Reklama

Reklama

Martinovo tajemství

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Příběh Martinovo tajemství je z těch, které se pohybují zpola na půdě reálného dětského světa a zpola na území až téměř pohádkové fantazie. Martinovi se zdá, že dospělí až příliš nespravedlivě přehánějí svůj zájem a péči o Martinovu malou sestřičku. V době, kdy sestřička onemocní a zájem dospělých se ještě zvýší, dospěje Martin k nezvratnému rozhodnutí: Tady je třeba něco udělat! Inspirován pohádkou O Červené Karkulce se vypraví do zoologické zahrady sehnat vlka, který u nich doma nepochybně zjedná pořádek. Do vyprávění vstupuje snová rovina, která v Martinových naivních představách kopíruje a vlastně parafrázuje známou pohádku. Vše nakonec končí tím, že Martin sám onemocní a - světe, div se - zájem dospělých se přesune směrem k němu. Krátký film Martinovo tajemství, který podle scénáře Jiřího Chalupy natočil režisér Josef Platz byl naším příspěvkem do mezinárodní výměnné série EBU drama. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Hillock odpad!

všechny recenze uživatele

Vymývání dětských mozečků na český způsob. To není vlk, ale pes. Oni asi nepočítají s tím, že s dětmi se na film díváme i my rodičové a poznáme rozdíl mezi psem a vlkem. ()

MBob 

všechny recenze uživatele

škoda, nevyhraněného stylu příběhu, který se pohybuje na hranici klasického rodinného dramatu (sourozenecká žárlivost vůči pudingu). grotesky, pohádky a dýchá zde duch animovaných večerníčků (neanimovaný ale s výpravěcím stylem P. Nárožného) ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama