Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Stejně jako třeba Defendor staví Super do světla reflektorů totálně pomatené charaktery a s pomocí syrovosti a násilí vytváří tíživou atmosféru, velmi odlišnou třeba od převážně zábavného Kick-Asse. Nevychází to stoprocentně a místy je ta haluz až moc velká, ale jako svébytná podívaná to funguje a finální myšlenka je vskutku jedinečná. 7/10 ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Pro mě to moc super nebylo. Asi to mělo být vtipný, ale mně to moc vtipný nepřipadalo. Takový laciný humor. Jistá podobnost s Kick ass, ale bylo to natočeno ve stejném roce, takže nikdo od nikoho neopisoval. Ale s Kick ass se to vůbec nemůže rovnat. Za mě zbytečně moc brutální. U takového filmu, braného spíše komediálně, mi to vadí. Navíc hlavní postava celkem nesympatický dement, takže ani nebylo komu fandit :) ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, cloumají mnou velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu mě přímo nadchla celková myšlenka filmu, několik geniálních scén a jeho hodně silné zakončení. Na druhou stranu se ale nemůžu ubránit tomu, že se film chvílema táhl jako nudle z nosu, že mě rozčilovala vytřepaná kamera a bohužel ano, poprvé i Ellen svým nuceným hysterickým smíchem a poněkud spastickým chováním. Ale jak je vidět, tak podle mého hodnocení nakonec převládla ona emocionální stránka a tu technickou krapet ušlapala. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Koho by napadlo, že z kickass námetu sa dá vyťažiť ďalšia skvelá pecka. Inokedy otravná Ellen Page tentokrát natrafila na rolu, ktorá jej dokonale sadla. Škoda len toho malého priestoru, ktorý dostala. No a Rainn Wilson, ktorý je zúfalcom priam ukážkovým opäť dokázal, že ako herecký chameleón ešte nepovedal svoje posledné slovo. Kevin Bacon a Michael Rooker ako záporáci, sú už len skvelým bonusom tohto tragikomického príbehu. (19.4.2015) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Místy ještě o třídu krvavější a brutálnější než "Kick-Ass“, což se může na první pohled jevit takřka nepředstavitelně. I když v celkovém součtu pro mě jednoznačně vítězí Vaughnův "Kick-Ass“, má Gunnův "Super“ něco, co právě "Kick-Ass" neměl (resp. nebylo to podáno tak sugestivně a přesvědčivě jako v případě "Super") a to je silná motivace hlavního hrdiny. „Nářez“ chtěl hlavně přestat být outsiderem, kdežto Crimsona Bolta žene v boji proti zločinu ztráta milované ženy (považuju to za jedinou seriózní motivaci v celém filmu, protože veškeré ostatní trable hlavního hrdiny a především způsoby, jak se s nimi vypořádává, jsou silně nadsazené). Tři hlavní herci bez výhrad, i když nejvíc se mi asi líbila psychopatická Ellen Page.)) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Po filmu Slimák (2006) a seriálu PG Porn (od r. 2008) se jedná již o třetí spolupráci herce Nathana Filliona a režiséra Jamese Gunna. (Lorge)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)
  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)

Reklama

Reklama