Reklama

Reklama

Vraždy v ulici Morgue

  • Velká Británie Murders in the Rue Morgue
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film byl natočen podle stejnojmenné klasické povídky E. A. Poea, a celkem věrně se drží své předlohy. Sledujeme důkladné vyšetřování velmi záhadné brutální vraždy dvou žen žijících v ústraní. Žádný očitý svědek, jen několik sousedů a náhodných kolemjdoucích, kteří něco zaslechli, a jejichž výpovědi se mnohdy až značně liší. Postupné odkrývání zločinu vyústí v jeho neobvyklé odhalení. (Idée_fixe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Trixi 

všechny recenze uživatele

Mám ráda povídky Edgara Allana Poe a tahle patří k těm opravdu nejlepším. Jen myslím, že moje představivost při čtení knihy byla větší než Gordona Hesslera při jejím zfilmování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je ke zcela jinému filmu, protože s povídkou od Poa má tenhle film společný jen název. Cesar Charon je manažerem divadla, v němž také vystupuje se svojí půvabnou ženou Madeleine. Pak se objeví tajemný vrah s kyselinou, který morduje Cesarovy přátele, co byli nebo jsou v jeho divadelní skupině. Vše ukazuje na Rene Marota, jenže ten už je deset let po smrti. Nebo že by nebyl? Vypadá to, jako pomsta ze záhrobí, ale začnou umírat i ti, co s dávnou věcí nemají nic společného. Jo a opičák tu je, ale jen jako divadelní role v kostýmu. Místy temnější detektivka, kdy nejstrašidelnější jsou Madeleiny sny, co připomenou italskou hororovou a giallo kinematografii. Směrem k závěru mrtvých přibývá, příběh dostane spád a dojde i na sekeru. Především pro žánrové fanoušky. Ten trpaslík byl na zabití! ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Poova krimi poviedka sa môže pochváliť predovšetkým dobrým obsadením a dobrým starosvetským spracovaním. Lepšej atmosféry či nejakých ľakačiek sa divák nedočká. Z filmu už cítiť jeho vek.  Trilerový nádych prináša tajomná postava s maskou (a kyselinkou v ruke) a postupne sa poodhaľujúci závoj minulosti. Ten však myslím asi nikoho neprekvapí. Škoda, že režisér neprehovoril chutnučkú Christine Kaufmannovu do nejakých šteklivejších scén. ()

Reklama

Reklama