Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti boxerský ring ovládli dva a půl metru vysocí roboti řízení počítačem. Charlie Kenton kdysi býval skvělým boxerem. Nyní nemá s kým zápasit, a tak se živí už jen jako druhořadý promotér mechanických náhradníků. Dává dohromady vysloužilé roboty a cestuje od jednoho turnaje k druhému. Když už se zdá, že situace nemůže být zoufalejší a komplikovanější, vpadne mu znenadání a proti jeho vůli do života jeho syn Max. Zprvu ho bere jako nechtěný a otravný přívažek, ale skrze společně sdílenou vášeň pro robotí zápasy k němu postupně nachází cestu. Oba spojí síly, společně postaví nového robota a promění ho v boxerského šampiona. Zatímco si buduje jméno v brutálním a nemilosrdném světě robotických zápasů, zjišťuje Charlie, že se mu nabízí poslední šance na boxerský comeback. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 3

Recenze (1 383)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,440 // Otvárací Víkend USA: $27,319,677 // Nekompromisných 100% za elegantnú audio-vizualizáciu, za režisérsku prácu Shawna Levy, za herecké duo Hugha Jackmana, Dakotu Goya a za zmysluplný a dojímavý dej. Filmy Warior, Rise of the Planet of the Apes a Real Steel sú pre mňa trio najväčších prekvapení roku 2011. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u nichž předvídatelnost a klišé vhodně doplňují klasické rodinné příběhy, akurátně naplňují divácká očekávání a příspívají k jakési uklidňující a nebouřlivé katarzi. Co si budeme nalhávat, moc jich není a právě Real Steel se zastavuje těsně před branami k nim. Avšak na poměry tuctového řežiséra může i tento těsně prohraný závod znamenat úspěch, přeci jen na Real Steel se kouká dobře, místy až překvapivě dobře, vstupní myšlenka je osvěžující a sbližování otce se synem má taktéž něco do sebe. Bohužel přílišná infantilnost a zjednodušenost v místech, kde by se mohly lépe projevit sci-fi prvky a již zmiňovaná klišé oplácaná kily patosu sráží dojem blíže k průměru, než bylo nutné. PS: Děcko bylo na facku. 6/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Roboty mám moc rád, ale tohle je těžké zklamání. Film, kde si dopředu můžete říkat, jak se bude odvíjet děj, mě opravdu nebaví. Trikově dokonalé, Jackman výborný, ale tolik sentimentálních scén, kdy člověk nestačí ždímat kapesník, se najde snad jen v romantických sériích R.Pilcherové...a možná ani tam ne. Nakonec jsem si říkal, že by to mohlo skončit úplně špatně, jenže to by v Hollywoodu neprošlo. Pro hodně malinké děti budiž, jinak těžké céčko s nádherným vizuálem... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto mi vážne urobilo radosť. Tam kde Transformer nevie kudy-kam, prichádza Oceľová päsť... Druhé a tretie pokračovanie Transformerov prináša iba bezduchú a chaotickú akciu s nezaujímavým príbehom. Ako tak vydarenému úvodnému filmu Transformer som vyčítal iba nedostatočne rozobratý vzťah chlapca s robotom. Tu som ho dostal a ešte omnoho viac. Skvelý príbeh, že bol čitateľný mi vôbec nevadí, skvele súboje robotov, výborné triky, pri ktorých vás ani nenapadne, že nimi sú. Všetko vyzerá tak prirodzene, tak reálne. Fantasticky zladený tanec chlapca a robota vás dostane a tešil som sa na každý nástup do arény. Výber hlavného i detského predstaviteľa vyšiel na výbornú. Všetky súboje robotov sú ukážkové a hlavne na rozdiel od Transformerov veľmi - PREHĽADNÉ. Súboje v ringu je radosť sledovať. To nie je zbesilý strih a naháňačka o čo najkratší záber. Deti boli z filmu v siedmom nebi, mne sa páčil tiež a film mi dal všetko to, čo mi Transformeri nedali. Preto plný počet. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cílená rána na masy. Strýček Spielberg nápad s roboty nenechal jen u TRANSFORMERS, ale přidal jeden melouch inspirovaný Mathesonovou povídkou. Hugh Jackman je hodně v pohodě, Dakota Goyo výborný (nebudu se posmívat jeho jménu) a velmi mile mě překvapila Evangeline Lilly, která je tady božská a hází tu fňuknu Kate ze Ztracených s přehledem za hlavu. Příběh je klasika o hledání sebe sama, stmelování rodiny a bitkaření obrovských robotů v ringu. Trikově hodně zdařilé bitkaření, které má v tobě to správné boxerské srdce (hlavně ve finále). Levy umí když má v rukách solidní scénář. Film, který nabije pozitivní energií. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Severoamerické tržby byly 85,5 milionu dolarů, celosvětové pak 299,3 mil. (NIRO)
  • Ve filmu je možné zpozorovat několik odkazů na filmovou sérii Rocky (od r. 1976). Vedle přímého citování některých pasáží odkazuje účes roboboxera Midase na postavu Clubbera Langa (Mr. T) ze snímku Rocky III (1982). Mistrem světa je pak robot Zeus, zatímco ve filmu Rocky (1976) to byl Apollo (Carl Weathers). Apollón je jméno syna boha Dia. (Salem)
  • Sponzory robotích zápasů jsou např. Nokia, Bing, Coca Coca, Cadillac a Xbox 720, o kterém se mluvilo jako o nástupci Xboxu 360. Nástupcem se však poté stal Xbox One. (Blackhand47)

Související novinky

Další úder Ocelové pěsti?

Další úder Ocelové pěsti?

08.09.2014

Možná si ještě pamatujete tři roky starý boxerský blockbuster, ve kterém se v ringu mlátili roboti. Toho nejdůležitějšího ovládal Hugh Jackman (Wolverine), který se zároveň sbližoval se svým synem. A… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama