Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

KillerZeli odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, co jsem v životě viděl. Polovinu filmu se ani nedalo poznat, na co se to koukám kvůli rozmazané shaky-cam. Dialogy jsou poslepovány z nejhorších found footage klišé. Jediný způsob, kdy můžou found footage fungovat je, že dokáží přesvědčit o realističnosti zachycených událostí a to se zde neděje od prvních minut díky "hercům" a jejich nereálným interakcím. A to ani nejsou u neuvěřitelně lhostejného prozkoumávání oblasti 51. A doporučuji počkat na neuvěřitelně důležitou po titulkovou scénu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci mimozemských civilizací se mohou vydat s týmem čtyř kamarádů do zakázané a proslulé Oblasti 51, což je přísně tajná vládní základna, kde měla probíhat muchlovačka s mimozemskými bytostmi.  Oren Peli pro jednou opustil svět paranormálních aktivit a nevysvětlitelných zjevení a jal se režírovat svojí oblíbenou dokumentaristickou formou záhadology, kteří vlezou kam neměli. Jestli se jim nakonec podaří vypátrat malé zelené ufounky, nebo ještě něco zlověstnějšího, to se rozhodně nehodí prozrazovat. Film disponuje známými atributy většiny found footage snímků. Kamera, jakože přísně autentická, neúnavně a  maximálně (ne)stabilně kmitá do všech stran a úhlů, protagonisté scénu od scény odhalují stále zapeklitější stopy a senzační objevy, celé to postupně graduje až do finální části, kdy třem hochům a jedné holčině se zbarvuje dožluta i dohněda spodní prádlo, jak jsou úplně hotoví. Coby divák jsem z jejich nálezů i případných ztrát nebyl tolik konsternovaný. Oren Peli nepřišel s ničím výjimečným a horentně nadstandardním. Každé odhalení hrůzného objevu má formu kamerového rychlozáběru, kdy je pro vyvolání úzkosti vyhrazen jen pouhý mžik, takže divák nemá moc převelikou šanci si vše dostatečně časově prohlédnout. Takže velký strach tento počin rozhodně nenažene. Ovšem nekonečná rodina docu-fám má další příspěvek, co celkem zabaví. 6/10 ()

Reklama

t.mon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto sem opravdu nečekal :D Jako je mi jasný, že Peli asi po tom úžasným a famózním "nastartování" vlny found footage hororů (ve skutečnosti to byl výborný REC, ale to si nikdo nechce přiznat) chtěl natočit film o něčem zajímavým, ale natočit 30 minut tmy, popř. blábolů, 5 minut porna, 30 minut další tmy a 15 minut "akce", to už je velká odvaha. Za ty prachy, co dostal z PA, si dokonce ani ty kvalitní herce sehnat nedokázal, natož někoho, kdo aspoň hrát umí. Samotnej ejlien je pak okopírovanej ítý na druhou, akorát ještě pro lepší případ je buď ve tmě či neviditelnej. Není co dodat, Oren si vysloužil krásnej odpádek a může se s mojí pozorností rozloučit. P.S: Víte kdo je Susan Lanier-Bramlettová? Skvělý comeback! (Edit k 10.10: Tak vidím že tato sláva se chystá na HBO - tomu ovšem říkám dobrá volba) ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Tento film je absolutně totálně v pr.... Parta dežinů s videokamerou se chce nabourat do nejstřeženější oblasti na světě a dokonce se jim to i povede...jo jasně, chodit si po základně jen tak a ještě mít čas na exkurzi. 80% filmu se tam absolutně nic nedělo a ty vteřinové záběry na mimozemšťany jsou ještě trapnější než v dobách rozmachu digitálního sci-fi, kdy minuta takového mimozemšťana stála víc než celý film. Found footage nesnáším, debilní nelogické děje ještě víc.... 10% ()

domirovec odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto sračkovitý scénář, otřesné lekačky, které vlastně ani nejsou děsivé, podprůměrné herecké výkony, hromada nudných scén, které jsou zbytečně natahovány úplnými blbostmi, které stejně nikoho nezajímají. Ano, tohle je film Oblast 51.. No a jelikož jsem člověk, kterého extrémně zajímá vesmír, mimozemšťani, různé záhady a podobně, tak jsem doslova uražený, tím co na mě tahle hovadina vyplivla.. Oren Peli je prostě člověk, kterého nikdy nepochopím. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)
  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama