Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Meg Altmanová a její dvanáctiletá dcera Sarah se nastěhují do luxusního newyorského domu, jehož zvláštností je tajná místnost, kterou si nechal vybudovat jako nedobytný úkryt předchozí majitel. Hned první noc vnikne střechou do domu černoch Burnham a vpustí do domu komplice Juniora, jenž si neplánovaně přivedl posilu, ozbrojeného Raoula. Meg se náhodou probudí a zjistí, že v domě jsou lupiči. Podaří se jí vzbudit dceru a zavřít se s ní v úkrytu dřív, než je lupiči chytí. Netuší, že to, co chtějí, je ukryto právě v nedobytné místnosti. Lupiči začnou hledat způsob, jak se dostat dovnitř. Zatímco se Burnham dohaduje s komplici, Meg se odváží opustit úkryt, vydá se do ložnice pro mobil. V úkrytu však není signál. Meg se podaří napojit na pevnou linku, policie má však obsazeno, a tak jediný, komu se jí podaří zavolat, je bývalý manžel. Sarah se udělá špatně. Je diabetička a léky zůstaly venku. Meg marně hledá v zásobách cukr. Situace se vyhrocuje i venku. Junior se pohádá s Raoulem, který ho chladnokrevně zastřelí. Když se náhle ve dveřích objeví Megin manžel Stephen, Raoul ho zmlátí, a pak vyhrožuje Meg, že ho zabije, pokud neotevře. Sarah dostane záchvat a Meg se vydá ven pro inzulínovou injekci. Burnham s Raoulem se konečně dostanou do úkrytu. Meg zůstane venku a souhlasí, že nezavolá policii, pokud lupiči dají její dceři okamžitě injekci. Zatímco Burnham se věnuje otevírání sejfu, oba sledují na monitoru Meg, jak se snaží přesvědčit policii, že vše je v pořádku. Potom se začne připravovat k boji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller se skvělou atmosférou, výkony a kamerou, kořeněný různými vychytávkami typu průlet uchem konvice a podobně. Není to bez vad a zvláště prohození pozic mezi Fosterovou a lupiči je trochu kostrbaté, ale v kině se na to dalo klidně zapomenout. Ještě poznámka. "Nejnormálnější" je relativní pojem. Kdyby to natočil někdo jiný, všichni by o tom mluvili jako o velmi netradičním filmu. :)) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych ocenil skvělý herecký výkon Jodie Foster, která vlastně ani nepotřebuje k vyjádření zoufalství a stresu srdceryvně lkát a naříkat, ale bohatě stačí jen pohled do jejích vyděšených očí. No a přesná a jako vždy brilantní Fincherova režie už jen diriguje její herecký koncert a dodává snímku pro něj typicky hustou a nepříjemnou atmosféru, která postupně graduje, až nakonec vyústí v silné a nezapomenutelné finále. Myslel jsem si, že Úkryt bude o dost slabší než nejlepší Fincherovi filmy, ale mýlil jsem se. Tento pán opět výrazně zabodoval.90% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Koepp | Hudba: Howard Shore | Produkcia: Ceán Chaffin, Judy Hofflund, David Koepp, Gavin Polone | Distribúcia: Columbia Pictures | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 196,397,415 $ || Remeselná dokonalosť, nulová nadčasovosť. Rutinná prvotriedna práca od Finchera na minimálnom priestore. Najsilnejšími devízami filmu sú jednoznačne vyrovnané herecké výkony všetkých zúčastnených a nápaditá kamera. 80% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý casting a napínavý finiš v inak hrozne vykonštruovanom príbehu, ktorý padá už na úvodnej scéne - na čo by matke a dcére bol taký velikánsky dom? A Fincher by mal mať zakázané používať digitálnu kameru a digitálne efekty. Tie akože efektné kamerové nájazdy pomedzi digitálny nábytok a iné veci sú otrasné. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úkryt je vskutku povedený thriller, kterému toho nelze moc vytýkat. Originální děj, najde se i kladná stránka v některých záporných postavách, kladné postavy nejsou žádní hrdinové, ale obyčejní lidé - žena a dcera - což dodává na poutavosti, policisté zde nejsou vykresleni jako blbci bez fantazie, atmosféra je docela hutná a závěr uspokojivý. Kéž by této kvality dosahovaly všechny thrillery! :) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (20)

  • Filmovalo sa iba na dvoch miestach, a to v Hollywoode (Los Angeles) a na Manhattane (New York). Natáčanie trvalo viac ako 120 dní. (MikaelSVK)
  • Přeobsazená Nicole Kidman si nakonec ve filmu přeci jen zahrála - avšak jen hlasem – propůjčila jej Stephenově (Patrick Bauchau) přítelkyni v telefonu. (Kulmon)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2002 v Century City (Kalifornie, USA). (Varan)

Reklama

Reklama