Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

pilarius 

všechny recenze uživatele

Že je vesmír nejen pro člověka studené místo, to chápu, ale určitě to není důvod pro to, aby studená byla i hlavní hrdinka, stejně jako všechny ostatní postavy. Těžko se tu vůbec s jakoukoliv postavou sžít, když jsou všichni studení jak led, ale překousl bych to, kdyby měl film nějaký jiný výrazně dobrý prvek. Můžu říct, že se mi na filmu celkem líbily jak triky, tak hlavně neexistence logických chyb a celková uvěřitelnost toho, co se v něm dělo (fyzika funguje, jak má). Architektura prostředí i technika taktéž dávaly smysl a vypadaly v rámci možností originálně a také uvěřitelně. Atmosféra byla správně chladná a celkem napínavá, bohužel příběh, ač pěkný, byl jednoduchý a celkem předvídatelný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to švýcarská sci-fi, je vizuál úžasný. Podobně dobře působí i minimalistická hudba. Horší je to s příběhem a hereckými výkony. děj je natahovaný jako seriál Ulice nebo Ordinace, postavy jsou poněkud nesympatické a samotný děj na lodi je šablonka, žádný v podstatě originální nápad. Být to kratší, hodnotím i výš. MOŽNÉ SPOILERY: Nepochopil jsem dvě věci: 1. Proč měli potřebu fyzicky někam cestovat 4 roky, když šlo o simulaci, a tu mohli mít třeba na Jupiteru. 2. Jak by ta holčička mohla být důkaz, když už není v cryoboxu s napojením na simulaci? ()

Reklama

Junglista 

všechny recenze uživatele

Je mi celkem jedno, jestli film natočili Švýcaři nebo nějaký africký domorodci. Cargo doplácí hlavně na scénář, kterej má schízu jak blázen a během deseti minut poznáte v ději několik (vydařenějších) předchůdců a po těch deseti minutách to vyšumí do ztracena. Nakonec sem se přistih, že film mám spíš jenom jako kulisu a moc pozornosti mu nevěnuju. I tak sem o moc nepřišel. Je to škoda, protože první polovina vypadala o dost slibnějc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to dost velké. Na film jsem se strašně těšil, trailer, příběh, a prostě všechno tohle slibovalo zajímavé sci-fi. Který se ale bohužel nekoná. Celou dobu je to spíše nuda a šed bez špetky napětí. Jo je tu pár scén které potěšily, třeba nabíhání po lodi bylo výborné, ale toho je minimum a tak se tu spíše řeší kraviny typu "Kdo je zrádce". Takže spíše o ničem, film nesplnil ani z poloviny očekávání, ale zase na druhou stranu od Švýcarů moc filmů neznám takže zas tak zklamanej ani bejt nemůžu. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Čistě udělané scif-ko. Plně by mě uspokojilo, nebýt pár ujetostí, které mi do toho vůbec nesedly (odhalení v podpalubí - wtf, přesné manévrování a načasování ručně řízeného letu ve skafandru jak z nějakého akčňáku). - V tomto typu filmu bych očekával větší dávku realismu, než v hollywoodském výplachu, kde si naopak divák užívá jízdu s vypnutým mozkem. Ale což, nadsázka musí bít. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)

Reklama

Reklama