Reklama

Reklama

Too Fast to Race

všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
USA, 2003, 65 min

Obsahy(1)

Skupina B byla zavedena v 80. letech, kdy měly výrobci velkou svobodu v užití technologií, především co se týkalo výkonu. Rozpočty se tak vyšplhaly do neuvěřitelných výšek. Změny nastaly okolo roku 1981, kdy se mezinárodní automobilová federace rozhodla zmírnit omezení a dovolila, aby byly vozy stavěny přímo pro rally závody. Výrobci tak měli možnost předvést ty nejrychlejší, nejhlasitější a nejneuveřitelnější really vozy. Ovšem o 5 let později spadla klec. Tyto povolení byly staženy. Proč? Obrovsky silné vozy Skupiny B byly jednoduše příliš rychlé pro závodění a stávaly se čím dál tím nebezpečnějšími jak pro závodníky, tak pro davy fanoušků. Představí se vozy jako Ford RS200 - Lancia 037 Rally - Lancia S4 - MG Metro 6R4 - Peugeot 205/T16 - Audi Quattro - Renault 5 Turbo - Opel - Citroen... a také úžasné Ferrari 288 GTO Evoluzione - Jaguar XJ220 a supervůz Porsche 959, vůz, který zvítězil na rally Paříž - Dakar a 24-hodinovém závodu Le Mans. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Gothar 

všechny recenze uživatele

Smutný príklad toho, že aj pútavá téma sa dá spracovať nudne. Komentátor nudne recituje priebeh histórie skupiny B, do toho idú krásne zábery áut, ale zvuk si veľmi neužijete. Aj pri onboard videu je stále v pozadí hudba. Chcelo by to viac rozhovorov s pretekármi a technikmi, aby to nepôsobilo ako hodina dejepisu. 50 % ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Luxusní podívaná, u které prostě vypnete, dáte volume doprava a necháte si běhat mráz po zádech. Tyhle auta totiž měly koule! ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Jeden úžasný dokument pro fajnšmekry. Nádherné záběry prokládané spoustou technických informací z tohoto počinu vytvářejí jak zábavnou, tak velice poučnou podívanou. Jinak dvě sekvence Waltera Röhrla (rally s S1 a Pikes Peak) jsou legendární a naprosto výjimečné. ()

Sasakr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné bouráky. Všimněte si, na jakých se tehdy jezdilo tratích, přidejte si k tomu 600 koní výkonu a máte smrtící kombinaci. Neumím ani slovy popsat, jak neuvěřitelné výkony museli předvádět řidiči. Dovedete si to vůbec představit? Před autem neustále neukáznění fanoušci, rychlost jako blázen a cesty, po kterých byl často problém jít, natož jet... ...jinak DVD se ke mě dostalo coby příloha časopisu Auto, motor a sport :-) ()

Reklama

Reklama