Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marsha Mitchell (Ginger Rogers), modelka na cestách, sa zastaví v južanskom meste, aby navštívila svoju sestru. Jej pobyt sa ale nezaobíde bez problémov, pretože sa stane svedkom vraždy miestneho reportéra. Za týmto ohavným činom očividne stojí Ku Klux Klan. Marsha sa rozhodne konať a teda pomôcť okresnému prokurátorovi Burtovi (Ronald Reagan) dostať zločincov pred súd. (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca napínavý a pomerne málo predvídateľný drsný triler. Áno, ide predovšetkým o veľmi drsný krimi príbeh zo totálneho zapadákova, kde sa bojíte si ísť kúpiť aj zmrzlinu cez cestu, pretože sa môžete na niekoho omylom škaredo pozrieť. S prvým twistom by množstvo scenárov otáľalo až do samotného záveru, ale Brooks svoj príbeh veľmi rýchlo nakopne a postavy musia ihneď jednať. Každý podľa vlastnej inteligencie, morálneho kompasu, ale predovšetkým do výsledného riešenia musia započítať aj faktor strachu. Okrem scenára sa s ničím nepára ani réžia, samozrejme z dnešného pohľadu to násilie nepôsobí až tak šokantne, ale zase pôsobí šokantne, keď si uvedomujete, na ako starý film sa pozeráte. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po nepredvidatelnych cestickach veduci strateny poklad. Kazdy bod obratu prekvapi. A nie iba obsahovo, ale aj zmenou zanru. Dostaneme sa tak od klasickeho noiru, cez sudnu dramu az po sektarsky (skoro)horor. Cele to drzi pohromade pribeho, myslienkovo aj formalne. Herci su vynikajuci a tempo ani na chvilu nepolavi. Jediny problem vidim v tom, ze Ronald Reagan nie je tak cool ako by sa patrilo. Velka chutovka. 10/10 ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Australské i jiné exploitation H filmy fakt, nemusím takže, když jsem zjistil, že film jehož zmiňuje honajz2 v komentu k TMMP 74 má i svého totožného jmenovce a je to žánr a doba, po které jdu mnohem více než po extrémně násilných hororech, neváhal jsem dlouho. A dobře jsem udělal. Na ploše pouhých 93min. tu máme napřed zdánlivě klasickou noirovku, která se poté překlopí v psychologické drama (sequence, kdy Marsha po1. uvidí a ledovým pohledem sleduje manžela své sestry, protože ona ví a on ještě ne, jest ryzí Hitchock) následně pak pokr. jako soudní drama, aby pak v posl. 15min. divák dostal psychothriller s příměsí téměř gothického hororu. Právě za těch 15-20 závěr. minut, jsem se rozhodl dáti plný počet, páč tohlencto tak často ve filmech z této éry zase nevídám. Ten vskutku anti KKK byl prvek za všechny peníze, byť mi příjde, že hl. cíl by asi neměli býti běloši, ale co už. Zázvorka Rogersová umí očividně víc, než jen hopsati/stepovati s Astairem a i když je její výkon v rámci role minimalistický, nemám co vytknouti. Budoucí prezident byl též dosti fajn a ostatní to taky nekazili. A i když jsem čekal poněkud větší happyend (ta smrt 1 z hl. postav v posl. minutách mě dosti šokovala) ten plný počet dám. Silné 4.5 A až vám někdo řekne, ať při soudním líčení říkáte pravdu, tak to udělejte. Protože někdy...bývá cena za vaši ustrašenost a touhu ochrániti člena rodiny, až příliš vysoká. Všechna čest. Dnes by se to totiž těm šaškům z hollywůdu rozpadlo pod rukama a vylezla by z toho hyperagitka. Nejspíš. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, Reagan bol najprv herec a az potom prezident tej velkej krajiny. Kazdopadne rezisersky genialne, pomerne neznamy reziser Stuart heisler sa predviedol, ona sa stala svedkom vrazdy - tak to je u mna vyborny namet na noir film. Ktosi tu spominal, ze Reagan ako herec sa snazi hrat sa na Bogarta ..... a mozno ze jo a mozno ze nie. Kazdopadne podal excelentny herecky vykon, do toho este na 50. roky perfektne kulisy a dialogy mimoriadne kvalitne. Asi tak na urovni filmov Sunset Boulevard alebo Maltese Falcon . 100 % ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

4 rudé stárs, sice s odřenýma ušima, ale přece.. Je fakt, že když ve filmu o KKK není jedinej černoch, může to vypadat na první pohled podivně, ale když pak divák slyší ty bubáky hrdě povídat cosi o tom kolik dobra městu přinesli, není těžké si domyslet kam se všichni ti černoši poděli.. Místy je to herecky nepřesvědčivé (teda, hlavně S. Cochran a D. Day jsou poněkud mimo relativně střízlivé a civilní herectví ostatních).. Místy je to zase jaksi přitrouble naivní, aby to následně nahodilo scénu překvapivě racionální či psychologicky uvěřitelnou.. Takže.. Chce to jistou míru tolerance, ale na film starý 70let je to chvilkama hezky mrazivé. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama