Reklama

Reklama

Taková moderní rodinka

(seriál)
Ukázka z filmu 1
USA, (2009–2020), 91 h 3 min (Minutáž: 20–22 min)

Hrají:

Ed O'Neill, Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Nolan Gould, Sarah Hyland, Ariel Winter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(250)

Americký komediální seriál nám představuje novodobý rodinný klan, v jehož čele stojí šedesátník Jay Pritchett se svou novou mladou manželkou a vyženěným synkem, Jayova dospělá dcera se třemi potomky a syn, který se svým partnerem právě adoptoval dítě.  Kdysi osvědčený rodinný model žena + muž + dvě až tři děti už je dávno minulostí a tento americký sitcom nám představuje moderní rodinu z počátku 21. století. Vlastně tři rodiny, které nicméně dohromady tvoří klan Pritchettových. Jeho patriarchou je šedesátník Jay (Ed O'Neill), který se znovu oženil s mnohem mladší vášnivou Glorií (Sofía Vergara). Ta si z předchozího manželství přivedla do rodiny jedenáctiletého syna Mannyho (Rico Rodriguez), jenž celé dny tráví sněním a psaním veršů, což se jeho novopečenému nevlastnímu otci zrovna nezamlouvá. Jay také těžko snáší, když si lidé myslí, že je Gloriin otec, nikoliv manžel. Jayova dospělá dcera Claire (Julie Bowen) a její muž chtějí mít otevřený a upřímný vztah se svými třemi dětmi, jenže to není žádný med, zvlášť když udeří puberta. A pak je tu Jayův syn Mitchell (Jesse Tyler Ferguson), který už pět let žije se svým partnerem Cameronem (Eric Stonestreet), a právě spolu adoptovali dítě z Vietnamu. Život, jak se zdá, není úhledný ani předvídatelný, ale právě překvapení, jež neustále přináší, z něj vyhánějí nudu. (ABC TV Network)

(více)

Videa (6)

Ukázka z filmu 1

Recenze (379)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch nejlepších rodinných komediálních seriálů, které znám. Díky množství hlavních nesourodých postav s nejrůznějšími vlastnostmi, které jsme mohli 11 let sledovat, jejich vzájemným interakcím, lapáliích a vtipných příhodách, jsem se občas cítil součástí této moderní rodinky. Přestože uznávám, že to nejlepší ze seriálu se nejčastěji odehrává u Phila a Claire doma, hlavně tedy v době, kdy děcka byla ještě děcka, tak jsem si užil i pozdější série, byť oproti první polovině už lehce začaly ztrácet. Pro mě jako odchovance Ženatého se závazky bylo nejdříve trochu těžší zvyknout si na Eda O'Neill (roky mu přidávají na charismatu) v čele jiné než Bundovic rodiny, ale žral jsem ho pokaždé. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Modern Family navazuje na tradice absurdního humoru sitcomů o rodinách ze střední a vyšší třídy, kterým pšenka kvetla v 80. a 90. letech, jmenovitě třeba Krok za krokem nebo Ženatý se závazky (se kterými sdílí i jednu hereckou ikonu). Tyto tradice jsou ale modernizované (ano, haha, proto moderní rodinka, velice komické), takže se okázaleji pracuje s kamerou, která není statická, ale roztěkaně aktivní využívající transfokace a rychlých strhů, zároveň se tu pracuje se schématem falešného polodokumentu a absentuje také pro sitcomy typický smích v pozadí (tudíž všechny postupy, které asi zavedl do mainstreamové praxe americký The Office). Komediální premisa většinou závisí na vzájemných vztazích rodinných příslušníků a dramatech, které mezi sebou řeší. Právě tato dramata se po celkem krátkém čase ohrají, protože často vychází z nedorozumění, které mezi zúčastněnými panuje nebo na malicherných problémech, jejichž řešení by v realitě trvalo výměnou pár slov, kdežto v tomto seriálu se to natáhne na dvacetiminutovou stopáž jedné epizody, která vždy skončí usmířením a někdy i nějakým tím srdceryvným proslovem plného těch správných rodinných hodnot. O to víc si však divák užije ty epizody, kde se tvůrci nebojí nápadů (třeba ta, která se odehrává jen na monitoru jednoho počítače ve stylu českého seriálu Semestr), nebo rodinku vytáhnou do nezvyklých prostředí (Austrálie, Paříž), či se děje něco zásadního v životech protagonistů (svatby, úmrtí, stěhování). Modern Family také spoléhá na stárnutí postav, které se bohužel primárně projeví jen skrz vnějšek, takže ano, je pěkné vidět jak se z nemluvňat stávají teens a z třicátníků téměř padesátníci, ale jejich charaktery bohužel moc velkým vývojem neprojdou a tvůrci se radši drží základních rysů, které svým hrdinům na začátku vystavěly, než aby je nějak výrazně posunuly dál. Paradoxně však seriál kraluje právě v tom, jak postavy diváka dokáží pohltit a vybuduje si k nim silné sympatie, což je zásluha hlavně herců a jejich výkonů, které jsou do jednoho excelentní a odpovídají přesně tomu, co se od nich očekává a dělají to sakra dobře. Všehovšudy je to sitcom s úrovní, u kterého se několikrát upřímně zasmějete a na konci je vám líto, že to vlastně skončilo, ale ten plný potenciál nebyl za víc jak dekádu existence využit, což je škoda. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Postupem času si tento seriál u mne vybudoval pozornost. Jedná se zde o příběhy tří rodin provázaný klanem Pritchettových, kteří prožívají každodenní trampoty. Nejde jinak než chválit, pro pobavení a zvednutí nálady můžu jen tento seriál doporučit. / Viděné epizody z 1-6 série *144.dílů / Sleduji 7 sérii ( Hodnocení: 8/10) ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Všechny díly viděny milionkrát. Nejlepší sitcom moderní doby. Pokud bych měl napsat svůj žebříček nejlepších sitcomů, které jsem kdy viděl, tak po Přátelích, kteří obsazují zlato, je Taková moderní rodinka druhá (pro úplnost - pak jsou Průměrňáci, Jak jsem poznal vaši matku a TBBT...). S manželkou na TMR ujíždíme a těšíme se na nové díly. Plus za to, že zde není nucený smích publika, líbí se mi zpracování do dokumentu. Super!! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem velmi málo dílů a zpočátku mi zpracování přišlo velmi nesympatické. Po pár epizodách se mi ale díky vtipným scénkám a vcelku povedeným hláškám tento seriál docela zalíbil a přestal mi vadit i reality-show vizuál. Občas si ho ráda zapnu, když není v televizi nic lepšího. Hlavně kvůli Sofii Vergara. ()

Galerie (3 540)

Zajímavosti (63)

Související novinky

Zemřel herec Norman Lloyd

Zemřel herec Norman Lloyd

12.05.2021

Z kalifornského Los Angeles přišla smutná zpráva. V úterý zemřel americký herec, režisér a producent Norman Lloyd. Bylo mu neuvěřitelných 106 let. Zprávu o úmrtí médiím potvrdil Lloydův dlouholetý… (více)

Zorro dostane novou verzi

Zorro dostane novou verzi

10.12.2020

Jen co filmař Robert Rodriguez (Alita: Bojový anděl, Sin City – město hříchu) sklidil chválu za svoji čerstvou epizodu seriálového Mandaloriana, oznámil tvůrce ještě spolu se svou sestrou… (více)

Nejlépe placené herečky roku 2020

Nejlépe placené herečky roku 2020

16.10.2020

Časopis Forbes každoročně sestavuje žebříček nejlépe placených herců a hereček roku, před pár týdny jsme tak řešili nejlépe placené herce, a nyní nastal čas podívat se taky na herečky. Následující… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama