Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Čím viac ludia nenávidia Found Footage, tým viac sa mi páči. Síce je dej slabý a miestami nezáživný, ale napriek tomu sa mi to páčilo. Nikdy by ma nenapadlo, že do najstráženejšej oblasti na svete sa dá dostať tak jednoducho. Keď to ale porovnám s Hangar 10 z minulého roku, čo je v podstate presne to isté aj dejovo aj prostredím, Area 51 je u mňa osobne o 2 triedy vyššie, keďže Hangar 10 patrí do mojej TOP 3 najhorších hororov, ktoré som kedy videl. Síce to tu je hodnotené ako odpad, čo vážne nechápem, ale mne sa to páčilo. + herec z Paranormal Activity: The Marked Ones ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příznivci mimozemských civilizací se mohou vydat s týmem čtyř kamarádů do zakázané a proslulé Oblasti 51, což je přísně tajná vládní základna, kde měla probíhat muchlovačka s mimozemskými bytostmi.  Oren Peli pro jednou opustil svět paranormálních aktivit a nevysvětlitelných zjevení a jal se režírovat svojí oblíbenou dokumentaristickou formou záhadology, kteří vlezou kam neměli. Jestli se jim nakonec podaří vypátrat malé zelené ufounky, nebo ještě něco zlověstnějšího, to se rozhodně nehodí prozrazovat. Film disponuje známými atributy většiny found footage snímků. Kamera, jakože přísně autentická, neúnavně a  maximálně (ne)stabilně kmitá do všech stran a úhlů, protagonisté scénu od scény odhalují stále zapeklitější stopy a senzační objevy, celé to postupně graduje až do finální části, kdy třem hochům a jedné holčině se zbarvuje dožluta i dohněda spodní prádlo, jak jsou úplně hotoví. Coby divák jsem z jejich nálezů i případných ztrát nebyl tolik konsternovaný. Oren Peli nepřišel s ničím výjimečným a horentně nadstandardním. Každé odhalení hrůzného objevu má formu kamerového rychlozáběru, kdy je pro vyvolání úzkosti vyhrazen jen pouhý mžik, takže divák nemá moc převelikou šanci si vše dostatečně časově prohlédnout. Takže velký strach tento počin rozhodně nenažene. Ovšem nekonečná rodina docu-fám má další příspěvek, co celkem zabaví. 6/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Jako horor bych tenhle film asi neklasifikovala, ale líbil se mi velmi.. Bavilo mě sledovat bandu obyčejnejch kluků, který se rozhodnou vloupat do přísně střežené oblasti Area 51.. Takže sledovat výpravu, přípravu a různé technické vychytávky mě děsně zajímalo.. Jako velké mínus tohohle filmu považuji, že se v určitý okamžik děj zlomí (aniž by divák pochopil/postřehl/dovtípil se, co konkrétního se stalo) a pak už se jen chaoticky míhají scény.. Kdyby tvůrci zamakali na závěru a přidali trošku příběhu do zmatečného děje, tak by se líbilo o něco více.. Rozhodně větší atmoška než v "Paranormal Activity", i když jsem se bála víc hlídačů než nějakých mimozemských bubáků.. :-) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Žádná hororová mizérie se rozhodně nekoná, naopak, posledních dvacet minut je celkem dobrej trenažer strachu v kulisách nejzáhadnějšího místa na Zemi. K napínavýmu finále se sice - po vzoru klasickejch found footage filmíků - musíme dostat skrze úvodní ukecanou hodinu, která je plná rádoby investigativního seznamování se s postavama, ale fanouška žánru tahle vata prostě nemůže překvapit. Kvůli poslední infarktový půlhoďce se holt občas vyplatí, prokousat se nudnějším balastem na začátku. Oren Peli si každopádně ten hejt za poslední léta nezaslouží (i když ano, The River byla sračka), mohl ještě ukázat velký věci! ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Týmto "filmom" si Oren nadobro zavrel dvere pred väčšími projektami. Ani sa nečudujem prečo takú dlhú dobu Area 51 zostala ležať stranou. Presne 52 minút "mladým" trvalo kým sa dostali do tej (najstráženejšej??) zóny, predtým je to čistokrvná nuda o príprave a ceste na túto "misiu". Režisér by sa mal vrátiť tam kde sa narodil a radšej točiť dokumenty (samozrejme ručnou kamerou) o tom ako jeho vlastný už hodne dlhú dobu masakrujú a bombardujú susedov. Urobil by lepšie a možno by ho to ani tak veľa (na Orena 5 mega docela dosť) nestálo. 15% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)
  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama