Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (1 260)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nelze tomu upřít, že oproti zbylým zaměnitelným kinomarvelovkám to má vlastní ksicht (jakkoli vypůjčený z Batman začíná/Počátku). Problém je, že se v druhé polovině vezmou všechny přesně obsazené postavy, na kterých to do té doby staví, a zahodí se do koše. Strange je z nicky skokově bez dřiny übermaster, Christine se vytratí jako by byla z cateringu štábu, nikoli hlavní ženská postava (a motivace hrdiny), Mordo zmizí uprostřed věty, o záporákovi škoda mluvit... No, prostě pro samé kompozičně přeplácané efektno pro efektno to v zrcadlových světech ztrácí směr stejně spolehlivě jako moucha v zrcadlovém bludišti. Čili jak moc je to efektní (a efektní to je nemálo), tak málo je to zároveň i efektivní. A pro jednou je to u marvelovky docela škoda. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivá podívaná, která scénářem má mnohem blíže k americkým sitcomům 80. let. Prvoplánové postavy, sterilní origin story a vtípky jak z mateřské školky – nemluvě o žalostně nevyužitém potenciálu Mikkelsena. Disneyho pásová výroba jede na plné obrátky a svět jde do kolen. Osobně si už ani nepamatuji, co se v tom filmu vlastně stalo. ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Nebohý Strange je v tom v podstatě nevinně. Derrickson se v rámci svých možností snaží a přítomní herci - a že těch hvězd není málo - si chtějí zasloužit honorář. Produkce Marvelu se ale nachází na samém chvostu mých filmových preferencí, je to zkrátka příliš pitomé a dětinské, bombastické a umělé. V podstatě u tohohle studia neexistuje titul, kterému bych nadělil víc než jednu hvězdičku, a Doctor Strange doplácí na to, že se v něm v nezdravé míře kumulují další mé neoblíbené prvky, jako je východní mystika a obecně magie. Jediným titulem, který se mi svým civilním stylem a příjemným nadhledem strefil aspoň částečně do vkusu, byla série Spiderman, ale je příznačné, že ta vznikla pod hlavičkou Columbia Pictures a Marvel Movies pouze participoval. Na tenhle kousek jsem narazil v televizi náhodou a chtěl jsem si jen udělat obrázek, co marvelovský fenomén obnáší. Potvrdil jsem si jen všechny staré předsudky. Celkový dojem: 10 % za herecké obsazení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Stephen Strange. Zjevně vystudoval stejnou fakultu arogance a přebujelého ega jako kolega House a jeho jediný nedostatek je asi jen to, že v případě vážnějšího zranění nemůže operovat sám sebe. Ale nebojme se o něj, určitě projde vývojem a stane se z něj báječný Bratr zpátečník, co u té operace bude alespoň asistovat a ač stomatologie není jeho oborem, podívá se v jistém časovém horizontu i na zoubek pana Thanose.. Zkušený představitel sebestřednosti Cumberbatch se jeví jako ideální, stejně jako Prastará Tilda se zlořádem Madsem a co považuji za neméně důležité, jistota kvalitně odvedené práce jménem Derrickson dokáže nad marvelovské poměry bavit (no, spíš řekněme nenudit) i svou „Inception-Ghostbusters“ akcí. Nebohý Scottie Adkins určitě nepředpokládal, že mu jednu z největších nakládaček kariéry uštědří módní doplněk.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to trošku něco jiného, než na co jsme od Marvelu zvyklí a dá se říct, že se tenhle návrat k sólovým kořenům vydařil. Znovu velmi dobrý Benedict Cumberbatch vysekl dalšího génia, arogantního neurochirurgického zmetka, který nejprve přijde o cit v rukou, po veškeré snaze nakonec zkouší alternativu a volí cestu do Nepálu, který se samozřejmě polepší a který je solidně napsanou postavou, která kolem sebe nepotřebuje další comicsové posily. Zamrzí odfláknutý kouzelnický výcvik, který některé starší ročníky nemusejí ani zaznamenat, nefungoval příliš ani kosmický bubák a rovněž chybělo pečlivější vysvětlení pravidel onoho světa a veškeré to odhalování vyšších dimenzí. Scott Derickson je rutinér, ale s velkým balíkem peněz si dokázal poradit vcelku dynamicky a nápaditě. Prostě Marvel má pořád co nabídnout. I pro nás, jenž nikdy nebudou dychtivě vyčkávat další premiéru. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • V tomto filmu se poprvé objevilo nové intro Marvelu, které je kombinací záběrů z předchozích snímků MCU. (V999)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama