Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi horor s vánoční tematikou. Když se tři dospívající dívky sejdou uprostřed noci nedaleko lesa, aby společně vyjádřily svou nechuť vůči komercionalizované podobě současných vánočních svátků, jedna z nich si pořeže dlaň a svou krví nevědomky probudí k životu monstrum, které odpočívalo pod zemí. Deformovaný skřet dívku jménem Kirsten sleduje až do domu, vyděsí jejího mladšího bratra, který tvrdí, že do jeho pokoje vlezl troll, a později v místním nákupním středisku zavraždí muže v kostýmu Santa Clause, když tohoto nešťastníka několikrát bodne nožem do rozkroku. Do celého případu je zapletena i Kirsten, která v obchodním centru pracuje, a bývalý policista (Dan Haggerty), který je díky svým problémům s alkoholem degradován do role nového Santy. Poté, co do obchodu v noci vnikne skupina ozbrojených mužů ne nepodobných členům gestapa a dojde k dalším vraždám, z nichž některé má na svědomí záhadný skřet, Kirsten zjišťuje, že její dědeček je ve skutečnosti bývalým nacistickým vědcem, který za druhé světové války spolupracoval na experimentech s elfy (!). Tito tvorové měli sloužit jako součást genetických pokusů, jejichž výsledkem mělo být vyšlechtění nadřazené, vládnoucí rasy. (UncleHugo)

(více)

Recenze (7)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Není nic lepšího než začít vánoční filmovou sezónu céčkovým brakem toho nejhoršího kalibru. Otřesná práce s kamerou, otřesní herci a stupidní dialogy (výjimky viz dále). Prostě nízkorozpočtový shit. Ten samotný skřítek nebo elf vypadá na prodělání mozkové smrti a celou dobu má pořád stejně nepřítomný výraz. Ale to bude tím, že je to loutková maketa. Buď jsou vidět jen nohy nebo hlava. Hrůza. Normálně bych dal odpad, jenže párkrát jsem se div smíchy nepotrhal. Třeba bodání do koulí a krev mu šla z pusy nebo proč vůbec musela utopit tu kočku. Navíc spousta skvělých dialogů ve stylu když už nevíš co, tak přidej nacisty. "I want to know the connection between the elves and the Nazis. Who in the hell are you? What are you a goddamn Nazi or something, is that elf yours?" Brilantní. Škoda že to není udělané víc do komedie. A je to tady šíleně nadhodnocené, tohle má být v černé barvě. 1-* ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tri anti-vianočne naladené priateľky sa pre zábavu vyberú do lesa praktikovať rituál so záhadnou knihou, pričom jedna z nich svojou krvou prebudí k životu Elfa (resp. značne urasteného škriatka). Ten jej najprv nenápadne "pomáha", no postupne sa ukáže, že má trochu väčšie plány a že celá udalosť má spojitosť aj s jej rodinou a siaha ďalej do histórie. Film síce nie je moc desivý, ale je zaujímavý, nenudí a občas ponúkne i akčnejšiu scénu. Hoci sa v ňom vcelku výrazne prepletá rodinný motív, nejedná sa našťastie o žiadny detský horor, Elf sa snaží tváriť strašidelne, no miestami sa pri jeho pohyboch prejaví aj vtipný maketový efekt. Ale ináč to je celkom fajn horor s vianočným nádychom a sympatickou atmosférou. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nemám tu veľmi čo hodnotiť. Vydržím veľa, ale dívať sa hodinu a pol na jednu otrasne nakrútenú, nudnú kravinu takmer bez gore, s jedným smiešnym plastelínovým panákom, tak to už bolo aj na mňa príliš. Ešte že som tento horor nevidel v detstve, to by som asi teraz frčal na Hannah Montane. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o průměrné „vánoční béčko“, které nám toho po hororové stránce zas až tolik nenabídne, ale dočkáme se zde několika zajímavých akčních pasáží. Tím však nechci říct, že by snad tento kousek nepatřil do hororového žánru, jen nás prostě moc nevystraší. Atmosféra moc nefunguje tak jak by měla, protože tvůrci nedokázali udržet na delší dobu pořádnou dávku napětí. Dočkáme se zde jen několika pokusů, ale vražedné scény mohly být určitě pestřejší a nápaditější. Divák se tak povětšinu času musí spokojit jen se skřetovou rukou a zvuky, které vydává. Kamera pak následně zabere vyděšené oči oběti, na zeď či po zemi se rozlije krev a následný střih nás připraví o veškerou zábavu. Najde se zde však i několik výjimek (viz scéna z vany). Dočkáme se zde i menší porce nahoty, ale ta zde byla bezpředmětná. Celková visáž vraždícího skřítka možná vystraší malé děti, ale jinak se tomu spíše zasmějete. Naštěstí jsem se moc nenudil a tak můžu dát téhle béčkové podívané průměrných 50%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak vánoce se blíží a já se řekl že si pustím nějaký vánoční film. A Elves mi přišly jak coverem tak námětem celkem slušní, ale film jako celek jsem proklínal a proklínám do teď. Co to sakra bylo? Dobře i když opomenu příběh který je celkem tupej tak jsem u filmu měl co dělat abych neusnul. Vždyt se tam skoro nic nedělo. Jediné dobré scény byly když se objevily skřítci ti sice vypadaly jak Trollové ze stejnomeného filmu ale byly slizký a celkem slušně se hýbaly, tak se ptám proč je tvůrci více nevyužily? Dále jsou scény s experimenty, ty byly tak debilní že se člověk už jen směje. Ne počkat nesměje spíše ho film dříve uspí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama