Reklama

Reklama

Máma mezi Marťany

Trailer 2

Lidé vyslali sondu na Mars a zjistili, že kdysi dávno býval na této nehostinné planetě život. Netuší, že hluboko pod povrchem planety život stále existuje a že Marťani právě řeší vážný problém - potřebují někoho schopného a spolehlivého, kdo by zajistil výchovu jejich potomků. A někoho takového právě objevili na planetě Zemi. Je to Milova maminka, která se o chlapce dobře stará. Milo ale bývá drzý, nechce vynášet odpadky a nechce jíst zeleninu. Jednoho večera nemůže usnout, mrzí ho, že byl na mámu ošklivý. Uprostřed noci vstane a jde za ní, aby se jí omluvil. Vzápětí zjistí, že jeho maminku právě unášejí Marťani. Zachytí se podvozku rakety a odlétá s nimi na planetu Mars. S pomocí technické inteligence, pozemšťana jménem Gribble a rebelské marťanské dívky jménem Ki se Milovi podaří najít cestu zpátky ke své mamince. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (144)

Fr 

všechny recenze uživatele

MARS POTŘEBUJE MÁMY !!..... /// Milo je jeden z těch kluků, kteří si myslí, že život bez mámy by byl lepší. To je totiž samý: ,,ukliď to“, ,,tohle sněz“, ,,vynes odpadky“.... Opačnej názor mají Marťani. Přiletěj a vezmou si co potřebujou. Ovšem Milo letí s nima a má 7 hodin (nebojte se, tak dlouho ten animák netrvá) na její záchranu a dokázat, že není dobrý, když tlupa vetřelců unese (komukoliv) mámu. Ve sci-fi světě plným odpadků a nejmodernějších technologií ho budou honit, střílet po něm a novej kámoš Gribble se bude snažit bejt vtipnej. V rámci dětský – klukovský zábavy jde o normální animák s cílem utužit morálku a rodinný hodnoty. To kolem je sci-fi blbinka, která ani moc nenudí, sice nerozesměje (dospělýho), ale o to víc (děti) napne. A třeba si zapamatujou, že slušní lidi (a mimozemšťani) svoje děti vychovávají sami. Což je rozhodně Gribbletastická myšlenka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč je potřeba vymyslet VALL-I ho. 2.) Poznám, že marťanští důchodci jsou stejně nerudní jako ti naši. 3.) Spisovatel Berkeley Breathed mi se svojí knihou ,,Mars Needs Moms z roku 2007“ k srdci nepřirostl. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * /// Kluci do 12ti let můžou jít o 1* vejš! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokázala bych odpustit trochu odfláknutý scénář, ale není dobrá animace v dnešní době už samozřejmostí? Asi ne..tady ji totiž rozhodně pochválit nemohu. Obzvlášť ta máma se vůbec nepovedla. Chybí tomu vtip, barevnost a originalita. Velká škoda nevyužitého nápadu. Tohle neoživí ani skvělá hudba Johna Powella. 2,5* ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná podívaná, ale jelikož mé slabé místo jsou rodinné vztahy tak jsem si i pobrečela... Proto přidávám jednu hvězdičku za hlavní myšlenku. Je to relativně energický film který s trochou dobré vůle nenudí a dobře zaplácne volné odpoledne. Akorát ta vizuální stránka mi vůbec nesedla a koukalo se mi na to nepříjemně. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, co je špatného na animovaném sci-fi, které nás přivede na Mars. Dopředu jsem věděl, že "Máma mezi Marťany" je komerčním neúspěchem, podle všeho dokonce tím největším, který má Disney zatím na svědomí. Pustil jsem si tedy poměrně krátký film a chtěl jsem zjistit proč. Jednoduchá odpověď, není, ono je těch faktorů trochu víc. Tím prvním je skutečnost, že je použita technologie motion capture. Herci hrají, aby byly jejich pohyby následně přeneseny do počítače, kde se na ně hodí digitální textura a na světě je animovaný film. Dobře, trochu jsem to zjednodušil, ale podstata taková skutečně je. Co je na filmu špatné, to je skutečnost, že zde není nic roztomilého, na co by se mohli malé děti těšit. S motion capture technologií a použitou animací všechno vypadá tak nějak... nehezky. Jenže to není jen animace, ale i hloupoučký příběh, který nám na začátku hodí jednoduchou zápletku, kterou ani moc nerozvede. Film je vlastně o tom, že nemáme zlobit maminky, protože ony nás milují, my milujeme je. Když jim řekneme něco ošklivého, mohlo by se nám to zle nevyplatit. To je vlastně celé mravní ponaučení, které je dospělému jasné a dítěti... no vlastně taky. Kdo by se z toho mohl poučit, tak jedině puberťák, pro kterého rozhodně film není. Film se téměř celou dobu odehrává na Marsu v základně, kde nejsou sci-fi prvky nijak moc vychytané. Marťani jsou od pohledu nehezcí a inspirovaní další ne tak hrozným propadákem od Disneyho, kterým je "John Carter". Na závěr nás čeká menší drama, které musí skončit dobře, oslaví se rodina - základ planety? - a všechno dobře skončí. Efekty nestačí. Se skvělou vizuální stránkou si vystačil Cameron a jeho "Avatar", ale ne každému se tak dobře podaří prodat tak jednoduchý příběh. "Máma mezi Marťany" na to doplatila. Disney by se měl trochu víc inspirovat u Pixarů a víc se zaměřit na příběh. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/07/happy-feet-2-bobr-cislo-4-musketyri.html ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jako sledovat půl druhé hodiny dlouhé intro k počítačové hře. Opravdu? Za sto padesát milionů dolarů byli tvůrci schopni přijít s tímto vizuálem? Dobře, k čertu s grafickou stránkou, nápad je to opravdu dobrý, ale když nejlepší a zároveň nejzábavnější částí je hipísácká vsuvka, tak je někde něco špatně. Animované filmy dneška by měly vypadat trochu jinak, jeden případ za všechny - postava matky vypadá, jako by byla věčně pořádně sjetá, na tom Marsu ale musejí mít pořádně kvalitní matroš. Jedna hvězda za Johna Powella a druhá za tlusťocha s Marťankou. Díky bohu za obrovský kasovní neúspěch, Zemeckis se snad bude od nynějška orientovat směrem k hraným filmům a Disney už s experimenty s technologií Motion Capture skoncuje. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z najväčších prepadákov histórie: Počas prvého víkendu si 150 miliónový projekt v kinách Severnej Ameriky a Kanady zarobil 6,9 milióna dolárov. (Hystory)
  • Seth Green strávil 6 týždňov v špeciálne vyvinutom motion capture obleku, aby nahovoril hlavného hrdinu filmu, Milu. Počas post produkcie však tvorcovia prišli na to, že jeho hlas znie príliš dospelo, a tak nechali postavu predabovať. (classic)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Berkeley Breatheda z roku 2007. (Terva)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

Šéf studia Disney popraven kvůli Carterovi

24.04.2012

Samozřejmě, jen obrazně. „Padání hlav“ se po fatálním neúspěchu vesmírné fantasy John Carter (ztráta se odhaduje na 200 milionů dolarů) dalo čekat. Nakonec musel odstoupit i výkonný ředitel Rich Ross… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama