Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 191)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek je pro mne dost rozporuplný. Ovlivněn pochvalnými řečmi a komentáři čekal jsem asi o dost více. Na druhou stranu, úplně špatné to není. Pokud se akčním filmům vytýká přímočarost a bezmyšlenkovitost, DREDD v tomto směru je nekorunovaným králem!! To už bylo i na mne moc. Ano, nevadí mi, když režisér zavře do mrakodrapu dva akčního hrdiny a tisíc nepřátel a nechá je likvidovat jak na běžícím páse....to je pro mne v pohodě, pokud je to dobře zpracováno ( The Raid ... ). Ovšem tady ani ty přestřelky nebyly nic moc super na dnešní dobu, hlášky taky ne ve srovnáním s akčními kulty 80.tek (Willice, Arnie, ...) a krvavé to taky zas tak extrémně nebylo ... Bylo to moc pěkně barevné a mělo to fajn kameru. Ale ten akční potenciál byl prostě slabší, i v dnešní době je řada povedenějších kousků ... Ale jako v pohodě, líbilo. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Drsná budoucnost, aglomerace Mega City 1 a stylové dvěstěpatrové slumy, trčící do nebeské výše jako pahýly stromů. A do útrob jednoho takového opancéřovaného hovada zasadil Travis svůj film. Pohybujeme se v podstatě pouze v patrech oné budovy (chodby, místnosti, schodiště, šachty), takže poslední tři hodiny jsem strávil přemýšlením, na co že padl ten 50ti miliónový rozpočet (vždycky se mi vybavuje, za kolik peněz natočil Blomkamp svůj debut). Dredd v nijak nápadité uniformě spolu s Andersonovou likviduje členy gangů, nutno dodat, že naprosto bez emocí, podle justičních pravidel a dost krvavě. Skvěle mi k celému filmu pasovala hudba, ačkoliv ji zde několik lidí vyzdvihuje jako rušivý element. 3Déčko je využité k zintenzivnění účinku "slow-mo" drogy, trailerové penetrace ústních dutin jsou fajn, žádný jiný superzpomalený (možná až moc) průstřel jsem nezaznamenal. Je to až po okraj naplněné klišovitými ohavnostmi, střelbou, hlasově ovládanými zbraněmi, drsňáckým Karl Urbanem a čpí z toho snaha o osobitost a stylovost. Uteklo mi to, ale ničím nenadchlo. Finanční propadák. 50 miliónů dolarů(rozpočet)/31 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V troskách post apokalyptickej Ameriky stojí mesto Mega City One, v ktorom sa tiesni viac ako štyristo miliónov obyvateľov. Je to metropola, kde je enormne vysoká kriminalita. Na poriadok v uliciach dozerajú takzvaní Sudcovia – vymáhači práva, porotcovia aj vykonávatelia rozsudku v jednej osobe. Skúsený, nekompromisný sudca Dredd s mladou kadetkou Cassandrou Andersonovou sú vyslaní na zásah do bytového komplexu Peach Trees, kde majú vyšetriť trojnásobnú vraždu. Po zadržaní vraha sa však celá budova, v ktorej žije sedemdesiat päť tisíc ľudí a je ovládaná mocným drogovým klanom, hermeticky uzavrie. Rozpúta sa neľútostný súboj zákona s bandou chladnokrvných gangstrov. Sudca Dredd versus Ma-Ma Klan. Brutálny, päťhviezdičkový, futuristický, akčný masaker. ***** ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nelze v žádném případě popřít, že nový filmový "Dredd" je bohapustou vykrádačkou indonéského "Zátahu", ale plagiátorské praktiky v jeho jádru alespoň adekvátně zpřítomňují fakt, že se jedná o čistokrevný brak, potažmo béčko. Britská produkce se nesnaží naskočit na současný hollywoodskou dojnou krávu komiksových filmů coby ekvivalentu akčních blockbusterů pro nové tisíciletí. Naopak zcela nepokrytě setrvává v úrovni mládeži nepřístupného braku. Což ale neznamená, že by tvůrci rezignovali na nějaké ambice. Naopak "Dredd" uhrane nápaditostí s jakou ozvláštňuje přímočarý příběh i samotnou ryze artificiální a v mnoha případech zcela neopodstatněnou atrakci 3D. Stereoskopické projekce v dnešní době nejsou nic jiného než záminka, jak diváky nalákat do kin a vytáhnout jim z kapes o něco více peněz než obvykle, ale při tom jen málo filmů obsahuje alespoň trochu pamětihodné sekvence, které by nějak uplatňovaly iluzi prostorovosti. "Dredd" přichází se zcela triviální atrakcí zpomalených moneyshotů, které navíc jednoduše, ale o to účelněji a chytřeji opodstatňuje ve vyprávění paralelní linií s drogou příznačně nazvanou Slo-Mo. Ve výsledku, ale film nejvíce překvapí tím, že samotný Dredd z něj vychází jako snůška soucitně úsměvných klišé a rádoby drsných šprochů adekvátně dřevěně a nepřesvědčivě podávaná Karlem Urbanem, který postrádá byť jen špetku charismatu či osobnosti. Což ale umožňuje, aby oproti němu o to více vystoupily zdejší dvě hlavní ženské postavy ztvárněné typově perfektními herečkami Olivií Thirlby a Lenou Headey. Díky tomu nevznikl jen další 80's macho throwback nebo marvelácky rádoby dramatický blockbuster blafující hloubku, ale dynamická brakovka s poutavými ženskými postavami. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré, ovšem až na druhý pokus. Když jsem Dredda viděl poprvé, nemohl jsem se dobrou polovinu filmu zbavit dojmu, že Karl Urban má helmu o číslo větší a že většina toho, co řekne, zní rádoby drsně/trapně. Napodruhé ale tohle všechno zmizelo a já si všímal hlavně toho, jaký má film spád, jak je promyšlený a černohumorně vtipný, jak to Dreddovi a jeho parťačce pěkně ladí, jak perfektní záporačkou je Lena Hadey a jak mají všechny krvavé scény své opodstatnění a žádná z nich není jen tak na ozdobu... Spousta momentů se nejspíš stane legendárními (u mě vede Dredd přicházející, shazující poskoka z ochozu a zase odcházející) a pokud je pravda, že pokračování nebude, je to doopravdy škoda. Až film uvidím příště (a že ho uvidím, je jisté), dost možná přidám pátou hvězdičku. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Rotační kulomety, které používá gang Ma-Ma (Lana Headey), ve skutečnosti neexistují, ale jsou zřetelně inspirované kulomety General Dynamics GAU-19/A .50 BMG, jen s tím rozdílem, že ve filmu mají ve svazku šest hlavní, zatímco skutečný GAU má jen tři. (HectorHagman)
  • Základní zbraň soudců, tzv. Lawgiver, je Glock 17 gen.3, pouze dodatečně ověšený pro futuristický vzhled. (HectorHagman)
  • Duncan Jones odmítl režii filmu, a to nikoli proto, že by se mu nelíbil scénář Alexe Garlanda, který naopak shledal vynikajícím, ale proto, že on sám měl velmi silnou vizi, jak by měl filmový Dredd vypadat, a tudíž by měl problém s interpretací cizího scénáře. (Freshoun)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama