Reklama

Reklama

Colour from the Dark

všechny plakáty

Pietro, Lucia a Alice bydlí na samotě na farmě. Celá trojice přežívá jen díky těžké práci na poli. Jejich poklidný život je jednoho dne narušen temnými silami. Od té chvíle se na farmě dějí děsivé věci... (LIVINGDEAD)

Recenze (14)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Děsná slátanina, realita se nonstop mísí se snem, nudné pasáže, otřesné herecké výkony a příběh nemá ani hlavu ani patu. A přitom námět mohl být zajímavý a mohl se natočit dobrý horror. Bohužel místo z toho vznikla totální sračka! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Divná (talianska) adaptácia. Napriek béčkarskosti to v niektorých momentoch prekvapivo vôbec nie je zlé. Občas prekukne cez mraky slušný nápad, dobrá atmosféra. Väčšinou je to ale otravná blbosť, na ktorej je (ne)vidieť rapídne nízky rozpočet a pravdupovediac aj neveľmi vysoká dávká talentu všetkých zúčastnených. Ku koncu už ma to fakt iritovalo. A chýbali mi lesy, ktoré boli v poviedke dosť dôležité. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobré zfilmování Lovecraftovy Barvy z vesmíru, které se ale nedrží přísně původní literární předlohy. Německý počin Die Farbe (2010) byl o trochu lepší, byť ani jeden ze snímků nedokáže navodit děs tak, jako ho popsal Lovecraft. Navíc jsem měl pocit, jako by se do filmu vkrádalo tu něco z Exorcisty, onde zase ze Zániku domu Usherů, což není zcela na škodu, ale zůstat u barvy z vesmíru by bývalo bylo lepší. Divák se dočká i krve, nejhezčí je asi krucifix zabodnutý v oku. Škoda laciných pixelových efektů, které sráží celkové vyznění. Oč by bylo lepší použít skutečnou mlhu... Zánik farmy se tak propadá do levných počítačových efektů, což zamrzí. Dobrý, ale nijak výjimečný film. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Potenciál tento taliansky horor určite má, po technickej stránke je až na občas čudesne vyznievajúci vizuál zvládnutý tiež dobre, dosť mi však vadil nepochopiteľný scenár, na ktorom je postavený. Akonáhle sa tu niečo dôležité zomelie, niekto z hlavných protagonistov sa prebudí a divák zisťuje, že to bol iba sen. Raz - dvakrát by sa to ešte dalo vydržať, ale toto sa tu deje prakticky stále, takže po určitom čase je už problém rozlíšiť čo je realita a čo utópia. Lovecraftovu poviedku som nečítal, takže neviem posúdiť, nakoľko sa jej táto filmová adaptácia približuje a či bolo nevyhnutné, aby bol ten príbeh natočený zrovna takýmto spôsobom, na mňa to však pôsobilo rušivo a zavádzajúco. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady jsem neměl problém. Jakkoliv italský horor nemusím v jakékoliv podobě, tak tenhle "posedlej" mi sednul. Mělo to místy hutnou solidní atmosféru i nekolik momentů, u kterých by se nejeden dokázal bát. Víc od podobného béčka ani nemohu chtít. Jistě, v maskérně si zrovna práci nedali a herci byli taky vybíráni spíše namátkově, ale za ty prachy, který to nejspíš stálo, jde o lehce nadprůměrnou záležitost. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je naozaj veľká škoda, že aj napriek niektorým chuťovkovým hororovým scénam, snímok aj tak pôsobí prázdno a nestrašidelne. Zdalo sa mi, že má dvojnásobnú minutáž a že vlastne sledujem niečo, čo ani nemá dej. Trikovo je to viac ako obstojné ( gore, masky ), ale viac pozitív už asi nenájdem. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se podařilo navodil psychedelickou atmosféru Lovecraftova díla, snahu být originální, vyhýbat se klišé. Na straně druhé příšerná, příšerná, příšerná nuda. A ta zazdila všechna možná pozitiva. Sice výborná myšlenka, která byla zoufale nedotažena a já měl problém, jako už dlouho ne, film dokoukat. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Kamera jak z telenovely, triky hodné 80. let, herci neherci, celkové zpracování není vůbec dobré. Nemůžu říct, že bych se nudil, ale mistr jakým je H.P. Lovecraft, by si zasloužil rozhodně lepší zpracování. Režisér by moh být řekněme Guillermo del Torro, scénárista Christopher Nolan. Myslím, že to by špatně dopadnout ani nemohlo. 5,5/10 ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho nudných pasáží, kdy jsem měl pocit, že se koukám na nějaký neorealistický film. Ale úplně zas tak špatné to nebylo. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Barva z vesmíru je nejspíš moje nejoblíbenější Lovecraftova povídka a tak jsem byl na filmové zpracování zvědavý, i když jsem čekal, že nebude příliš dobré. Není příliš dobré. Autoři se rozhodli děj ze zlověstných novoanglických hvozdů přemístit kamsi do italských plání a ze starších časů až do válečného roku 1943. V příběhu, i jinak trochu pozměněném, se tak objevuje zabitá prchající Židovka a z fronty se vracející příbuzný. Taková změna se dá pochopit, těžce popisný a trochu psychologický Lovecraftův horror takřka bez děje by nejspíš zfilmovat nešel. Bohužel nový příběh nepomáhá slabému zpracování. Atmosféra není dost hustá (a věřím, že za to z části může i ta Itálie), světelné efekty, které mají zřejmě simulovat neznámou barvu z vesmíru (v tomhle případě ovšem jenom blíže neurčenou barvu ze studně) nanicovaté a doprovázené poněkud trapným skřehotáním. Herci jsou příliš hysteričtí - opět nejspíš kvůli nepovedenému pokusu dodat nějaké drama do příběhu o postupném úpadku do naprosté zkázy těla, mysli i prostředí. Nejvíc mě naštvalo pochybné a pochybně do filmu naroubované antikristovství postav a výkřiky o neexistenci Boha nebo duše. Každému příznivci Lovecrafta (a poradce ohledně Lovecraftova díla figuroval v závěrečných titulcích) je přece jasné, že zlovolné síly z hlubin kosmu přesahující naše nejšílenější představy takové maličkosti jako Bůh nebo duše vůbec nezajímají. Mezi světlejší body filmu patří některé krvavé scény (když odhlédnu od toho, že v Barvě z vesmíru nemají co dělat) a klíčový moment, ve kterém soused najde na půdě trosku farmářovy ženy se, přestože neodpovídá mým představám z povídky, taky docela povedl. Ale nakonec film hodnotím tak vysoko, prostě proto, že byl pořád lepší, než jsem čekal. Celkem třeba 60 %. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne bolo? O posadnutosti? O vojne? O svetielkujúcej vode? O prerastených paradajkách? O lacných efektoch? O angličtine a makarónoch? Nuda! (Okrem toho, že to značne dokurvilo príjemnú pochmúrnosť Lovecraftovej predlohy.) ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co to bylo, ale nějak mne to nezaujalo. Nevadil mi zmatek na začátku, časem jsem si to utřídil. Vadilo mi pak celkové pojetí. Jako kdyby ten, co chtěl příběh vyprávět nevěděl kudy kam. Pár okamžiků podivného mihotání asi mělo evokovat sci-fi. No, nepovedlo se to. Původně jsem chtěl dát deset za pár dobrých okamžiků, ale v celkové stopáži se to ztratilo a tak nedávám nic. ()

Mrtvobog 

všechny recenze uživatele

Už som si zvykol na nie príliš dobré adaptácie Lovecrafta vo filme. Tak som pristupoval aj k tomuto dielu. Dej je dosť zmenený oproti poviedke (to sa ale dalo čakať, hoci viac by mi vyhovovalo pôvodné prostredie Nového Anglicka a temných lesov). Ale napriek tomu ma tento film milo prekvapil. Je pravdou, že je tu zbytočne veľa nepotrebných scén a postáv. Ale hlavné trio postáv je celkom fajn, taktiež aj postupná premena postáv v hnilobné veci. Nie je to perfektný film, od atmosféry z Lovecraftových diel to má ďaleko, ale je to jedna z dvoch adaptácii (+Dagon), ktoré sú asi najlepšie. Preto 4* (snáď At the Mountains of Madness dopadne omnoho lepšie). ()

Reklama

Reklama