Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínsko-japonská válka Čínu rozděluje. Víceprezident Wang vyhlásil vlastní vládu loajální Japoncům a jeho agenti svádí ke kolaboraci lidi z Čankajškova tábora. Podzemní odboj odpovídá sérií atentátů na vlastizrádné politiky. Plukovník japonské vojenské policie Takeda má za úkol najít hlavu odboje s krycím jménem Magnum. Spolupracuje s čínským komisařem Wangem. Okolnosti atentátů nasvědčují, že odbojáři mají svého "krtka" v protiodbojové centrále, jehož krycí jméno je Fantom.
Když je odhalena partyzánská spojka předávající důležité zprávy, ponechá jí Takeda v klidu, aby nastrojil léčku na Fantoma. Nechá do  protiodbojové centrály poslat falešný telegram, kterým japonský generál zve šéfa centrály na tajnou poradu. Sledováním spojky pozná, že odboj reaguje - krtek snědl návnadu. Fantomem musí být jedna z pěti osob, které o telegramu mohly něco vědět.
Podezřelí jsou náhle a pozdě večer sezváni na zámeček Qiu, aniž by tušili, co je čeká. Tam Takeda s Wangem vyloží své karty - zámeček nikdo neopustí, dokud nebude znám Fantom. Kolečko laskavých pohovorů mnoho nepřinese a tak metody přitvrzují. Fantom musí nejenom utajit svou identitu, ale především vyslat varování odboji. Takeda to předpokládá a strojí další léčky. Situaci však nemá pod kontrolou: sám je v průšvihu, tlačí ho čas a dělá chyby. (Neznajka)

(více)

Recenze (6)

kikuka 

všechny recenze uživatele

Zjavne sa Číňania v rámci mainstreamu zvolili za hlavne línie propagandy jednotného čínskeho národa, za ktorý je hodno obetovať život: jednak cez tri kráľovstvá a potom cez obdobie 2.sino-japonskej vojny, resp. pre nás 2.svetovej vojny.. Feng Sheng je ten druhý prípad. Na rozdiel však od napr. Ip Mana, ktorý hoci nadnesene, ale drží si dramatickú líniu okolo majstra a môže sa oprieť o "klasickú" líniu národniarstva v kung fu filmíkoch, Feng Sheng neprekračuje priemerku solídneho špionážneho thrilleru / krimi. A to mal celkom zaujímavo postavenú platformu "zločinca medzi nami"v uzamknutom zámku. Jednoducho, nepodarilo sa mu dosť obre rozohrať postavy a vzájomnú paranoju medzi postavami tak, aby divák mal nejakú vážnejšiu obavu o niekoho z nich. Ale chlapci to nakrútili veľkolepo. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Rozjelo se to výborně, dojezd už byl horší. Víc důrazu na postavy a dusit je o trochu déle (nevyždímat potenciál takhle silné herecké sestavy, to je skoro zločin), ukončit to o cca čtvrt hodiny dřív (nebo ten konec podat trochu obratněji) - a mohl to být opravdu nářez. Takhle je to "jen" velmi dobré. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama