Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 262)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Nebohý Strange je v tom v podstatě nevinně. Derrickson se v rámci svých možností snaží a přítomní herci - a že těch hvězd není málo - si chtějí zasloužit honorář. Produkce Marvelu se ale nachází na samém chvostu mých filmových preferencí, je to zkrátka příliš pitomé a dětinské, bombastické a umělé. V podstatě u tohohle studia neexistuje titul, kterému bych nadělil víc než jednu hvězdičku, a Doctor Strange doplácí na to, že se v něm v nezdravé míře kumulují další mé neoblíbené prvky, jako je východní mystika a obecně magie. Jediným titulem, který se mi svým civilním stylem a příjemným nadhledem strefil aspoň částečně do vkusu, byla série Spiderman, ale je příznačné, že ta vznikla pod hlavičkou Columbia Pictures a Marvel Movies pouze participoval. Na tenhle kousek jsem narazil v televizi náhodou a chtěl jsem si jen udělat obrázek, co marvelovský fenomén obnáší. Potvrdil jsem si jen všechny staré předsudky. Celkový dojem: 10 % za herecké obsazení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měli to varování napsat před to kouzlo." Egomaniakální doktor v astrálním těle určitě měl ambice pobavit mě lépe, ale našlapaný vizuál mu k tomu nedal pořádnou šanci. Já jsem si z toho nakonec odnesl celkem dost poučení, takže až mě někdo zapomene na Everestu, tak vím úplně přesně, co mám dělat. Taky už umím otevřít dimenziální portál v kumbálu, asistovat při své vlastní operaci či udělat z jablka ohryzek. To jsem vlastně uměl už předtím. ale méně efektně. Hlavně si musím zapamatovat, že nemám ztrácet dvouprsten a musím si sehnat ten kus hadru, co umí mlátit padouchy. Pak můžu zachránit svět, ale do té doby se musíte spolehnout na pana doktora a jeho poměrně zábavné smlouvání. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný si spáchal atestaci na Heryho Potrata, poletuje v Interstelaru, dělá si z baráků kaleidoskopy a infantilně čárymáryfuckuje na tři zrovna vyfáravší horníky v čele s bezvýrazným Mikymaukelsem a na totéž strašlivé intergaylaktické bubuzlo (komická kosmická animovaná hlava), které už několikrát potřeli Assvendžeři, Trapsformeři i Homotór. Záda mu při tom kryjí neonacistická kataristka Tilda Swinstvo a nigerijský budhista Číjejetel Unprofor, co umí prstíkem nakreslit do vzduchu ohnivý kosočtverec. Prostě opět věrně, ač velkolepě zfilmované dementní leporelo pro mongoloidní dyslektiky a Dárkrobýka, který se s ním v pokojíčku i líbá, a srolovaný homix mu nahrazuje nedostatek pánských konečníků. Chudák Béďa Okurkáč sice opět dělá, co může, ale po Šmakově vokálu a vytepleném dešifrantovi si v Holém Údu už potřetí připisuje kariérní šlápnutí do hovna. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivá podívaná, která scénářem má mnohem blíže k americkým sitcomům 80. let. Prvoplánové postavy, sterilní origin story a vtípky jak z mateřské školky – nemluvě o žalostně nevyužitém potenciálu Mikkelsena. Disneyho pásová výroba jede na plné obrátky a svět jde do kolen. Osobně si už ani nepamatuji, co se v tom filmu vlastně stalo. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Je to naplnění tradiční šablony a celá "výcviková" část je podle očekávání z rychlíku, ale jinak je Doctor Strange blockbusterová trefa v každém ohledu. O tom, že dorazila vizuálně nejvypiplanější marvelovka, se asi dočtete všude, stejně jako o skvělém obsazení, docela zvládnutém humoru a náramně pasující hudbě. Trumfem Doctora Strange je ale kupodivu akce, která nepřestává být řádně epická ani nápaditá a v trailerech z ní vážně byly jen střípky. Marvel si tedy oproti minulým filmům podržel trumfy až do sálu a snad se mu to vyplatí. Strange je totiž dalším poctivým originem, který se může z fleku zařadit do žánrových učebnic. (8/10) ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • Ve filmu zazněla skladba "Interstellar Overdrive" od skupiny Pink Floyd. Měsíc před premiérou filmu si na koncertě Davida Gilmoura Benedict Cumberbatch (Stephen Strange) zopakoval roli lékaře, tentokrát během písně "Comfortably Numb", kde zpíval part, který v originále patří Rogeru Watersovi. (Coleator)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama