Reklama

Reklama

14 ostří

  • Hongkong 14 Blades (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný. (Vämpiriüs)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus ma to nenadchlo. Film som si už vôbec nepamätal a ani sa nečudujem. Po dejovej stránke to je strašný chaos aj tesne po dopozeraní. Strašne dlho trvá kým sa vyjasní kto stojí na akej strane a o čo komu ide. A nielen behom toho ale aj potom to je nezáživná nuda s nezaujímavými postavami. Film nezachránia ani bitky. Sú totálne predrátované, zbesilo zostrihané a často nasnímané vo veľkých detailoch. Donnie zo svojich schopností predvedie absolútne minimum. Namiesto neho mohli kľudne obsadiť nejakého netrénovaného speváka a výsledok by bol rovnaký. Potešil ma len výskyt pár veteránov zo zlatých 80siatok ako Sammo Hung, Wu Ma alebo Fung Hak On. Ale okrem roztomilého Wu Ma nikto z nich nemá priestor vyniknúť. Výsledkom je extranudné predrátované kung-fu. 4/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Můj první film, který sem viděl, když se zaregistroval tady, jo přesně tak, je to tenhle film. A byť sou tady, letecké akční scény, tak díky nostalgii které se k filmu váže, jim to prominu. Ostatní akční scény, ať už jde o boj se zbraní či bez, sou prostě super a výborně zpracované. Ve filmu je docela dost postav, je to šikovně rozvržené mezi hodné a zlé, (král loupežníků, dost pobaví) příběhově je to sice jednoduché, ale akce a zajímavé postavy to zachrání. Závěrečné bitka v hrobce, má slušný grády i dnes. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další mnou celkem očekávanej film, ale ani tady se neurodil žádnej zázrak, stejně jako u Storm Warriors, který ale byly ještě horší. Tady je největší problém asi v příběhu, kterej prostě nedrží pohromadě, je naivní, dialogy v něm ještě naivnější, hlavní postavy se sbližujou moc urychleně a děsně nepřesvědčivě a akce, která by to mohla zachánit, tu zase tak moc neni, nicméně nemůžou souhlasit s Adrianem, že by byla nějaká vyloženě špatná, samozřejmě od Donnieho Yena se čeká pořádná ační nálož, ale osobně sem si tam pár kvalitních wu-xia soubojů našel a přišly mi docela koukatelně natočený a nějakých laciných CGI triků jsem si taky nevšim, všechno to v drtivý věršině případů vypadá solidně, ale jak řikám, žádnej zázrak to bohužel neni, i když to aspoň ten akční potenciál mělo už jen přítomností takových borců jako je Donnie Yen nebo Sammo Hung ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Brokátový strážci, toto je film o jejich vůdci. Právo 14 ostří - 14 různých ocelových ostří vložených do dřevěného pouzdra. Nebe, Země, Hodnost, Právo, Moudrost, Důvěra, Shovívavost, Chrabrost. Dalších šest bylo určeno k popravám - Neposlušnost, Maření výkonu, Úplatek, Velezrada, Bratrovražda a poslední zlaté ostří Život nebo smrt. Tahle kultura je pro mne čínská vesnice, nechápu jí, neznám jí, jen jí přijímám jako nedílnou součást filmového světa. Spousta soubojů, formací, lítání, zrady, pokory a lásky. Pěkně se to sleduje, ale za pár dní už nebudu vědět o čem to vlastně je. CITÁT : Kdokoliv mi zkříží cestu, ať přítel nebo nepřítel, opustí svět dřív než já. Šťastný ten, kdo má v co doufat.... ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, protože první půle je fantastická, Donnie a jeho pěsti jsou prostě nejlepší, i když používá tady nejen meč, ale i další jeho gadgety. V druhé půli jde vše do kytek díky špatným efektům a souboje už nebyly tak cool, zvrat v ději atd. Není to špatný film, ale kdyby se vyhnul přemíry efektů (útok na velitelství v poušti) a souboje neměly na závěr dostatečné koule (Judge s Assassinkou např.) bylo by to na 4 určitě, takhle jen těsně za 3, ale stále lepší než zmiňovaný Three Kingdoms. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v čínské autonomní oblasti Ningxia Hui. (Terva)

Reklama

Reklama