Reklama

Reklama

Navždy

  • Slovinsko Za vedno
Trailer

Obsahy(1)

Jednou v pátek přijde Tanja (Marjuta Slamič) pozdě domů. Čeká na ni manžel Mare (Dejan Spasić) a chce vědět, kde a s kým byla. Tanji je jasné, že jí manžel nebude věřit, když mu řekne pravdu nebo cokoli jiného přijatelného. Mare je přesvědčen, že byla s jiným a žádnou jinou odpověď nepřipouští. Když se Maremu nedostává argumentů, pomůže si fyzickým násilím. Je zřejmé, že se k němu neuchýlil poprvé. Tanja se před ním zavře v koupelně a další komunikace probíhá přes dveře. Mare vyhrožuje, pak se omlouvá a slibuje, že na Tanju už nikdy ruku nevztáhne. Když Tanja otevře, začíná vše nanovo. Výbuchy Mareho vzteku střídají dlouhé kajícné scény. Do hry se zapojují i sousedé, kteří na rozhádaný pár přivolají policii. Oba partneři však před mladými policisty svorně tvrdí, že se u nich nic neděje. Když odejdou, noc pro Tanju (ani pro nervózní sousedy) ještě zdaleka nekončí... (Balkanfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Film sice možná chce zajímavě řešit zajímavé téma, ale bohužel to nezvládá. Trochu pokulhávající scénář, ale hlavně výkony obou hlavních protagonistů ho spolehlivě potápí. Možná by to fungovalo jako rozhlasová hra - ale spíš si myslím, že bych u toho usnul. Chybí tomu totiž jakýkoli projev emocí - a že se jich tu nabízí nekonečná paleta. Oba herci si udržují jeden výraz a jeden tón hlasu, ať řeší co řeší, takže ve finále to zní jako univerzální dabingy ke kazetovému "P"éčku za komančů... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny namet, vyhledavam dramata s minimalnim poctem hercu na pokud mozno co nejmensim prostoru. Jasne, podobne filmy vyzaduji skvele herecke vykony a zde spatne sice nebyly, ale k dokonalosti mely daleko. Asi nejvetsi slabina. Dobre vykresleni sousedu a ve finale i policejni hlidky, ktera v par minutach zanechala trpky usmev na rtech. Ozdobou filmu jsou dialogy, kamera a pekne pisnicky, az na tu uvodni, z te jsem byl rozpacity podobne, jako z toho, ze jsem v celem kine sedel jen ja a kamos.-). Videno v ostravskem Minikine. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Slovinské konverzační drama o vztahu muže a ženy ze současnosti. Námět, který by v mnoha případech dopadl (h)různě, nicméně zde si lze užít skvěle nasnímané i sehrané obhajování (ne)pravdy a jakýsi začátek konce jednoho rodinného štěstí. Snad jen klasické řešení neřešitelného, pár diváků si možná také zavzpomíná, někteří určitě měli to (ne)štěstí sdílet byt s někým, koho milují a později nenávidí. S upřímností v ústech a se lží v srdci se snaží milovat, věřit...žít. [Filmový klub Citadela - Litvínov]. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film a v něm odehrávající se vztah měli být jistou paralelou k rozhodnutí slovinského státu o nefinancování filmu. Stejně jako hlavní hrdina, i stát filmaře „týral a u toho jim vysvětloval, že je to pro ně vlastně takhle lepší.“ (GE3)
  • Režisér Damjan Kozole film natáčel v době, kdy Slovinsko zrušilo veškeré státní příspěvky na filmy. Film se proto natáčel v jeho novém bytě, kde celý štáb i po dobu natáčení bydlel a fungoval, aby výsledný rozpočet byl co nejnižší. (GE3)
  • Jedná se tak říkajíc o třítýdenní film. Podle svých slov režisér film psal 7 dní, 7 dní herci zkoušeli a za 7 dní potom film i natočili. (GE3)

Reklama

Reklama