Reklama

Reklama

Neklid

  • USA Restless
Trailer 1

Uznávaný režisér Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting) uvádí osobitý milostný příběh mladého muže (Henry Hopper), který ztratil zájem o život, a půvabné okouzlující dívky (Mia Wasikowska), jež si života užívá plnými doušky. Když se tihle dva náhodou potkají na pohřbu, zjišťují, že navzdory svým jedinečným životním zkušenostem toho mají hodně společného. Produkce filmu se ujali Brian Grazer, Ron Howard, Bryce Dallas Howard a Gus Van Sant. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant rozhodně není moc dobrý filmař, ale jednou za čas omylem natočí dobrý film, aby vám, když ho slyšíte o něm mluvit, došlo, jak strašně moc velká náhoda to byla. Neklid bohužel není z těch filmů, je to jen rutinní indie, které se labužnicky vyžívá v narušených postavách, samozřejmě veskrze samoúčelně a nudně. Až mě překvapilo, jak trapně a nedůstojně vlezlý a nekonfliktní film natočil někdo, kdo se vnímá jako velký umělec. Nízké hodnocení dát nejde, protože ten film je tak otravně v pořádku, že mi nedopřeje ani to. Zkrátka šedivý průměr. 50 % ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Řemeslně naprosto výborně zvládnutá záležitost, která hraje na city zcela přirozeně, nenuceně a hlavně efektivně. Hlavní postavy jsou sice trochu šablonovité, scény občas kýčovité a jako celek to je velmi jednoduché, přesto však to na mě zapůsobilo. Budu se opakovat, ale nedá mi to nezmínit, že tento film je upřímné pohlazení po duši a zejména ženské publikum jej ocení. Už teď mě mrzí, že se Neklid neudrží v podvědomí diváků a za nedlouho u jedné skupiny patrně zapadne do řad stovek průměrných, laciných a sladkobolných limonád, které vídáme v neděli odpoledne, a u druhé do nějakého nočního programového bloku pro náročné diváky, na který se dohromady dívá v jednu chvíli maximálně tak pět lidí. A to si absolutně nezaslouží. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Enoch & Annabel. ON vyčpělý sirotek přežívající bez zájmu o život a se zájmem o navštěvování cizích pohřbů. ONA kouzelná slečna s odvahou a vášní a umem žít. A taky s rakovinou mozku. Přestože tedy leitmotivem je smrt, umírání, čekání na smrt, snímek je prodchnut citem, silnými emocemi a nakažlivým entuziasmem. Život je krásný, na světě je krásně. A pokud není, tak bude. Láska k životu, respekt k času. Carpe diem. Život je dar, smrt je nicota. ~ Vyvážený příběh, v němž se emotivní rovina nenásilně prolíná s tradičními režisérovými snahami o jinakost a experiment (kaleidoskop, baterka, namalované obrysy těl na asfaltu…). Plus vynikající herecké obsazení (skvělá Mia Wasikowska v roli Annabel, stejně jako nedávno jako Jane Eyre). (Dobře napsaná je též postava imaginárního Japonce – kamikadze pilota – patetického ducha jménem Hiroshi.) ~ Fantazijní svět vnořený do reality. Originální romantika. Pozitivní energií nabitá předfunusová lovestory. Úžasně pokojný Neklid. ~ ~ Zdá se, že jde o druh zpěvného ptáka, který si myslí, že umírá pokaždé, když zapadá Slunce. A když se ráno probudí, je z toho, že stále žije, úplně na větvi, a proto zpívá ty nádherné písně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet je zaujimavy a za inych okolnosti z toho mohol byt prijemny indie film. Lenze uz obsadenie mi nesadlo. Hlavny hrdina je neskutocne nezaujimavy a Mia Wasikowska mi definitivne potvrdila, ze ju neznasam. A cele to zaklincovala Van Santova neskutocne pomala rezia, ktora je pre mna esenciou artovej nudy. 4/10. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Těmhle pseudo intelektuálním filmům o pseudo divném vyvrženci jsem nepřišla na chuť. Jednak jsou hrozně nudné a kromě toho, že se v nich skrývá nějaké to ponaučení, si z nich divák nic neodnese. Hlavního hrdinu jsem měla chuť nakopnout do rozkroku, toho bych si opravdu ke strávení posledních dnů nevybrala. Zkrátka Neklid je až příšerně klidný (rozuměj vleklý a nudný), o tom duchovi se raději ani nezmiňuji. Divné lidi mám ráda, ale z tohohle zkrátka čiší ta samoúčelovost "jé dáme tam někoho kdo rád navštěvuje cizí pohřby, chodí v černém, neusmívá se a má imaginárního kamaráda". Na mě to vážně bylo přespříliš, nebo lépe řečeno málo...Škoda promrhaných devadesáti minut! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Nápad, aby Jason Lew přepsal původní hru na scénář, byl z hlavy Bryce Dallas Howard, která s ním chodila na univerzitu v New Yorku. (R´Hell)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenné divadelní hry, kterou napsal Jason Lew. (Terva)

Související novinky

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Reklama

Reklama