Reklama

Reklama

Zombies & Cigarettes

  • Španělsko Zombies and Cigarettes (festivalový název)

Obsahy(1)

Znenazdania vypukne v obchodnom centre zombie epidémia. Ľudia zápasia o prežitie až dovtedy, kým sa všetko skončí tak potichu, ako to celé vypuklo. (Black3R)

Recenze (13)

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom schopný amatérsky počin zasadený podobne ako Dawn of the Dead do supermarketu kde z ničoho nič prepukne zombie inferno, sa sústreďuje skôr na vzťahy unikajúcich osôb ako na likvidáciu zombíkov, tá je práveže odsunutá úplne stranou a všetko to končí znenazdania presne tak ako to aj začalo. Kompletní film (s anglickými titulky): http://www.studna.net/reviews/1114/ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Svěží vánek nám ze Španělska přivál tenhle zombie horůrek. Záměrně říkám horůrek, protože je krátký a to byla škoda. Kdyby byl snímek delší mohl to být pěkný masakr. Ale i za tak krátkou dobu si divák příjde na své, i když scénář neoplývá žádnou originalitou. Tvůrci si taky mohli vyhrát se závěrem. Sice použili zajímavý způsob likvidace nemrtvých, ale už nedošlo na jeho provedení. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu sice není nikterak originální, ale jak začíná být u španělských filmů zvykem mohl se opírat o stupňující se děsivou atmosféru, slušné herecké výkony a kvalitní kamerové záběry. Při pokusu diváka vystrašit úplně postačili staré kulišárny, které se používají v každém lepším filmu. Člověk většinou podléhá strachu a pocitu sklíčenosti, či bezmocnosti hlavně ve tmě, kdy nevidí překážky, nebo nástrahy které ho v ní mohou čekat. Tady šlo především o výkřiky hlavních hrdinů když se kolem nich prožene horda zombie. Tím dalším osvědčeným trikem je vybafnutí. S napětím čekáte půlminuty co se bude na obrazovce odehrávat a stejně jako postava hledíte malým okýnkem či škvírou do ponuré chodby / místnosti. Z ničeho nic se přímo před vámi objeví bez varování zakrvácený obličej nemrtvého. V tu chvíli si slabší povahy cvrnknou i do kalhot. Nejvíce mě ovšem zklamal samotný závěr, který utnul všechny dobré scény před ním. Divák se pořádně nedozví jak se přeživší lidé vypořádali s nemrtvými, respektive jakým způsobem ano, ale jeho provedení už ne. Na pořádný finish si už zřejmě režiséři netroufli, což mě docela mrzí. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Španielska, akčne hororová pocta Romerovmu Dawn of the Dead (1978). V miestnom nákupnom stredisku plnom ľudí, z nenazdania prepuká záhadný vírus, meniaci spokojných nakupujúcich na oživlú smrť. Krvilační zombieci nedbajú ponúkaných zliav a akciových výpredajov, hlad po čerstvom mäse je tým jediným, čo ich zaujíma. A: “Who are they?“ B: “Some kind of zombies...“ A: “Zombies?..... In Spain?“ :-) ()

montel 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný den v normálním obchodním domě se změní v noční můru poté, co se někteří zákazníci promění v krvežíznivé zombies. Tři muži a jedna žena bojují o holé přežití...Krátký 17-minutový horor je natočen velmi realisticky a zombíci vypadají skvěle. Škoda, že to nebyl celovečerák i když ten konec mě zklamal.Ale na to, že je to ze Španělska dobrý!!! Pokud to chce zkouknout, tak film je zdarma k dispozici na webu studna.net.Hezkých 60% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama