Reklama

Reklama

Runaways

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 29 h 9 min (Minutáž: 42–60 min)

Předloha:

Brian K. Vaughan (komiks)

Hrají:

Virginia Gardner, Lyrica Okano, Ariela Barer, Gregg Sulkin, Kevin Weisman, Brittany Ishibashi, Rhenzy Feliz, Allegra Acosta, Ryan Sands, Annie Wersching (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Seriál z dílny komiksové společnosti Marvel vypráví příběh o skupině mladých superhrdinů. Samotný příběh začíná, když šest teenagerů zjistí, že jsou jejich rodiče padouši. Poté se společně snaží odčinit zločiny rodičů a zároveň odkrýt tajemství svého původu. Kromě rodičů se totiž musí vypořádat i se svými záhadnými schopnostmi. (ArsenalEagle)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (31)

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada tragická, skoro jsem to chtěl vzdát, druhá lepší, i když stále plná věcí, které nedávaly smysl, třetí nejlepší i když to trochu kazila náhlá změna hlavní dějové linky a poněkud prkenná Elizabetrh Hurley, která jako by sem navíc zabloudila z nějaké parodie. Potěšil i crossover s hrdiny série Cloak and Dagger, i když ten potenciál rozhodně nebyl využit naplno. Takže nakonec víceméně dobrý. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě hodně zvláštní a hlavně originální seroš, který se vymyká zaběhnutým hrdinským seriálům posledních let. Opravdu pozvolný rozjezd, který trval prakticky celou první sérii, abychom se dostali k těm pravým "Runaways". Polovina dílů je tedy spíše seznamovací, někdy dochází i k více úhlům pohledů na jednu událost. V té druhé části se konečně rozproudil samotný děj. K seriálu mě přivedl James Marsters (což je k popukání, neboť to je právě on, kdo v hromadě nesympatických postav hraje jednoho z největších dementů). Můžu jen doufat, že se v další sérii bude něco dít. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Je poněkud zaužívaným nešvarem, že první série nových seriálů se čím dál tím častěji stávají jakýmsi prequelem k dalšímu dění. Přesto Runaways nabízejí zajímavou a neotřelou premisu - v očích každého teenagera jsou jeho rodiče tak trochu padouchy, takže proč by v tomhle jednom konkrétním případě nemohli být opravdovými zloduchy? Scénář bohužel obsahuje množství situačních klišé, momentů, kdy se hlavní hrdinové chovají nelogicky a náhody se tu kupí taky snad až moc okatě (jeden člen party má nadpřirozené schopnosti, druhý je schopný hacker, třetího poslouchá dinosaurus a čtvrtý je technologický génius - a to jsem zapomněl na holku, co umí létat, a asiatku s kouzelnou holí). Zároveň ale drží Runaways příjemně civilní tón, nechybí jim humor a poměrně schopní mladí herci. Opatrné čtyři hvězdy a očekávání, co se z toho vyvine. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Opatrné 4*. Zajímavý koncept, kdy rodiče hrdinů jsou v podstatě padouši, ale ne až tak úplně ze své vůle, takže nejsou úplně jednostranní. Je tu tajemná církve a něco živého v podzemí (což právě jsou dle wiki ti Gibborim). První série je v podstatě jen rozjezd, jak se právě stali Runaways. Uvidíme co další. Season 2: Stejné jako předešlá řada. Jen se dozvíme více odpovědí. Stále slabší 4. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První sérii zatím nehodnotím nijak nadprůměrně a má to svůj důvod. Sice zajímavé, ale muselo se čekat dlouhých 10 dílů, než to začínalo brát na obrádkách a to je moc dlouho. Některé díly byly i docela nudné a ne tolik zajímavé a něco je alespoň pro zatím nedořešené. Uvidíme co vznike dál. Na druhou serii se těším a těším se, že mě překvapí. ()

Galerie (611)

Zajímavosti (9)

  • Ještě v době, kdy se MCU teprve formovalo a studio teprve plánovalo, co s ním bude, měli mít  Runaways vlastní film. Z toho však nakonec sešlo a místo nich se natočili první Strážci Galaxie (2014). Runaways dnes mají vlastní seriál, který od listopadu 2017 běží na stanici Hulu. (Mr.Baboon)
  • Morganina (Elizabeth Hurley) tajná místnost se otevírá vytažením knihy „Vita Merlini“ od Geoffreyho z Monmouthu. Jedná se o artušovskou báseň zachycující život kouzelníka Merlina, ve které se historicky poprvé v literatuře objevuje postava Morgany le Fay, jež byla očividnou předlohou pro postavu Morgany ze seriálu. (BaronMartin)
  • V této epizodě se objevuje obchod Randy's Donuts. Toto však není první výskyt tohoto místa v MCU, již jsme tuto prodejnu mohli vidět ve filmu Iron Man 2 (2010), včetně ikonické obří koblihy umístěné na střeše. (BaronMartin)

Související novinky

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (více)

Reklama

Reklama