Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Akože nesmelá holka pozvala jedného chalana zo školy na ples, ale on to odmietol s tým, že ide už z iným dievčaťom. Ale ona sa s tým nezmierila a jej otec tiež nie. A že sa dostal do šialenej rodinky, to už tiež veľmi rýchlo pochopil. Neviem kto je väčší šialenec otec alebo jeho dcéra, no ale ja si myslím, že dcéra. Príde na psychické či fyzické mučeníčko a je prevedené trocha zvráteným i krutým spôsobom. Ani netušil na akom rodinnom plese skončí a bude aj kráľom plesu, aj keď doráňaný ,ale kráľ. Takýchto podobných filmov je veľa a tu kopírka úradovala. Ale svoju úroveň si ustrážilo a povedal by som, že to je nadpriemer čo sa týka takýchto podobných filmov. Ma to atmosféru, ultra drsné napätie. Keď sa to zvrtlo a mučeník bol rázom nadpozemský, lebo vytiahol si nože z nohy, nemal problém aj keď mal dieru v hlave od vŕtačky, no to bolo troška nedomyslené, ale hlavné je to, že som sa bavil. Hudba v tomto filme mala grády. Kamere tiež nemôžem nič vyčítať a ten koniec dopadol, ako dopadol čo už. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

The Loved Ones je exploitation a v rámci daného subžánru ide o film, ktorý má všetko čo by mal mať. Trochu prepnutá princezná a jej pošahaný tatík terorizujú "krásneho princa" a potom sa rola otočí, čiže princ pôjde po krku princezne. Vynaliezavosť mučenia je na stupnici od 0 do 10 asi tak na 2ke. Nechcem spoilovať, ale nič originálne som tam žiaľ nevidel. Všetko čo je vidieť v iných exploitationoch vidíte aj tu. Scéna s vŕtačkou je fajn, ale odvrátiť kameru v tom najlepšom? To sa nerobí. No proste.. typický žánrový chronologicky natočený film, ktorý splnil čo mal, ale nepriniesol nič nové (ani čo sa gore týka) a tým pádom ma nemal čím prekvapiť (a celkovo to gore a brutalita bola slabá, prišlo mi to ako prístupný exploitaion :). A to delenie príbehu s maturitným plesom? Načo to bolo dobré? Zbytočne rušenie a vôbec neokorenené o žiadnu vychytávku. Možno starnem a možno nie, ale The Loved Ones je priemer dokonca aj vo svojej kategórií. No stále je to o kúsok lepšie ako dejovo podobný Otis (2008). ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejlepší násilnostní exploiťák, co jsem teď za delší dobu viděl. Sympatickýho emáckýho vlasáče przní šílená teen princeznička, kterou si doma hýčká lehce pedofilní tatínek. Jelikož ’blbe, nepřijal’s pozvání na ples - nevadí, budu tě mít doma na hraní místo Kena a uděláme si svůj vlastní ples’. Ono brutálu tady vlastně zase tolik není, ale ten kontrast natřpytěný barbie růžovosti a zvrhle sadistický ujetosti mě prostě dostal. Plus srandy typu ’vytuněná’ máti, jáma s překvapením nebo rande tragéda s gotičkou. A uznejte, že navrtání díry skrz čelo na mozek a zalití jí vařící vodou, to je přece kurva dobrej nápad! Přes značnou odlehčenost ten film ale neztrácí ani na vážnosti - viz. katastrofa na začátku, vztah matky se synem a převrácená revenge. Takže doporučuji, daddy a jeho princess (rozmazlená svině, ale stejně jí mám rád) vítězí. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Zábavná teen- emo podívaná o tom, jak se tatínkova holčička umí rozčílit, když jí odmítnete doprovod na maturák. Domácí večírek neměl chybu. Místy mně opravdu trnuly zuby, když jeblá pizda s pomateným fotříkem opečovávali hosta. To bylo velmi nápadité a závěr skvěle gradoval. Je fakt, že mě překvapila chlapcova výkonnost s jakou činorodě jednal i tehdy, když mu lebkou dvakrát projel vidiový vrták, ale uznávám, že nejsem neurochirurg, abych mohla objektivně soudit. Na tyhle holky s postavou "krev a mlíko" si každopádně dávejte raději pozor. Aby se to náhodou jako u téhle holčičky nesoustředilo hlavně na tu krev. Váhala jsem mezi 4 a 5, nakonec palec nahoru ještě za soundtrack, který k těm situacím skvěle sedí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Takový nářez, hlavně ke konci jsem byl v sedmém nebi. Dokonale mě to vtáhlo do děje a to je přesně to, co mám na filmech rád. Takové psycho, které mi připomínalo Funny Games USA, jenže tady mi to do sebe zapadalo ještě víc a můžu říct, že jsem se dost bavil. Prostě mi to sedlo, nic zvláštního bych na tom nehledal. :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2009 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama