Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su can se celý svůj život intenzivně věnuje bojovému umění, jeho snem je založit si svojí vlastní školu. V životě lpí nejvíce na dvou věcech - na snu o vytvoření jedinečného bojového umění předávaného z generace na generaci a na své milované manželce. O tu však díky vlastní tvrdohlavosti přichází. Sám být nedokáže, tudíž se začne utápět v alkoholu. Přesto je však stále posedlý svým snem o vlastní škole bojového umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

m@rz 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to bylo špatné, ale co to jako - předělávka Drunken master nebo co? Proč tak kazit film. A taky jsem čekal, kdy se tam znova objeví ten super padouch a ono nic :( Konec hodně zklamal (a jinak opakování Fearless?). Prostě mi to přišlo jako splácanina, která se v půli zbytečně zlomí a pokračuje úplně jinak. A taky kopíruje hodně filmů. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Obžérsky opulentní spektákl jakoby představoval tři filmy scuknuté do jednoho. Pomyslně lze takto film přirovnat k amerického sestřihu "Shogun Assassin", kde z původních dvou filmů byly vynechány dějové pasáže a naopak zachovány veškeré souboje, což ve výsledku dávalo vágně propojenou koláž atrakcí. Stejně tak zde v každé třetině filmu diváci dostanou stejnou porci soubojů jako v jiných hongkongských/čínských celovečerních bojových filmech posledních let. Co do příběhu je "True Legend" na první pohled hloupoučká fantasy oslavující patriarchální hodnoty, ale z hlediska bojových scén představuje vrchol soudobých wire-fu filmů. Yuen má ohromný cit pro tempo a to, co bude fungovat na kameru, takže díky tomu spektakulární bitky nepůsobí uměle a nezáživně jako v jiných dráty prošpikovaných eskapádách typu tristního "Fatal Move". Snímek sice v kontextu dnešních trendů vyznívá jako absurdita, ale na druhou stranu se ani nesnaží jít stejnou cestou. Naopak se obrací k tradici efektně akrobatických fantaskních báchorek jako "Evil Cult" či "A Warriors Tragedy". Právě v tom spočívá jeho osobitost a přitažlivost. Navíc lze zdejší míru schematičnosti, která dosahuje až karikaturní rozměry, chápat jako nadsazenou reflexi zákonitostí bojových filmů. Ostatně ne náhodou je film pojatý jako kapitola z fiktivní knihy Letopisy o mistrech bojových umění a pojednává o údajném zakladateli stylu opilá pěst. V tomto ohledu pak i vyprávění dává smysl jako skrumáž všech nabízejících se klišé z životopisů velkých bojovníků - od historického rámce, přes tréninkové montáže až po boj proti monstrózně gigantickým cizincům. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dokonalá akční choreografie, žal bohu absentuje tařka příběh, postavy průhlednější, než papír, o scénáři se tu nedá mluvit, prostě druhá část filmu hrubě nepasuje k první a dostavuje se nuda. Na druhou stranu Shigeru Umebayashi složil pěknou hudbu, Vincent Zhao se ohání velmi dobře, občas pěkné kompozice scén, příjemná kamera, hezká minirole, kterou má Jay Chou. Škoda, že nebylo více využito cameo Michelle Yeoh a Davida Carradina. Na obranu True Legend je třeba říci, že to pořád rozhodně poráží 14 Blades, StormWarriors 2, Bodyguards And Assasins a mnohá jiná zklamání za poslední rok, které nám tvůrci z Číny a HK uštědřili v akčním ranku. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuena jsem měl vždycky rád, ať už jako režiséra, tak i jako choreografa těch nejlepších bojových scén, co se dají vidět. Když jsem tehdy viděl prvně jeden z trailerů na tenhle bojový snímek a nakonci jsem viděl tohle jméno, musel jsem si říct, tak tohle je přesně to, co už léta letoucí hledám. Luxusní bojový scény, krásná a nekončící akce, historická doba, vyprávěný jednoduchý a dobře stravitelný příběh. A voilá, on mě fakticky nezklamal. Woo-ping Yuen opět po letech dokázal, že nepatří do starýho železa a že patří stále na pomyslný trůn jako nejlepší choreograf bojových sekvencí na světě. A já před nim smekám. Nedivím se, že si tohohle šikmookýho chlápka vypůjčili jak pro trilogii Matrix, tak pro oba díly Kill Billa, protože on je stále nejlepší. Klobouk dolů. :-) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kulisy, digitální efekty a místy až přemrštěně nadlidské výkony s levitujícími scénami se daly skousnout. (např. souboj s Bohem Wu Shu byl až moc fantasy) Boje jsou však natočeny velmi dobře. Bohužel děj je trochu bez pevného základu. Když už je divákovi předložen jeden motiv příběhu, film nekončí, ale pokračuje jiným nastavovaným příběhem a poté ještě jednou, že z toho mixu mohly být filmy i tři. 65% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama