Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 385)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se7en je podle mě rozhodně nejlepší Fincherovo dílo. Film začíná pozvolna jako celé vyšetřování a seznamování se s hlavními postavami. Postupně se však začíná zaplétat, stávat se zajímavějším a napínavějším. Atmosféra houstne a celý příběh končí dokonale vypointovaným a vygradovaným závěrem. Ale nesmím také opomenout herecké obsazení; Freeman je výborný jako vždycky, Pitt se v mých očích dost vytáhl, ale od okamžiku kdy vstoupí na scénu dokonale úchylný Spacey, strhne na sebe veškerou pozornost a je opravdu radost ho v jeho roli sledovat. Dávám jasných 5*; tento klenot patří a myslím, že i v budoucnu bude patřit mezi nejlepší thrillery a filmy vůbec. Moje TOP 10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lidi musíte praštit palicí a pak najednou zjistíte, že jsou velmi pozorní." Tak v tom má John Doe pravdu a mě svými kousky hodně zaujal. Oni se snažili i oba detektivové, ale kukuč trpělivýho Somerseta mě chvílemi nudil a naspeedovaný Mills si zase občas zasloužil tyčí do palice. Já jsem měl jedinej problém s tím, že jsem se nikdy neprošel Dantovým Peklem a tak jsem se občas ztrácel v náznacích. A jelikož pravidelně páchám dva ze sedmi smrtelných hříchů, tak se začínám ohlížet, jestli mě nějakej pozemskej Bůh nehodlá sejmout obzvláště trýznivým způsobem. Takováto detektivka mi zkrátka chutná, ale přesto bych občas vyměnil pečlivý budování atmosféry za lehký zvýšení tempa. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„I played on husband...” Naprosto slizký, odporný, bezcitný, mrazivý a charismatický Kevin Spacey nasadil tomuto kulťáku korunu. Ponuré s šedé scenérie v celém filmu se mísí s údernými dialogy, takže ani na okamžik nepřevládne trošička optimismu. Brad Pitt, jako zelenáč, jehož osobnost se v průběhu případu drasticky změní. Morgan Freeman, moudrý mentor na konci svých sil. A k tomu dokonalá pointa "dvou těl". Co víc si může člověk přát? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá a napínavá kriminálka, která mi ale nikdy doopravdy nepřirostla k srdci. Ne že bych fincherovsky temnou atmosféru nedokázal ocenit, to ne, jen mě to nechytlo natolik, abych tomu napálil pátou hvězdu. "Jen" mě to bavilo, sem tam vystrašilo a já byl zvědavý, jak do dopadne. V tomhle směru 100% úspěch. Jako celek ale jen silné čtyři hvězdy. Nějak tak to ve mě nedokáže narůst - a samotného mě to mrzí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Temný, depresivní, rafinovaný, strhující film... Ponurá metafora dokazující, že tenhle svět je veskrze špatný a zkažený. Středověká představa smrtelných hříchů je implementovaná přímo do podstaty naší civilizace a současné západní velkoměsto odpovídá představám očistce. Magie čísla 7 (ne náhodou je tomuhle filmu svým vyzněním nejblíže jiný film mající v názvu také blízkou arabskou číslici - 8mm). Atmosféra plná deště, přítmí a stresu. Postmoderní vyústění a kongeniální shrnutí klasického filmového žánru noir... Fincher zde primárně rozvíjí svůj leitmotiv - svého typického městského hrdinu posedlého svou prací do té míry, že je schopen obětovat (byť mnohdy podvědomě) cokoliv - v tomto případě i svou rodinu. Zde je to mladý detektiv v podání Brada Pitta, který prochází životem, a hlavně americkým velkoměstem, přičemž tato megapole evokuje Dantovy kruhy pekla a hlavní hrdina zachází zcela neodvratně stále hlouběji a hlouběji... Ač je snímek nábožensky a křesťansky motivován, jeho vyznění je chmurně apokalyptické a vlastně ateistické - popisuje totiž svět bez Boha. Bez jakéhokoliv principu oponujícímu chaosu a etickému nihilismu. Stres, destrukce lidských vztahů (vynikající scény manželského vyhoření situované do příznačného betonově odcizeného a vychladlého bytu rezonujícího otřesy způsobenými podzemní drahou), zabití člověka jako hra, inscenované živé obrazy z mrtvol, hádanky a rébusy vkládané do těch nejzvrhlejších sadistických vizí, které jakoby vypadly z pláten Hieronyma Bosche či jiných středověkých malířů. Sedm hlavních hříchů. Se7en. Nejlepší detektivní thriller všech dob... Podobné filmy: 8mm, Mlčení jehňátek, Prokletý ostrov, Zodiac ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • V úvodních titulcích filmu nejsou použitý žádné digitální triky. Produkční designér John Sabel strávil týdny tím, že popisoval desítky stran papírů nesmysly. Vše také natáčel a záběry z toho, jak pracuje, jsou právě v úvodních titulcích. (Dr Lizal)
  • Závěrečné titulky neběží zezdola nahoru, ale shora dolů, což je přinejmenším neobvyklé. (Marfysu)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama