Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

teutates 

všechny recenze uživatele

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pět kamarádů, jeden byt a jedna mrtvola. A teď kdo z nich je vrah? Nebo se jedná o sebevraždu? Či je to past, která je má všechny zdiskreditovat? A kdo je vlastně oběť? Řádně zamotaný thriller s možná ne úplně originální zápletkou, ale rozhodně s nečekaným vyústěním. Režisérovi se daří brnkat na strunu nejistoty, protože počet potencionálních pachatelů stále roste a aby toho nebylo málo, dlouhou dobu je záhadou i identita oběti. Vše se pomalu vysvětluje pomocí flashbacků a najevo vychází spousta špinavého prádla, za které bude muset na konci někdo zaplatit. Do Belgie letí palec nahoru. 85% ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní zápletka dobrý, no... Až na to, tedy, že ta parta dementů vlastně tak velkýma kámošema nebyla a dost přemýšlím o tom, co je vlastně spojovalo. Vždyť jeden každej byl debilní úplně jiným způsobem. Jen snad MUDr. PUDr. vykazoval atomické známky inteligence a nepůsobil jako úplnej hňup. I když... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pět klíčů od loftu, stejně luxusního i studeného jako jeho šťastní nájemci, a ten pravý čas na aféru... plus mrtvola dívky jako bonus. Skvěle vystavěná, mnohovrstevnatá krimi, s totálně nepředvídatelným rozuzlením, rozcupovanými charaktery, paranoidní kamerou, stísňující hudbou a velmi slušnými výkony typově zajímavých mužů i žen, na které se dobře dívá (tedy krom jednoho týpka, ale ten měl odpudivost v roli, podpořenou chomáči chlupů v nose, kdyby někomu nestačila jeho povaha a exteriér). "Říká se, že peníze nepřinášejí štěstí, ale je to jen oblbovák pro chudý", pravil iniciátor loftových radovánek a rozhodně měl, spolu s ostatními, příležitost přemítat nad dalšími moudry, třeba nad co stavět pojmy jako přátelství a morálka... Mohla bych si to dát ještě jednou a začít se vrtat v nejasnostech překombinovaného konce, ale nechci, a ne jen proto, že u označení krimi, drama a thriller nechybí ani mysteriózní, ale proto, že dokonalost nudí a já se chtěla především bavit, a tak se i stalo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama