Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Perfektná britská čiernohumorná komédia, ktorá popri hŕstke výborných vtipov a hlášok úspešne zabŕda aj do vážnejších polôh, ale permanentne ma udržiavala v povznesenej nálade. Čo je pri filme o smrti, mŕtvolách, pitvách a zločinoch tak trochu unikát a vyžaduje si obdivuhodný nadhľad. Snímka Burke and Hare je vskutku nadštandardná - má veľmi originálny a vtipný príbeh, výbornú réžiu, dokonalú výpravu a dobovú atmosféru, lahodný škótsky soundtrack a v neposlednom rade mimoriadne zábavné herecké obsadenie. Práve herci (a to nielen ústredná dvojka, ale aj väčšina drobných vedľajších postáv) jednoznačne potvrdzujú, ako sa celý štáb pri natáčaní tohto skoro-skutočného príbehu dobre bavil. (80%) ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V zábavném a obrazově líbivém podání volně adaptovaný příběh vražd ve West Portu. Účast známých tváří doplněná o uvolněný černý humor a trefné gagy v záplavě odkazů a narážek je jen jedno z mnoha pozitiv. Slušná černá komedie, která během hodiny a půl nestihne nudit a přitom dokáže místy dobře pobavit i přes poměrnou vážnost. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pokud se u komedie zasmejete jen jednou, neco je spatne. Navic kdyz tam hraje Simon Pegg, to je pak tuplem neco spatne. Spatne je tu hned nekolik veci a zacnu asi hned tou nejdulezitejsi. Scenar, ktery nevi zda chce byt vtipnou variantou britskeho humoru, nebo temnou thrillerovou hrickou je asi ten nejvetsi problem a je to sakra skoda, kdyz vezmete v potaz celou plejadu perfektnich komedialnich hercu v cele s Peggem a Sarkisem. K dobru je treba pripocist vyborna dobova atmosfera spinaveho skotskeho mesta. Pribeh je vcelku originalni a divaka nenudi. Ovsem divak zhyckany slovnim britskym humorem by cekal marne, to humorno je tu pouze vyobrazeno jemnou nadsazkou ve vyhlazovani edinburgskeho obyvatelstva.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama