Reklama

Reklama

Runaways

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 29 h 9 min (Minutáž: 42–60 min)

Předloha:

Brian K. Vaughan (komiks)

Hrají:

Virginia Gardner, Lyrica Okano, Ariela Barer, Gregg Sulkin, Kevin Weisman, Brittany Ishibashi, Rhenzy Feliz, Allegra Acosta, Ryan Sands, Annie Wersching (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Seriál z dílny komiksové společnosti Marvel vypráví příběh o skupině mladých superhrdinů. Samotný příběh začíná, když šest teenagerů zjistí, že jsou jejich rodiče padouši. Poté se společně snaží odčinit zločiny rodičů a zároveň odkrýt tajemství svého původu. Kromě rodičů se totiž musí vypořádat i se svými záhadnými schopnostmi. (ArsenalEagle)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (31)

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada tragická, skoro jsem to chtěl vzdát, druhá lepší, i když stále plná věcí, které nedávaly smysl, třetí nejlepší i když to trochu kazila náhlá změna hlavní dějové linky a poněkud prkenná Elizabetrh Hurley, která jako by sem navíc zabloudila z nějaké parodie. Potěšil i crossover s hrdiny série Cloak and Dagger, i když ten potenciál rozhodně nebyl využit naplno. Takže nakonec víceméně dobrý. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Asi nejodlišnější ze všech marvelovských seriálů, ale taky obsahově imo nejslabší. Zápletka se strašně dlouho rozbíhá a nevadilo by mi to, kdyby mě oslovily příběhy ústředních postav tak, jako tomu bylo v partnerském Cloak & Dagger. To se tady moc neděje, jelikož postavy po psychologické stránce moc nefungují a seriál působí možná až moc dětsky. Hodně věcí tu působí strašně nevěrohodně (už jen ta základní premisa děti vs. rodiče) a postavy nemají žádné zajímavé osobní příběhy - už jen proto, že je to partička zbohatlických výstředních děcek. Ústřední zápletka okolo Gibborim je ale přesto zajímavá a i přes její pomalé rozplétání mě to neustálé držení diváka v "co-se-to-sakra-děje" nejistotě u seriálu dost úspěšně upoutalo. I druhá série má pár dobrých momentů a docela povedené finále celé úvodní linky, které je však posléze tak nějak zazděno v podobě strašně klišoidního "body snatchers" pokračování, jehož druhé finále v průběhu třetí série již tak uspokojivě nepůsobí. V posledních 5 epizodách se řeší úplně jiná hrozba a na scénu přichází snad nejsměšnější záporačka z celého MCU. Mimo srandovního výstřihu zaujme akorát tím, jak strašně je napsaná. Srsly, ty její sebeparodické super-villain kecy jak z 90's seriálu, navíc dramaticky pronášené se silným britským akcentem, se fakt nedaly. :D Na druhou stranu mě potěšil crossover s Cloak & Dagger a důkladnější vykreslení dark dimension, které mi překvapivě pomohlo k většímu pochopení marvelovské verze magie, jejíž moci mj. využívá i Doctor Strange. Stejně tak výsledný dojem pozvedlo docela pěkné a pro postavy uspokojivé series finále, které je možná fest přeplácané, ale vzhledem ke zbytku seriálu nikterak nečekaně. Přesto jsem však ze seriálu poněkud rozpačitý. Občas tomu chybí směr nebo pevnější uchopení, občas je to fakt přehnaně naivní a to i na poměry marvelovské komiksárny. Dobrej opening tho. Siddhartha Khosla je talent. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně zvláštní a hlavně originální seroš, který se vymyká zaběhnutým hrdinským seriálům posledních let. Opravdu pozvolný rozjezd, který trval prakticky celou první sérii, abychom se dostali k těm pravým "Runaways". Polovina dílů je tedy spíše seznamovací, někdy dochází i k více úhlům pohledů na jednu událost. V té druhé části se konečně rozproudil samotný děj. K seriálu mě přivedl James Marsters (což je k popukání, neboť to je právě on, kdo v hromadě nesympatických postav hraje jednoho z největších dementů). Můžu jen doufat, že se v další sérii bude něco dít. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První sérii zatím nehodnotím nijak nadprůměrně a má to svůj důvod. Sice zajímavé, ale muselo se čekat dlouhých 10 dílů, než to začínalo brát na obrádkách a to je moc dlouho. Některé díly byly i docela nudné a ne tolik zajímavé a něco je alespoň pro zatím nedořešené. Uvidíme co vznike dál. Na druhou serii se těším a těším se, že mě překvapí. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně mám shlédnuto a mohu hodnotit jako celek. Čili hodně pozitivně. Celou dobu si říkáte, že víte co a jak a potom vám nevadí, když vám dojde, že to je jinak. Doporučuji shlédnout v "netflix style", potom si to užijete. A snáze odpustíte scénáři i to teen drama kolem. Ale na druhou stranu. Tohle je teprve začátek. ()

Galerie (611)

Zajímavosti (9)

  • V této epizodě se objevuje obchod Randy's Donuts. Toto však není první výskyt tohoto místa v MCU, již jsme tuto prodejnu mohli vidět ve filmu Iron Man 2 (2010), včetně ikonické obří koblihy umístěné na střeše. (BaronMartin)
  • Během epizody je několikrát odkázáno na postavu jménem Victor Mancha. V komiksech se jedná o kyborga a jednoho z pozdějších členů týmu Runaways, zároveň je ale také synem superzáporáka Ultrona, kterého můžeme v MCU znát např. z filmu Avengers: Age of Ultron (2015). (BaronMartin)
  • Morganina (Elizabeth Hurley) tajná místnost se otevírá vytažením knihy „Vita Merlini“ od Geoffreyho z Monmouthu. Jedná se o artušovskou báseň zachycující život kouzelníka Merlina, ve které se historicky poprvé v literatuře objevuje postava Morgany le Fay, jež byla očividnou předlohou pro postavu Morgany ze seriálu. (BaronMartin)

Související novinky

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

Reklama

Reklama