Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oren Peli si prostě nedá pokoj. Paranormal Activity mu dopomohly k tomu, aby se nesmazatelně zapsal do podvědomí diváků a on toho hodlal náležitě využít. Tomu se samozřejmě nedivím, stejně jako tomu že byl tento film natočený již v roce 2009, ale na veřejnost se dostal až v roce 2015. The Blair Witch Project odstartoval doslova found footage mánii a každý rok vznikala celá řada těchto filmů, v nichž má hlavní slovo ruční kamera. Já nikdy nebyl a ani nebudu fandou tohoto hororového subžánru, přestože jsem v něm narazil na několik docela povedených kousků. Takže ještě předtím než doslova „zprznil“ Černobyl a Pripjať, se Oren Peli zaměřil na další „zakázanou oblast“ tentokrát známou pod číslovkou 51. Diváci jsou doslova nuceni přetrpět společnost třech nýmandů, kteří nás nejen zásobují záplavou nudných dialogů, ale snaží se být i trapně humorní. Místo pořádné akce a stupňujícího napětí se tvůrci spokojili s hromadou rádoby autentických rozhovorů s lidmi, kteří buďto žijí nedaleko Oblasti 51, nebo se o ní sami zajímají. Což většinu lidí i mne samotného spíše uspávalo, než abych z toho měl nějaký hlubší prožitek. Po vstupu do podzemního komplexu a katakomb chodeb se to malinko zlepšilo a zaregistroval jsem asi tři-čtyři momenty, kdy se konečně o slovo přihlásila i jakžtakž snesitelná atmosféra. To však bylo dost málo na to, aby se vylepšila celkově mizerná kvalita filmu. ()

KillerZeli odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, co jsem v životě viděl. Polovinu filmu se ani nedalo poznat, na co se to koukám kvůli rozmazané shaky-cam. Dialogy jsou poslepovány z nejhorších found footage klišé. Jediný způsob, kdy můžou found footage fungovat je, že dokáží přesvědčit o realističnosti zachycených událostí a to se zde neděje od prvních minut díky "hercům" a jejich nereálným interakcím. A to ani nejsou u neuvěřitelně lhostejného prozkoumávání oblasti 51. A doporučuji počkat na neuvěřitelně důležitou po titulkovou scénu. ()

Reklama

domirovec odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto sračkovitý scénář, otřesné lekačky, které vlastně ani nejsou děsivé, podprůměrné herecké výkony, hromada nudných scén, které jsou zbytečně natahovány úplnými blbostmi, které stejně nikoho nezajímají. Ano, tohle je film Oblast 51.. No a jelikož jsem člověk, kterého extrémně zajímá vesmír, mimozemšťani, různé záhady a podobně, tak jsem doslova uražený, tím co na mě tahle hovadina vyplivla.. Oren Peli je prostě člověk, kterého nikdy nepochopím. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Až tak špatné hodnocení jsem u tohoto filmu nečekal. Dostal jsem se k němu náhodou a v druhé polovině byl vlastně nonstop napjatý. Opět styl "found footage", což je na jednu stranu dost ohraný námět, ale zde dobře zpracovaný, efekty taky na dobré úrovni, napětí zejména v té druhé polovině zaručeno. Já si nestěžuji a ač bych hodnotil možná o hvězdu méně, filmu pomáhám, protože hodnocení sedící filmovým odpadům si nezaslouží. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Celé o hovne. Nemám dôvod chváliť "novinku", v ktorej sa takmer celú stopáž nič nedeje a keď sa už niečo diať začne, aj tak nie je nič poriadne vidieť. Aj keď to nakrútil známy režisér, mne to môže byť fuk. A nie je to preto, že nemusím found footage. No takéhoto zmäteného pobehovania s kamerami som si už užil dostatok, a keď tam za hodinu a pol nedokážem nájsť nič, čo by ma dokázalo aspoň trochu upútať, tak tu nie je čo riešiť. Ináč, porovnal som si na IMDB rozpočet tohto očakávaného "megahitu" (ironicky myslené) s parádnym "Evidence". Neverím vlastným očiam. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)
  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama