Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(více)

Recenze (69)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične výbornej kórejskej kvalite strháva body, tak trochu podivná prvá polovica snímku. Množstvo kórejských mien, prechody medzi časovými rovinami a úspornosť v odhaľovaní detailov má za následok, že je divák dosť dlho mimo. Je však dosť možné, že to tvorcovia presne takto chceli. Až po hodine začína divák chápať súvislosti medzi postavami a dobrá správa je, že potom to už začína do seba zapadať. Neskôr uznáte, že každá veta i skutok má vo filme miesto. Dej dopĺňa miestami až výnimočne kvalitná hudba. Napr. tá úvodná mi pripomínala nejakú ruskú rozprávku...Celkovo spokojnosť, ale chýbala mi tam väčšia údernosť a napätie. Postavy osudovej dvojice mi boli pomerne ľahostajné a jediná postava, ktorá drží film je policajt, ktorý prišiel o syna. 70%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je jeden z filmů, kde jsem viděla všechny žánry, které jsou nahoře vypsané, jak se postupně slily v jeden nádherný gejzír plný emocí. Smutek, láska, bolest, křehkost, ale i krutost, to vše je v Baekyahaeng harmonicky propojené a graduje v tragickém závěru, který jsem sice očekávala, ale i tak byl dechberoucí. A ačkoliv tomu úvodní část nenasvědčovala, protože jsem chvíli tápala v ději (přiznávám, že i v obličejích), tak na konci musím říct, že tak drsný, přitom krásný a strhující film s naprosto úžasnou hudbou jsem už dlouho neviděla. 90% ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, docela mě to zklamalo. První polovina mě vyloženě znechutila, ztrácel jsem se ve změti jmen, událostí a motivací a vůbec nevěděl vo co gou. Druhá "vystvětlovací" část leccos zachranuje, ovšem když člověk polovinu filmu neví kdo je tam ten a proč ten dělá tohle a další támhleto, k postavám si nevytvoří ani za těch 135 minut vztah a těžko pak budou fungovat dojemné momenty v závěru. Film také postrádá nějaké extrémně silné scény, prostě něco co by mě šokovalo, zarazilo do sedačky. Hudba pěkná a několikrát dokonce její souznění s obrazem evokovalo Oldboye, avšak jenom v náznacích, protože to je přece jenom vyšší liga. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRO NAŠI BUDOUCNOST....“ /// Jen tak úvodem – mám v těch ksichtech a jménech pořádnejch chaos (a to jsem si kurva říkal, že už su aspoň z 10tiny Korejec). To, že se se sebevraždama roztrhl pytel teď pro mě není to hlavní. Mozek jede na maximum (ale no tak – jsem už starší osoba…), snažím se zařadit všechny ty šikmý voči a jména s pomlčkami. TO TENKRÁT PŘED 14ti LETY…. (to si snad ze mě děláš prdel!!! Ty vole, a tahle se nechala přejmenovat… to včera ti parchanti - brnkačka!). Naštěstí! Naštěstí jim to tam brzo začne fungovat, všechno dostává smysl, tváře, jména a tak nějak mě ukecávaj, abych dal 4*. Ale to by ste to museli zkrátit a nejebat tam tolik poetiky! Krimi s thrillerovými prvky a romantickým podtextem. Prostě Korejci. Já už su zvyklej na jiný kusy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Byakuyakō“ kterou napsal v roce 2006 Keigo Higashino číst nebudu. 2.) Matka mě prodala příšeře. 3.) Celej svůj život jsem věnoval jedný svini (ale radši jí to neříkejte…). 4.) Thx za titule ,,MIČI“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nad nižším hodnocením ani nepřemýšlím. Úchvátila mě samozřejmě fantastická hudba a práce s ní. To jak ve správný okamžik zesilovala, jindy pouze dobarvovala rozhovor a stála v pozadí. Herecké výkony mě ani nepřekvapily, jelikož od těchto herců už to očekávám tak nějak automaticky. Spokojená jsem i s obsazením vedlejších rolí. A co je v tomto případě nejdůležitější, perfektní příběh. Nastupuje sice pomalu a nejistě, ale postupně sílí až k velkému finále. Všechno hezky sedí a nepříliš dramatickým způsobem překvapuje. To mám ráda. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama