Reklama

Reklama

John 5: The Devil Knows My Name

všechny plakáty
Hudební
USA, 2008, 78 min

Hrají:

John 5

Recenze (4)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stylová kytarová grindhouse lekce Johna 5 (dříve v sestavě Marilyna Mansona, nyní Roba Zombieho) - obdivuhodná hra okořeněná bizardními výjevy, narozeninovým (částečně fiktivním?) flashbackem, sólem z živáku (že by se zapotili i Tenacious D s 'pick of destiny':), děvkama. DVD se váže ke stejnojmennému sólovému CD, tématicky spjatému s masovými vrahy. Takže zazní (a následně se rozeberou) tři hitovky - "Black Widow of La Porte", "The Werewolf of Westeria", "The Washing Away of Wrong" a navíc také starší country inspirovaná pecka "Sugar Foot Rag". Plus dojde i na některé speciální techniky. To vše na Johnův signature model Fender Telecasteru. Takže výtečná a (snad až na rozbory) i pro nekytaristy atraktivní guitar lesson, od stále ještě ne úplně doceněného, ale mnohými velikány (Steve Vai, Slash, Rickey Medlocke,...) již po zásluze oceněného extravagantního kytarového virtuóza. Na závěr komentář Johna samotného: "It’s like the first R-rated guitar instructional video. What guy doesn’t like guitar solos and nude women?" ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

DVD určeno pro fanoušky Johna 5 anebo pro sólové kytaristy, ale svým "grindhouse vzezřením" by mohlo zaujmout i fanoušky hororu anebo porna :) John 5 je kytarový virtuos a skutečně originální člověk, který, i když hrál/hraje s takovými uchyláky jako je Marilyn Manson nebo Rob Zombie, zůstává pořád tím pohodářem, jako když skládal hudbu pro seriály typu Baywatch. Jeden z mých nejoblíbenějších hudebníků, proto je mé hodnocení nutno brát s nadhledem. Víc netřeba psát, vše podstatné tu zmínil skvělým komentářem Slasher. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na precizní hru Johna 5. Vizuální stránka je zajímavá, ale že by mě nějak extra nadchla - to zase ne. Hodnotím, jak už jsem napsal, naprosto precizní hru hudebníka, který velmi zajímavě spojil metal s prvky country a bluegrass a kterého já osobně považuji za jednoho z nejlepších na světě ve svém oboru. Velký kytarista, velký vzor. Pokud neznáte - doporučuji! ()

Reklama

Reklama