Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o zlobě, odvaze a všemocné síle lásky... Vstoupit dvakrát do temné jeskyně víly Asterie (Z. Adamovská) se ještě nikomu nepodařilo. Každý, koho sem přivedla náhoda nebo zvědavost, zkameněl. Teprve statečný Tomáš (O. Vetchý) dokázal přesvědčit vílu o tom, že svojí zlobou trápí především sebe. Nakonec to ani nebylo tak těžké. Stačilo v Asterii probudit cit lásky. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

otík 

všechny recenze uživatele

Poutavá a velmi zajímavá televizní pohádka o víle, která v jedné jeskyni všechny její návštěvníky mění v krápníky. Jednou však za svou přítelkyní do jeskyně přijede syn bývalé víly, na něhož žádná kouzla neplatí. A je zaděláno na romanticko-dramatické rozuzlení. Pohádka, která trpí snad jen tím, že občas některá osoba vypustí z hlavy větu, která jakousi navoděnou mystiku potopí zcela na dno (třeba věta ke konci: "Tak ji polib, osle!"). Hudba: Vítězslav Sýkora ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Atmosferická pohádka (atmosferická tak specifickým způsobem, že bych ji jako malá špuntí ploutev považoval za něco velmi, velmi nepovedeného), která je zajímavá nejen tím, že se v ní zjeví několik málo lehce podvratných záležitostí, ale především výborným obsazením a poměrně děsivě působícím kamenosochým Borisem Rősnerem, díky čemuž je zcela putna hodně (hodně i na poměry cs/cz televizních pohádek) mrzká výprava obsahující asi tak tři a půl místnosti a jednu poloplyšovou sovu. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

pěkný úlet. Nejlepší je tam Vetchý, zvláště pak v jeskyni, kde je svými hláškami naprosto imunní vůči rádoby ničivé a zlé atmosféře. Korunuje to hláškou, že by si nikdy nevzal dceru hradního pána, neboť neumí vařit, načež si nabrnkne o 700 let starší skalní vílu, která - předpokládám - jistě umí vařit hodně dobře. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Marná, ale nikoli zoufalá studiovka. Kostka chce provdat dceru Rackovi, Rösner pózuje, Vetchý si hned s každým tyká, Jirásková dělá chytrou, Anderlová kazí dojem a Adamovská si hojí mindráky. Dopadne to dobře, totiž snad, protože jak upozorňuje Pollyjean, s tim vařením to Vetchý nemá moc dobře pořešený. Jinak tam ale samozřejmě všichni jedou na hluboké city apod. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Rázná hospodyně stárnoucího rytíře krmí svého chlebodárce, jeho dceru a svého syna krupičnou kaší, ulovenou zvěř rozdává chudině v podhradí, skoro by se chtělo říct: Podhradím obchází strašidlo, strašidlo z jeskyně zla. A protože jeskyně je opravdu velká, ještě tam jedno strašidlo zůstalo. Pak tam taky je to, čemu se říká živá socha, tedy neříká, ale docela by to sedlo, protože na to, že má být zkamenělý, je Klean docela ukecaný, takhle živá zkamenělina je poměrně strašidelná. Představte si tu hrůzu, kdyby vám třeba schody chtěly povyprávět, co za den viděly. Ještě jeden vtipný moment nastává ve chvíli, kdy Torelína dává Vilémovi meč po svém mrtvém muži. Ani se nedivím, že chudák Ambrož někde bídně zahynul, když meč nechal doma. Otázka je, co si vzal s sebou jako zbraň - vařečku? Kdyby se mohly dát půlhvězdy, tak tady půlku přihodím, on ten příběh je dobrý a obsazení luxusní, jenže těch nelogičností, zkratek a igelitu na hlavě víly z jeskyně zla je víc, než jsem dnes ochotná tolerovat na plné čtyři hvězdy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama