Reklama

Reklama

Dos miradas

Španělsko, 2007, 70 min

Obsahy(1)

Laura, Sofía a poušt Atacama na severu Chile. Laura a Sofía nemůžou žít spolu, ale ani bez sebe. Intimní drama o komplikované cestě k pravdě a jediném dni, který následuje noci neplánované vášně. Sergio Canel vede ústřední dvojici hereček k famózním hereckým výkonům a intenzivní atmosféře přispívá uhrančivá kamera. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

decay 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý snímok, ktorý zobrazuje vzťah dvoch žien v priebehu jedného dňa. O láske medzi nimi. Minimalisticky zobrazuje ich šťastie i nešťastie, vyrovnanosť i nevyrovnanosť vzťahu, a to všetko v slede pár záberov. Režisér dokonale vystihol niekoľko pocitov hlavných protagonistiek na pozadí opustenej krajiny. Nerozhodnosť vzťahu, ich neistotu a vnútorný boj, či milovať a byť milovaným. Keby filmu nefiguroval lesbický vzťah, tak by mu to pravdepodobne ani nevadilo. Celý príbeh by mohol fungovať ďalej a to všetko by nestratilo na význame výpovede, ktorú nám predkladá. ()

boro123 

všechny recenze uživatele

Film špatný po většině stránek. Technická úroveň je velmi nízká, převládají statické záběry, nemluvě o hrozném nasvícení scén, roztřepané kameře a absenci výraznějšího střihu. Námět není špatný, ale chyběly mi jakékoliv bližší motivace jednání postav. Nemám nic proti filmům, kde se téměř nemluví a není v nich výrazná dramatická zápletka, i takové filmy se ale dají natočit mnohem lépe než tento. * dám za relativně slušné herecké výkony, rozhodně se ale nejedná o výkony famózní, na které se snaží nalákat popis filmu ()

daduza 

všechny recenze uživatele

Čistý, průzračný film s absencí hudby i všech přebytečných zvuků. Jen dvě ženy, city a poušť. Mezipatra 2009 ()

wata 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý snímok, ktorý niekoho pritiahne a niekoho odpudí tým, že pracuje iba s tým, čo je pre film základné. Krásny obraz krajiny a žien, ktorý vlastne nepotrebuje hudobný komentár. Iba sila emócií posúva príbeh ďalej. Výborný dôkaz toho, že narácia môže fungovať ako katarzia a zároveň potešiť diváka. ()

Reklama

Reklama