Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vracet se na místo svého dětství je vždy obtížné, zvláště když je s ním spojen traumatický zážitek nuceného odchodu do dětského domova. Osmadvacetiletá Sára se přesto rozhodne navštívit svůj dřívější domov, aby se naposledy rozloučila se svou nedávno zemřelou matkou. I když je pevně rozhodnuta vydat se ihned zpět do Kodaně, neodolá aspoň na chvíli spatřit svou tehdejší rodinu - bratra Danniho a otce Kjelda. Letmé vzpomínky na dětství se pomalu proplétají se současnou realitou a děsivý pocit dávné křivdy získává ostřejší kontury. Ve chvíli, kdy Sára zjistí, že má ve skutečnosti ještě dvě mnohem mladší sestry, jsou její další kroky krutě poznamenány vzpomínkami. Otec Kjeld pořádá pravidelné utajené akce a obě malé dívky zažívají ponížení, jaké Sára dobře zná z vlastní minulosti.
Debutující režisér Manyar I. Parwani natočil strhující příběh o kruté vině plížící se napříč generacemi. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

Manyar je poměrně mladý, tak budu doufat, že na podruhé to lepší. Téma natočené již v mnoha podobách nebylo zpracované tak, aby zaujalo širší diváckou oblast, která Himlen falder pro mnoho negativ téměř rozdrtila. Žel, u mě je to také podprůměr. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mne sa film nepáčil. Ku koncu už iritoval, hlavná hrdinka neuveriteľne pila krv a z toho ochcaného žltého filtra ma už išlo jebnúť! Záverečné titulky sú vykúpením... ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Zlinfest 2010: Nevěrohodné, iritující zpracování závažného tématu zneužívání dětí v rodině. Guláš, ve kterém najdeme trochu neonacismu ("Dánsko Dánům!"), incestu, dětské pornografie, nechybí ani trocha patosu a "nezbytných" akčních scén. Debut původem afghánského režiséra Manyara I. Parwaniho na mě příznivým dojmem rozhodně nezapůsobil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo perfektné, no film bol až príliš presýtený kadejakými zbytočnosťami. Napríklad tie neonacistické vsuvky mi tam prišli maximálne zbytočné, a miestami to jadro celého príbehu bolo oslabené a skákalo to všelijako. Pritom to mohlo byť také napínavé a dramatické, no to by sa toho musel chopiť asi zručnejší scenárista a režisér. V niektorých fázach to malo až extrémne rýchly spád, akoby dôvera rástla na stromoch. No škoda, za mňa len priemerné 3*. ()

Reklama

Reklama