Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní černá komedie se skvělým Simonem Peggem v hlavní roli. Už od začátku mě zaujalo prostředí a doba ve kterém se film odehrával a hlavně námět je sakra originální což u dnešních filmů dost schází. Chvilkama jsem se bavil a o pár minut později mi bylo docela nevolno. Třeba scéna kdy dávají tělo do sudu je zároveň vtipná, ale taky dost brutální. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany sklamanie, ten námet bol totiž tak sľubný! Od čiernej komédie so Simonom som veru čakala viac...vtipu? Počas tých 90-tich minút ním dosť šetria a potom mi prídu najvtipnejšie úvodný a záverečný preslov Billa Bayileho. PS. John Cleese tam alebo nie je alebo mal tak nenápadné cameo, že som si ho nevšimla. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní komedie, u který jsem dost přemýšlel že dám 5*. Duo Pegg a Serkis dokonale sedly a jejich postavy jsem vyloženě žral. ostatní herci byly též dobře a hlavně Curry který tu hraje sice dohromady tak 8 minut ale má strašný hlášky. Příběh je dobrý a tvůrci si utahují opravdu ze všeho co jde. Jen škoda toho že čím dál jde film ke konci tím víc postrádá vtipu. Ale i tak hodně silné 4* si zaslouží. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podařená tragikomedie,kterou možná trošku sráží právě její rozpolcenost,kdy není úplně jasné,zda chce být komedií,nebo klasickým dramatem/tragedii.Osudy těchto dvou pánů jsou natolik zajímavé,že by vážnější nota nebyla na škodu.Naštěstí obsazení je tady věru vydařené a duo Pegg/Serkis film bez problémů utahne.Hodně potěší i menší roličky herců jako Bill Bailey,Stephen Merchant,nebo Tim Curry...80% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Srovnám-li dva nejnovější filmy se Simonem Peggem v hlavní roli, můžu v klidu napsat, že čeho jsem se nedočkal od mimozemšťana Paula, toho mi vrchovatou měrou naložili pánové Burke s Harem. Roztomilá černohumorná hříčka o kradení, prodávání a samozřejmě i vyrábění mrtvol se povedla. John Landis si nebere servítky, s komediálním žánrem si očividně pořád tyká a humor je díky němu častokrát příjemně starosvětský, některé scény navíc jako by vypadly z hlav Monty Pythonů. K tomu všemu přidejme skvělou dobovou atmosféru a hudbu. Co se týče herců, Simon Pegg je sice lehce umírněný, ale spolehlivě hraje to, co od něho čekáte. Překvapil mě ovšem Andy Serkis, který mi mnohokrát připomněl komediální černozmijácké kreace Rowana Atkinsona. Výborné. Film se dále hemží spoustou hvězd a hvězdiček (Bill Bailey, Tim Curry, Christopher Lee... Mihne se i Ray Harryhausen), z nichž některých bych si možná ani nevšiml nebýt závěrečných titulků. Zkrátka velmi solidní čtyři hvězdy. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)
  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)

Reklama

Reklama