Reklama

Reklama

Král Matěj

  • Česko Král Matěj I. (více)

Obsahy(1)

Princ Matěj těsně před devátými narozeninami prožívá nejobtížnější okamžik svého mladého života. Jeho královský otec zemřel a on musí nastoupit na trůn. Okamžitě proti němu začíná intrikovat zlý Generál. Chce ovládnout zemi a navíc rozpoutat válku. Jako první unese Matějova přítele a učitele Erasma. Po jeho záchraně Matěj založí dětský parlament, aby zemi vládly děti. Plán ale nevyjde, a zemí se šíří chaos. Matějovi dojde, že děti mohou rozhodovat jen o věcech, které se týkají přímo jich - například o otevření zoo na ostrově Tungupungu. Generál jim samozřejmě neřekl, že je ostrov plný kanibalů. Děti však zlého generála opět přelstí a po mnoha dobrodružstvích se Matěj i přátelé, živí a zdraví, vrátí domů. Generál uzná porážku a Matěj si uvědomí, jak důležití jsou přátelé, na které se člověk může spolehnout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť niečo, čo je určené pre cieľovku 7+. Na môj vkus taký guláš, ktorý často nedrží pokope. Ultrajednoduchá animácia síce neoslní, ale zasa nie je zlá a pre cieľovú skupinu obstojí. Občasné 3D animačné "šteky" si všimne iba pozorný divák. Príbeh sa poberá divokým smerom a snaží sa kombinovať starosvetský svet (kráľovstvo, boj o korunu, piráti) s moderným (súčasný svet plný dopravných prostredkov, agentov, neprispôsobivej mládeže, parlament). Edukačný či výchovný prínos minimálny. Na druhej strane ale animák nenudí, takže taký sivastý priemer. ()

JINAPSIDAL 

všechny recenze uživatele

Na filme pracovalo aj slovenské štúdio animoline a na animácii postáv sa podielal náš slovenský animátor Jaroslav Baran ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Animace se mi vcelku líbila, děj už tolik ne, přece jen pohádka cílí především (tedy zřejmě) na ty nejmenší. Generál byl asi nejpovedenější ze všech postav. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama