Reklama

Reklama

Kanibalové - Legendy a skutečnost

  • Itálie Cannibals, Legend or Reality
všechny plakáty

Obsahy(1)

Film nese podtitul: Kanibalové nejsou jen legendou, ale skutečností. Vydejte se na fascinující cestu za rituály kanibalských kmenů. DVD mapuje různá etnika, u nichž se fenomén kanibalismu vyskytuje, a snaží se zodpovědět otázku, kde jsou kořeny tohoto jevu, který na našem kontinentě považujeme za extrémní projev lidského chování. Přitom nejde jen o samotný kanibalismus jako takový, ale i o další podobné kruté projevy těchto etnik, jako různé aktivity spojené s kultem smrti, kmenovými rituály a zvyklostmi, které pro lidi žijící v tzv. civilizované společnosti, jsou mnohdy těžko pochopitelné a z morálního hlediska neakceptovatelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

průměrný dokument, který nám ukáže skutečný život dnešních potomků kanibalů i děsivé skutky jejich předků. Kromě toho uvidíme i několik filmových záběrů ze známých filmů, které se pro mne staly příjemnou vzpomínkou na prožité zážitky. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Solom to vystihl - jedná se o průměrný dokument, ve kterém rozhodně nečekejte distributory předesílanou brutalitu. Hůře zpracovaný večerní dokument na Discovery. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to nijak dobré. Tak trochu jsem spoléhal na to, že se dozvím něco více o historii kanibalismu, kde, proč a jak dlouho existoval. Nestalo se. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Dokument upozorňuje na brutalitu, která ale s výjimkou jedné nebo dvou scén vypadá opravdu dosti nereálně. Osobně bych ji vůbec nepostrádal, ale mám vcelku problém s tím, že autentické záběry jsou smíchány s hereckými výkony. Komentář se velmi dobře poslouchá. Tuším, že ho spáchal pan Plachý. ()

Reklama

Reklama