Reklama

Reklama

The Butch Factor

všechny plakáty

Obsahy(1)

Co znamená být gayem a chlapem? Jakou podobu má gay maskulinita? Jak se mění pohled na mužnost historicky i geograficky? Na tyto otázky se pokouší odpovědět hráč rugby, policista, kovboj, vykroucený chlapec i odborníci z řad historiků, psychologů a sociologů. Dokument sleduje stereotypy a způsob, jak jsou gayové vnímáni okolím i jak vnímají sami sebe. Film pro všechny chlapy a ty, které chlapi zajímají. [Mezipatra 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

snoopik 

všechny recenze uživatele

čekal jsem namachrované drsňáky co se budou stydět říct že jsou gayové nebo co se budou zženštilým vysmívat a zcela mě to překvapilo. Dokument je velmi zajíámavý plný kluků do kterých by to nikdo neřekl že jsou gayové kteří si nehrají na macho ale vklidu žijí svůj život s tím že narozdíl od zženštilých gayů se jim dařilo mlžit a skrýt se za svou přirozenost. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Tohoto dokumentu si cením především proto (za příběh dávám kvůli tomu 8), že divákům představuje širokou škálu „jiných“ gay mužů – nejsou to žádné tetky, vykrouceniny ani takoví, na kterých to dle jejich zjevu hned poznáte a že je v různých částech světa na gay muže stále pokroucený náhled, je nasnadě. Vidíme zde muže, kteří pěstují své tělo, maskulinitu, sportovce, policisty a kteří jsou proti tomu, aby lidé vnímali gay komunitu pouze jako zženštilé tetky. Někdy je to hnáno i do extrémů, kdy posedlost svým vlastním tělem je už skoro nemoc (a to už může postihnout jakoukoli sex.orientaci), nebo zjevem (metro) a vystupují zde i muži, na kterých je to naopak poznat na první pohled, muži různých profesí, prezentují své názory, životní názory, mluví o homofobii atd ... 8677 ()

ToJaNe 

všechny recenze uživatele

Tento dokument ukazuje, že ne všichni gayové jsou vykroucený tetky se ženským hlasem, jak jsou často parodováni. ()

Reklama

Reklama