Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co přišel o ženu při ošklivé automobilové nehodě, se Luke Gibbon (Držitel Ceny Akademie® Cuba Gooding Jr. - Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Jerry Maguire, 1996) probouzí v nemocnici a zjišťuje, že jeho kdysi idylický život se ocitl na pokraji zkázy. S implantovaným smrtícím mikročipem a pod pečlivým dohledem ředitele společnosti Hope Industrie (Val Kilmer) Gibsona neustále sužují zvláštní vize a pronásledují výjevy z minulosti, na které si nepamatuje. Jedinou jeho nadějí na přežití je skupina hackerů, která by mohla vědět, jak zastavit nebezpečnou korporaci dřív, než bude pozdě. Ve vedlejší roli se objevuje Michael Ironside (Terminator Salvation). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice nízkoropočtové sci-fi, ale to bylo Dark City taky. Chytře vymyšlené, proti reklamám vtipně zaměřené, napínavě natočené. Má to hlavu a patu, což se nedá říct ani o mnohých blockbusterech. Je umění podobný film natočit, aby vypadal jako že je brnkačka ho natočit, přitom každý filmař ví, že právě žánrové filmy dobře natočit jde nejhůř. ()

dr.horrible odpad!

všechny recenze uživatele

Že sú Val a Cuba dávno za zenitom je každému dávno jasné. Že ale klesnú takto hlboko a pokojné béčkové vody, o ktoré sa nikto nezaujíma, vymenia za o dosť plytkejšie céčkové, do akých by sa hanbil vstúpiť aj Steven Segal, to som teda naozaj nečakal. Výsledok? Jedna z najtrápnejších vykrádačských úbohostí posledných rokov. Strašná blbosť a ešte sa celý čas tvári, že má myšlienku. 0% ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Obstojny sci-fi akcny film, v ktorom si zahrali aj herci znamejsich mien. Uvod filmu sa zameral na exploziu jednej hlavy bezdomovca. Pricinou bol voperovany cip do jeho hlavy, ktory mu ho tam dala firma Hope Industries. Tento film sa aj zameriava o tejto podlej firme, ktora manipuluje s ludmi. Film ma dejom a jeho plynutim az do finale uputal a vobec ma nenudil. Akcnych scen vo filme zas tak moc neni, ale to vobec nevadi. Dolezity je scenar filmu a jeho spracovanie do funkcneho finale, ktore vas donuti sledovat film az do konca. Nejake sci-fi prvky sa aj objavili, ale to len nepatrne mnozstvo. Film sa pohybuje medzi ackovou a beckovou kvalitou, takze to neni ani prilis dobre ani prilis zle. Taky mierny nadpriemer, ktory az zas tak moc nevycnieva a preto je to len dobre na jedno skuknutie. Najviac vo filme mi isiel na nervy herec Val Kilmer, ktory moc nepatri medzi mojich oblubenych hercov a jeho ksicht a herecke vykony ma moc nikdy nepresvedcili o jeho kvalitach. Ostatni herci to zahrali obstojne, aj ti dvaja farebni punkeri, ci co to boli za individua:)))) Koniec filmu asi mal naznacit, ze mozno v najblizsej buducnosti by chceli tvorcovia tohoto filmu mozno aj urobit nejake dalsie pokracovanie v likvidovani zakernej firmy Hope Industries. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Podle jmen herců to vypadalo nadějně. Zdání klame. Gooding bere čím dál horší role v čím dál míň zábavnějších filmech. A Kilmer? Tady se jeho hraní omezilo na statický výstupy před monitorem, trapné promlouvání a drbání si svého prapodivného účesu. Sem tam nějaká ta akce taky byla,ale opravdu špatně natočená. Je to celkem škoda, sice je to ohrané téma,ale v rukou lepšího režiséra by z toho mohl být alespoň naprůměrný snímek. Ta jedna hvězdička je za slečnu s červenejma vlasama ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Menší parádička, od které jsem vůbec nic nečekal a dočkal se vrcholného béčkového zážitku. Obyčejný chlápek Luke přijde při nehodě o ženu a s těžkým zraněním mozku dostává do hlavy při operaci i mikročip, který neumí nic menšího, než vysílat reklamy až do zblbnutí, než si daný produkt koupíte nebo ukradnete. Při takové představě mě naskočila málem kopřivka - zkuste si předstvit že Vám přímo do hlavy promítají reklamy na nejnovější prací prášek, vložky nebo pojistku brrrr....Naštěstí ho brzo kontaktují členové odboje, kteří mu v boji s mocnou korporací pomůžou ne zrovna slabými triky (různé šipky, nápovědy, pohledy z kamer a podobně). Na podobných vychytávkách, zajímavých postavičkách, solidním tempu stojí celý film, který nabízí solidní mix inteligentního sci-fi a akční podívané. Díky tomu odpouštím i takové klišé jako nekonečně nábojů, nebo že hrdina je obyčejný chlapík, který má čistě náhodou minulost div ne Johna Ramba. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve městě Langley a jeho okolí. (Terva)
  • Na konci filmu s v malé cameo roli objevuje Lance Henriksena. (Terva)
  • Objevila se kritika, že na obrázku k DVD je Val Kilmer hubený a krátkovlasý, zatímco ve filmu takto nevypadá. (Terva)

Reklama

Reklama