Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj pohádky tvoří několik svérázných a samostatných světů. V Boží lékárně na nebeských vahách odměřují Miol (J. Šťastný) s Týnou (S. Postlerová) a bábinkou (K. Fialová) lidem, co si zaslouží. Pak je tu Srdce Země, které opatruje krásná Viktorie (V. Křížová). A v malé chaloupce pod horami žije Justýnka (K. Trojanová) s bratrem Věnkem (M. Sobotka) a jeho přítelem Jasanem (F. Blažek). Cesty lidí a nezemských bytostí se protnou ve chvíli Miolova pochybení… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem to říkal, že abstraktní pohádky moc nemusím. Tady je abstraktně vyjádřeno zlo. Taková složitá pohádka na pochopení kdo je kdo a kdo byl kým. Pro děti jistě úplně blbá. A to i když je studio míseno s exteriéry. Myslím, že si tvůrci vybrali dost složitý způsob, jak ukázat, že peníze nejsou všechno. ()

Haide odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle prostě absolutně nepochopím. Co si z toho asi tak vybere třeba 6 let staré dítě...? Nic. Hlavní hudební motiv je tragický a na mozek lezoucí. Kdysi jsem to jako dítě viděla a měla jsem z toho velmi nepříjemné pocity, což je jediné, co jsem si pamatovala. Opakované vidění v dospělosti nepomohlo. Ne a ne a ne! ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že peníze kazí (nejen) lidi, o boji zla a dobra, kde zlo jsou buď degenerativní choroby, protože jinak si demenci postav skoro vysvětlit nejde, nebo drogy, protože to je druhé možné vysvětlení. Krásné kostýmy a dobré obsazení v naprosto zbytečném příběhu o .... o ničem, přiznejme si to. Odpuštění, úsměv, pohlazení, láska. Nezní to tak špatně, jak špatné to je. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Hehe, dobrá psycho "pohádka". No je to něco mezi pohádkou a operací střev - abych si dovolila citovat Rimmera, když už tady hraje ten Sobotka. Ale možná jsem to jenom nepochopila. Šílenej a rádoby démonickej Jan Šťastný je dominantou filmu, ale já jsem se zasekala na tom Sobotkovi a pořád místo něj viděla Davea Listera. Jak už tady někteří uživatelé zmínili, ústřední písnička je děsná. Proč to točili? ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádka částečně zasazená do kulis, částečně do přírody. Je to jedna z těch temných pohádek, na kterých není nic úsměvného, trvají více než dlouho i při krátké minutáži a jsou neuvěřitelně otravné a uvalené. Postavy se objevují tam, kde by je člověk nehledal, příběh je zcela zbytečný a nezajímavý, ústřední píseň otravná a hudba patřičně psychedelická. Prostě naprostá ztráta času. Hudba: Ladislav Simon ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama