Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

petero 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy: Felon (2008), Animal Factory (2000), The Shawshank Redemption (1994). Na rozdiel od klasík sa hlavný hrdina “dostáva“ do väzenia naozaj neprávom, resp vďaka zhode istých náhod. Jeho infiltrácia je nutná vzhľadom na jeho prežitie a veľkosť prezradenia, že je v skutočnosti nastupujúcim bacharom v obkľúčení vzbúrených väzňov je dostatočným katalyzátorom nepredvídateľných udalostí. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Někdo by si mohl říct další vězeňské drama, ale že toto bude jiné, prozradil už jeho původ. Strhující snímek, který na nic nečeká a pouští se do gradujícího děje mříže nemříže. Žádné nelogičnosti nebo šťastné konce, připravte se na bandu necenzurovaných, krvežíznivých vězňů, pár rukojmí a hlavně...žádné slitování. Cela 211 Vás vítá, račte vstoupit a vězte, že na konci vyváznete s bodcem v zádech nebo alespoň bez ucha. Nejlepší soundtrack z filmu 80% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak může jedno rozhodnutí, jednoho nového zaměstnance věznice ze dne na den změnit úplně všechno co doposud měl. Nebýt jeho aktivity, tak se ze sluncem zalitého, nádherného vztahu s vidinou šťastného rodinného života nedostal do vězeňského pekla a to na samotné jeho dno. Toto špatné rozhodnutí následovalo další, tentokrát jeho kolegy a následný běh událostí na sebe nenechal dlouho čekat. Přehnanou aktivitou zřejmě netrpěl jenom Juan, ale také jeho těhotná žena, která neudržela hormony na uzdě a jela se osobně přesvědčit, že její choť není na seznamu obětí vězeňské vzpoury. Velmi silný a strhující příběh člověka, jenž se snažil přežít díky své duchapřítomnosti a pohotovosti. Je plný jak osobní převahy, emocí, násilí, šílené bezmoci, tak i nečekaně pevného přátelství. A poučení? - nebýt zbytečně aktivní, jen abyste na někoho zapůsobili... rozhodně se to nemusí vyplatit! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tragédie téměř antická - místo, čas i děj - a deus ex machina za pomoci těch nejhorších bohů rozhodla o osudech několika hrdinů... Každopádně tento výlet do míst vězeňské vzpoury stál za námahu, ačkoliv bylo nutno překonat místy až fyzickou nevolnost z lidí ze strany zákona i mimo něj, ale zároveň autor poselstvím ostrým jak žiletka z filtru cigarety píše vzkaz na velké plátno - lidsky se lze projevovat všude, jen je potřeba mít stále na paměti, že jsem člověkem (neplatí pro drogerii dm :-D). Exkurze do světa, kam se nikdo z nás nechce dostat, s excelentním Luisem Tosarem a autentickou kamerou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Filmy z vězeňského prostředí mám ráda, stejně jako španělskou kinematografii. Byla jsem docela překvapena, že tak vysoce hodnocený a ještě ke všemu neamerický film budou vysílat na Primě Cool. Jediné, čeho jsem se obávala, byl dabing. Kinematografie španělsky hovořících zemí má natolik osobitý feeling, atmosféru i styl, že dabing dokáže velmi účelně srážet celkový zážitek z filmu. To se potvrdilo i v případě Cely 211. Nejvíce mi zážitek znepříjemňoval hlas Libora Terše, který mluvil Luise Tosara. Má dost specifický hlasový projev a zjistila jsem, že ho dokážu nejvíce ocenit pouze, když dabuje v Dr. Houseovi:) Naštěstí samotný děj, charaktery postav i herecké výkony byly tím pravým vězeňským syrovým dramatem, takže dokázaly po většinu času docela účelně mé nevalné dojmy z dabingu přebíjet. Gangy drsných a nebezpečných "machos" versus jeden nový dozorce. Stačí jedna zdánlivě banální nehoda, nepozornost dozorce a zručnost jednoho vězně a nevinná obchůzka po novém pracovišti se pro Juana změní v boj o přežití mezi těmi, kteří stojí na té druhé straně zákona. Situace i vztahy se začnou vyostřovat a postupně celá vzpoura směřuje k nevratným a tragickým následkům. Juan už pomalu přestává hrát svou "roli" a začíná se stávat skutečným vězněm. Aneb dobrá rada pro všechny, kdo by se chtěli ucházet o práci dozorce ve vězení: Nikdy nechoďte do práce o den dřív!:) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama