Reklama

Reklama

Recenze (4)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prequelovy spin-off popularnej hongkongskej TV serie E.U. Film sa sustreduje na jednu z vedlajsich postav tejto serie (policajta v utajeni medzi clenmi Triady, menom "Laughing Gor"), ktora si vsak medzi divakmi ziskala taku popularitu, ze zatienila hlavnych akterov a vysluzila si od producentov samostatny film. Pribeh o policajtovi v utajeni, ktory je vsak zaroven aj mafianom v utajeni v policajnych radoch uz na prvy pohlad pripomina Infernal Affairs /aka Volavka/. Lenze tam, kde prave Volavka mala celu trilogiu, aby podrobne rozkreslila charaktery, motivacie a celkove pozadie sveta triad/policie a ich vzajomneho prepojenia skrz dvojitych agentov, tak Turning point chce vsetko zmestit do stopaze 90min. Logicky tak vznika velke zhustenie deja a pribehove skratky, ktore vsak zial su prave v momentoch, kedy pre co i len trocha viac vierhodne vykreslenie postav, by bolo treba rozviest ich dlhsie. Navyse je tu zaujimavy paradox prave z hladiska ucelu vzniku tohto filmu - tam kde postava Laughing Gora v TV serii kradla vacsinu serialu pre seba, tak naopak film, ktory mal byt primarne o Laughing Gorovi je na jeho ucet vykradany inymi postavami, zahranymi osvedcenymi hereckymi harcovnikmi v podani Francisa Ng a Anthony Wonga (samozrejme vidiet znova po dlhsom case Yuen Biaoa, sa tiez pocita za plus :). Skoda tej skratkovitosti, pretoze vo viacerych scenach film ukazuje, ze mat dostatocny cas, zazitok mohol byt este ovela intenzivnejsi. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak neměl jsem tušení, že jde o spin off k sérii, kterou snad někde seženu protože na d-addicts a jiných adresách nikde nic. Obsazení je hodně povedené jak Anthony Wong, Francis Ng, Eric Tsang se na ty role vysloveně hodí. Hlavní hrdina, kterého hraje Michael Tse je dost přesvědčivý a věříte mu jeho charakter, potěší i role jeho přítelkyně, kterou zahrála Fala Chen. Příběh má několik twistů, dobře ukázal charaktery, jejich motivaci jednání, zároveň kromě dialogů má i dobrou akci, zajímavé rozuzlení a i když musím přiznat, že by film mohl být delší, tak mi to v zásadě zážitek nekazilo a velmi mě zaujal. Zde odkaz na seriál http://en.wikipedia.org/wiki/E.U._(TVB) ()

Reklama

ladynka 

všechny recenze uživatele

V podstatě jakoby to bylo několik dílů TVB ságy nahuštěných do jednoho filmu - typické zápletky a hodně postav vzájemně vztahově propojených (a nemusí jít jen o kriminální sérii, ke které se film hlásí). Vlastně jde o standardní produkt, který nepřekvapí, jen poskytuje divákům očekávané zboží stejně jako ony seriály. PS: Porovnávám s těmito shlédnutými "policejními" dramaty - The Academy, On The First Bet, E.U., Shades of Truth, The Threshold of a Persona . ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama