Reklama

Reklama

Darwin

(TV film)
  • Velká Británie Charles Darwin and the Tree of Life (více)
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2009, 52 min

Obsahy(1)

David Attenbourough nám přibližuje evoluční teorii velkého anglického vědce, jež zásadním způsobem změnila pohled na svět a na místo, které v něm zaujímá člověk.
Sir David Attenborough, popularizátor vědy známý a oblíbený na celém světě, je jistě tou pravou osobou, která televizním divákům může přesvědčivým způsobem přiblížit teorii Charlese Darwina. Jeho jedinečné myšlenky zásadně změnily způsob, jakým se většina lidstva dívá na svět. Díky jim jsme pochopili, proč existuje tolik různých druhů a jak se rozšířily po celé Zemi. Díky jim můžeme předvídat důsledky zasahování do přirozených společenstev přírody. A díky jim jsme také pochopili, že lidé nestojí stranou přírodního světa. Jako ostatní živí tvorové jsme i my jeho součástí a náš život se odehrává podle jeho pravidel a zákonitostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný dokument. Jak říká Djkoma, nemusí nám dávat hodiny přírodopisu, ale pustit dokument Darwin... David Attenborough má vždy výborné dokumenty a právě on je tím pravým, koho mohli na prezentaci tohohle dokumentu dát. Nejvíce mně zaujala jedna ze závěrečných animací vývoje života. Úžasný dokumentární snímek! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument mi neprezentoval nic nového, co bych už dříve nevěděl, a to jsou moje znalosti v tomto ohledu sotva průměrné. Přesto je potřeba uznat, že na tyto věci přišel Charles Darwin v době, kdy stále bylo v obecném povědomí, že za vznikem všeho stojí Bůh, který to zvládl, věřte nebo ne, za týden. To je však asi tak přibližně úplně všechno, co v tomto dokumentu cením. Svým obsahem i zpracováním bych se nebál ho zařadit spíše k těm podprůměrným. * * ()

Reklama

Stanley 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný než David Attenborough by dokázal takto přehledně, atraktivně a osobitě vyložit Darwinovu teorii o vývoji druhů a laicky vysvětlit základy evoluční teorie. Mohl sice zajít ještě o kousek dál a seznámit nás i s úskalími, která teorie vysvětlit nedokáže, aby divák nepodlehl iluzi, že 150 let stará Darwinova teorie představuje jakýsi finální milník v poznávání vývoje života na Zemi, ale na to už by 50 minut nestačilo. Takže v rámci možností tento dokument představuje perfektní "hodinu biologie". ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Hodina biologie s jedním s nejpovolanějších současných učitelů národů - Davidem Attenboroughem. Mohlo by se klidně na základce, či gymnáziích pouštět místo výuky a určitě by se moc žáků nezlobilo, kdyby šel film kouskem přes přestávku. Sice se nevyplatí chvíli se zamyslet, protože pak jste už o myšlenku pozadu, ale jedná se o velmi jasné vysvětlení převratné Darwinovy teorie. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že dokumenty moc nesleduji, ale tento jsem si vyhlídla předem, protože s Darwinovou teorií sympatizuji už nějaký ten pátek. Bylo to moc krásně natočené, navyprávěné, zajímavé a na závěr překvapivé. Ještě jsem neviděla tak otevřený přístup k teorii o výběru druhů, který je stejně přirozený jako správný a logický. Že jsme původem z opiček, si myslím už dost dávno i bez pana Darwina, ale stejně se nechám ráda poučit. Šaškovský závěr s výměnou soch bych vynechala, i když na první pohled nesympatický demagog Owen si to zřejmě zasloužil už svým výrazem vypoulené žáby. Co bude za sto let, je zatím ve hvězdách, ale koukám na tak odvážný počin v konzervativním Albionu... Je mi jasné, že stát se to v Itálii, natož ve Vatikánu, určitě nemůže. Jejich problém, jejich neomezená moc - jak typicky lidské a po staletí přetrvávající! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama