Reklama

Reklama

La mansión de la niebla

  • Itálie Quando Marta urlò dalla tomba (více)

Obsahy(1)

Mladý pár motorkářů ztracený v husté mlze náhodně narazí na vystrašenou ženu. Útočiště nalézají ve starému domu vedle hřbitova, kde se zdá, že by se tu mohly začít dít strašidelné věci. Nebo se už dějí? (Karlos80)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vyvedené. O filmu jsem nějak moc neslyšel a dost dlouho se mi tu válel. Proto jsem ani nijak extra nedsotal. ALE! I když si tohle nějak asi znova nepustím ani na to nebudu dlouho vzpomínat, musím uznat že první zkouknutí, který mixuje všechny možné hororové subžánry je velmi dobrý. Jen škoda toho dost mišmazoidního konce který byl neuvěřitelně odfláklej a taky mě dost štvaly ty snové sekvence které byly jen o upřených pohledech. Každopádně další věci jsou spíše pozitiva, kvalitní hudba podkresluje kvalitní atmosféru která se opravdu vyvedla. A dokonce ani herci nejsou špatní. Pro mě celkem dobré. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pět lidí se ztratí v mlze, když se jim ztratí cesta, po níž jedou, a postupně skončí u starého hřbitova. Vedle stojí dům, ve kterém se svítí, a tak se tam setkají při hledání útočiště. V domě pobývá dívka, co bydlí sice ve vzdálenějším městě, ale tento dům jí patří. Odkázala jí ho teta, co byla údajně čarodějnice. A svým hostům sdělí, že ve vedlejší vesnici kdysi zemřelo záhadnou smrtí 12 lidí, údajně je měli na svědomí vampýři, zbytek se raději odstěhoval. Zdá se však, že zdejší pohřbení nejsou zcela mrtví...Vizuálně - s krásnými přirozenými barvami -  a hudebně vydařený gotický horor, co se v závěru přehoupne trochu jinam, ale to mi vůbec nevadilo, páč to není ojedinělý případ v rámci žánru. Hřbitov, hustá mlha, katakomby, tajemná hrobka a děsivé postavy mezi hroby. Nechybí krev, pavučiny ani trocha nahoty. Samozřejmě dnes asi hlavně pro skalní fanoušky, mezi něž se skromně počítám. ()

Reklama

giallo 

všechny recenze uživatele

Murder Mansion je jeden z mnoha filmů, který se snažil svést na giallo vlně na začátku 70. let. Nerazí si cestu tak jako ostatní (Argentovské schéma), ale jde oklikou přes zombie-goticko-upírsko-duchařské horrory a až ve finále se ukaže jako giallo film. Bohužel mě, předchozí popsaný mišmaš vůbec nezaujal a atmosférou mě snímek na rozdíl od Kangaxe nedokázal pohltit. Bude to asi tím, že nejsem až takový milovník hřbitovů :-). Navíc ono zmiňované žluté finále má dost krkolomné vyústění a je v celku průhledné a fádní. Více méně souhlasím s Pepovým hodnocením a v rámci žánru raději doporučuji šáhnout např. po House that screamed. PS: Díky za titulky Kangaxi. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Gotickejšie zafarbené giallo, s peknou zámockou atmosférou, prostredím, kostýmami. Potešia tváre, známe z iných europeciek(hlavne krásna Ida Galli, Franco Fantasia), na špičku gialla, aj eurohororov to nemá, ale pre "pokročilejších" euroznalcov to má takú tú "domácu", hrejivú atmosféru, a to poteší. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Anglický název je „Murder Mansion“ nebo také „Revenge of the Living Dead“, přičemž hlavně ten druhý již dost naznačuje o co by tu tak asi mohlo jít. Kvůli velmi silné mlze je skupinka lidí (ať už se ti lidé navzájem dříve znali nebo ne) nucena přenocovat ve starém domě v opuštěné vesnici. Nejprve ale jedna z postav během bloudění mlhou natrefí na hřbitov a tam na ni zaútočí nemrtví. Dědička domu posléze vypráví proč byla vesnice kompletně vysídlená a první oběť na sebe nenechá dlouho poté čekat… Španělsko-italský horror, který jako celek nebyl prakticky vůbec napínavý a jen málo zábavný, ale některé jednotlivé scény byly velmi vydařené. Vyústění příběhu je docela vachrlaté, to vidím jednoznačně jako největší chybu. Nicméně doporučit tento film lze určitě všem fandům španělského hororu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama