Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 3

VOD (1)

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (932)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašne vidieť, ako silou mocou chceli z posledného filmu zaryžovať dva krát. Už tá nekonečná scéna so svadbou je neznesiteľne naťahovaná. Pôsobí to celé ako jeden diel nudnej soap opery natiahnutý na dvojnásobnú stopáž, no nefungovalo by to ani ako finále série seriálu, nieto ako plnohodnotný celovečerný film. S výnimkou komickej scény s rozprávajúcimi vlkmi to je pomerne zručne remeselne odvedená nuda bez väčších nechcene komických scén, no o to menšia zábava to je. Na druhej strane predošlý diel ma iritoval ešte viac. A hlavne aspoň sa to nesnaží o epickú fantasy ako predošlý diel a zostáva to prevažne v rovine divnej pubertálnej romancy. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Twilight je pojem, který mě s prvním dílem bavil. Knižně to je šílenej brak, ale první film ušel. Pak už to šlo z kopce a knižně na tom byl ještě hůř. Líbí se mi, jak si Stephenie Meyer nebrala servítky a přestože věděla, že příběh bude zfilmovaný, se rozhodla závěr udělat tak brutálně šílený, jak je patrné na tomhle díle. Kdyby Rozbřesk byl jeden film, asi bych to překousnul, ale jelikož je na dva, tak prostě nemůžu jinak. Ten odpad je naprosto záměrnej. Ono je totiž těžký sledovat příběh, kde Bella otěhotní a zárodek jí rve břicho a upíři a vlkodlaci kolem ní poletují jak splašený vopice a vlastně s neděje vůbec nic. Vím, že mě na to trailer upozorňoval, ale některé fantasy příběhy prostě zfilmovat nejdou ať už kdokoliv dělá cokoliv. A pokud už někdo udělá cokoliv, tak to většinou dopadne takhle. Doufám, že závěr bude zajímavější, vypadá na to. Já se ale teď pár měsíců budu muset zpamatovávat z tohohle filmu. Větší hrůzu, která to myslí naprosto vážně, jsem totiž dlouho neviděl. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Zběsile natahovaná dojírna franšízy a jejích fanoušků, ale i tak v rámci maratonu se 150 ironicky milujícími divačkami velkolepý zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). Bonusové body za nečekaně sugestivní body horor v celé linii těhotenství. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nadhodnotila jsem, ale Rozbřesk má několik vlastností, které ho posouvají do hranice 5*. Předně musím říct, že bodově hodnotím tento film jinak než ostatní. Jestli kvalitou spadá do 5* kategorie asi není nutné rozebírat, ale je nutné ho srovnat z předchozími díly, kterým jsem dala od 3 do 4 a vzít v potaz, že má vzor v knize! Za prvé se všichni herci posunuli na vyšší úroveň. Bella tolik nevzdychá, Edward není tak protivný a Taylor nasadil o pár pohledů víc než obvykle a byl mi ze všech nejsympatyčtější. Za druhé si tento film pro sebe ulovili asi vlci. Scény s nima se mi líbily ze všeho nejvíc. Dalším plusem byla podobnost s knihou (podobnost je slabé slovo, kopie je lepší), kdy byly vyvedeny detaily které bych nikdy nečekala. Zároveň nás scénáristi ušetřili od spousty hádek, keců a pří mezi základním triem, což hodnotím velkým plusem. Zajímavý je návrat k hudebnímu doprovodu. Prvních 15min je hudba špatná, ovšem pak se promění v super soundtrack který musím mít, včetně všech písniček co zazněly. Takže shrnutí: Twilight má něco unikátního, co jiné filmy nemají. Možná patříte to Edward Teamu nebo Jacob Teamu a nebo nesnášíte Bellu a nebo všechny najednou. Málokterý film má ale tak silné vedlejší postavy, že si zamilujete je. At už je to Carlise, Esme, Alice, Emmet, Jasper nebo Charlie...nebo banda vlků. Twilight má hodně silné vedlejší postavy, které často film táhnou a kdyby je kniha i film neměli, byl by to asi problém. První část čtyřky se dělí ještě na jednu půlku: nudnou romantickou část a pak tu super akční, kde Edward konečně na Bellu zařve, kde se Bella konečně postaví Edwardovi, kde vlci pořádně nakopou Cullenovým prdel, a kde se Jacob otiskne do Renesmé, což je asi best scene z celého filmu. A na závěr transformace Belly? GREAT.. nečekala bych že to řeknu, ale opravdu se těším na druhou část...A propo. Kdo z vás vydržel až do konce titulků?;-) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pokaždé si říkám, že na další díl Twilightu už do kina nepůjdu. Stejně mi to nedá a do kina jdu a pak se proklínám, když poslouchám ty rozhovory slečen za mnou. Letos jsem to poslouchala i při filmu. Dřív jsem zatnula zuby a snažila se to ignorovat, jinak bych je musela roztrhat na kousíčky a většinou se mi to i dařilo, protože se v tom filmu něco dělo. Jenže… Rozbřesk je ten film, který spíše kecá a ukazuje výhody a nevýhody manželství a nějaká akce, která by se přeci stále jen ve filmu o upírech a vlkodlacích dala čekat, chybí. Takže si dokážete představit, kolikrát za ten film jsem se držela sedačky, abych nepřeskočila o řadu výš a tu ukecanou kačenu neuškrtila. Ač se pan režisér snaží a evidentně se mu snaha u mnohých vyplatila, já trpěla. Zastávám názoru, že je ten díl zbytečný. Kdo chce vědět detaily, například jak hrají šachy, neb si přečte knihu :o) Já bych tedy raději proseděla tři hodiny v kině s vědomím, že je tohle moje poslední návštěva Twilightu v kině. A panu režisérovi děkuji, že udělal můj další krok v rozhodnutí, že si adoptuji černouška. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Robert Pattinson (Edward) musel šest měsíců před natáčením držet přísnou dietu a pilně cvičit. (Katie016)
  • Během natáčení hlídala Mackenzie Foy (Renesmee) tzv. swear jar, tedy kasičku, do které se dávají "pokuty" za sprostou mluvu. Odmítla ale prozradit, kdo zaplatil nejvíce. (Cheeker)

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama