Reklama

Reklama

Alamar

(festivalový název)
  • Mexiko Alamar (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dějištěm snímku na pomezí hraného a dokumentárního filmu je z větší části Banco Chinchorro, které UNESCO prohlásilo roku 1996 za přírodní rezervaci biosféry a světové dědictví. Nejdelší korálový útes v Mexiku a druhý nejdelší na světě je domovem tisíců živočišných druhů. Tady se odehrává dlouhé loučení syna a otce, zaviněné nesourodými světy... Šťastný romantický vztah Italky Roberty a Jorgeho, Mexičana s mayskými kořeny, trval několik let, než oba zjistili, že nejsou schopni vzájemně pochopit „civilizaci“ toho druhého. Dříve než Jorge, nezasaditelný do „věčného města“, definitivně zmizí z Robertina života a vrátí se ke svým kořenům, podnikne s malým synem Natanem výpravu na otevřené moře. Ve společnosti starého rybáře a bílé volavky tvoří otec a syn dokonalou dvojici, sladěnou společnými zážitky, a zároveň dokazují možnost člověka žít v harmonii s přírodou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mohla to být příjemná, poeticky laděná dokufikce a do určité míry to jí i je, ale přiznávám, že jsem se do toho dlouho dostával a co mi tam vůbec nesedělo byl ten přehnaný režisérův důraz na Banco Chinchorro, o kterém to vlastně vůbec není, jen se to v něm odehrává, ale z filmu se o něm nic nedozvíte a všechno se pak snaží dohnat dodatečně v titulcích. Důrazy na to tam ale jsou i během filmu, jen jsou tak nahodilé, že jsou i nicneříkající a z celého konceptu se spíš až moc snaží udělat ještě víc dokument, než by bylo třeba. Rád jsem to ale viděl a poslední třetina mě hodně bavila, navíc jsem si u toho rád připomněl, jak vzácně se tenhle žánr v jakékoli kinematografii objevuje a z výsledku jsem spíš spokojený než naopak, jen se mi nedaří najít důvod pro čtvrtou hvězdu... Silné 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Do teď nevím, je-li to fikce, nebo dokument. De fakto to asi může být oboje. Ať už je ale příběh prázdnin, které malý Nathan tráví se svým otcem autentický příběh, nebo fikční, styl života je zachycen dokonale. Škoda jen, že i při stopáži 70 minut je tempo filmu velmi uloudané... 6/10 (45. MFF KV) ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pěkná prostředí, příběh, krokodýl i volavka. Kolikpak rodičů by nechalo své děti koupat pár metrů od krokodýla? Asi mnoho ne… V tomto dokumentu ze života v divoké přírodě se tím navíc pobaví i diváci. (6/10) [MFFKV 2010] ()

cab 

všechny recenze uživatele

Z poloviny hrane, z poloviny dokumentarni pojednani o stavu jednoho z nejvetsich koralovych utesu na svete. Nejvetsi problem se skryva prave ve forme a podani celeho snimku, ktere je jeste umocneno zbytecnym doslovnym dodatkem na konci filmu. Filmari by se meli rozhodnout uz na zacatku jestli chteji vypravet pribeh o lidech nebo o prirode a nemichat nekompaktne oba prvky dohromady, kdyz to neni zapotrebi. 40% za krasne obrazky ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Uondaný dokument, který by sice měl podávat obrázek o přírodní rezervaci Banco Chinchorro, ale po celých 70 minut zachycuje spíš rodinné trampoty a cestu otce a syna, kdy ve výsledku hraje příroda až třetí housle a nikdy se nedostane do popředí. Nebýt závěrečného dodatku, asi by mně ani nenapadlo, že bych svou pozornost měl namísto ústředního dua věnovat jedné ušmudlané pláži a pronásleování zatoulaného ptáka. [MFF Karlovy Vary 2010] ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama