.Myslím,že každý kdo má rád superhrdinské filmy a DC obzvlášť tak bude spokojen.Za mě tedy celkově 85% a pět hvězd. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Hezky, ale pozdě. Tuhle zápletku už měly Turtles Forever a navíc, tím že si nezahrávali s konceptem vše je obráceně, celek působil tak nějak lépe. Na druhou stranu, právě ty odlišnosti, až kolikrát ad absurdum měly detaily vyladěné natolik(dabing, rozdíly), že nakonec to nevyznělo vůbec špatně. Navíc moc pěkná animace a hudba. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Já budu oponovat. Prvně bych chtěl všechny odradit od mého názoru, protože nejsem odborník na DC Comics svět, to mi ovšem nebrání vyjádřit se k tomuto dílku. Nemůžu říci, že bych byl kdy nějakým komixovým nadšencem a tenhle svět u mě vždycky začínal Batmanem a končil Supermanem, každopádně k tomuto "filmu" bych měl vážné výtky. Nejdříve ale zabředněme do trochy teoretizování, nikdy jsem totiž nepochopil, proč něco takového jako je skupina Justice League vlastně vznikla. Tenhle film je naprostou ukázkou, že to je naprostá zhovadilost, čím víc jich bude tím horší budou nepřátelé tím debilnější a přehnanější bude příběh. Já jsem jednoznačně zastáncem názoru, že stand alone hrdinové vždy byli a budou lepší než jakési rádoby skupiny. Když si to totiž nějak přerovnáte a připustíte-li svět ve kterém existují hrdinové tohoto ražení, je pro mě osobně přívětivější vcítit se do role relativního smrtelníka, než do člena téměř nepřekonatelné skupiny. Příběh v tomhle filmu je opravdu naprosto stupidní a hloupý, na nějaké motivy se tady moc nehraje a v závěru se mění strany jako fusekle. Skoro jsem se začal mlátit do hlavy proč na tohle vlastně koukám, nebylo by přecijenom lepší udělat animáč postavený na jedné postavě s reálně vyhlížejícím hrdinou a relativně reálnou zápletkou? Zastávám heslo, že méně je prostě a jednoduše někdy více. Co se příběhu a scénáře jako takového týče nebojím se to označit za naprostou kravovinu. Teď k samotnému zpracování, to si u mě nějakou tu hvězdičku zaslouží, protože animace i hudební doprovod je opravdu výborný, co se animace týče tak snad ani lepší být nemohla. Druhou hvězdu dávám za Batmana, protože ten jako jediný není v tomhle filmu uber super extra cool borec co de do všeho bezhlavě, ale je to jediný rozumně vyhlížející charakter, který se nechová jako nezničitelné střevo, ale jedná pěkně s rozmyslem. Víc k tomu nemám co řící a tvůrcům bych řekl, ať už se vykašlou na tyhle pseudofilmy a raděni natočí 8 rozdílných vždy s jedním hrdinou, určitě bych to ocenil více. Jo a když už tady tak moralizuju, abych taky uvedl nějaký ten příklad. Takový Gotham Knight je pro mě o hodně příjemnější pokoukaná o mnoho řádů lepší a to o něm s rukou na srdci mohu prohlísit, že šlo o solidní průměr. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • Dalšími členy Crime Syndicate, kteří se ale nepotkali se svými alter egy nebo nebyli zmíněni jménem byli Angelique, alter ego Hawkgirl, Black Power, alter ego Black Lightning, Model Citizen, alter ego Looker, Breakdance, alter ego Vibe, Sai, alter ego, Katana, Aurora, alter ego Halo, Extruded Man, alter ego Elongated Man, Vamp, alter ego Vixen, Fortuneteller, alter ego Gypsy, Captain Super, alter ego Captain Marvel, Uncle Super, alter ego Uncle Marvel, Manhawk, alter ego Hawkman, Mr. Horrific, alter ego Mr. Terrific, Mary Mayhem, alter ego Mary Marvel, Megamorpho, alter ego Metamorpho, She-Bat, alter ego hybrid Man-Bat a Catwoman, Warwolf, alter ego Lobo, Scream Queen, alter ego Black Canary, Archer, alter ego Green Arrow, Olympia, alter ego Wonder Girl a alter ega postav Wildcat, Sandman, Power Girl, Doctor Fate, Zatanna, Firestorm, Red Tornado, Blue Beetle, Cyborg a Swamp Thing. (Caszidy)

Reklama

Reklama